Ja zupełnie już nie na temat 11 bo zrezygnowałam z rozmowy na ten temat, ale przewija nam się taka mnogość tematów, że jednak nie dam rady zamilknąć na wieki.
@Aeshtir
Zgadzam się z Tobą, że od promowania feminizmu i praw LGTB są inne marsze, zgadzam się z Tobą, że to powinno po prostu być święto Polski i Polaków.
Jednocześnie absolutnie nie zgadzam się z tekstem "Nie bądźmy tacy przewrażliwieni na tę nietolerancję", szczególnie jeśli tyczy się słowa, którego dokładnego znaczenia najwyraźniej nie znasz. Pederasta, to mężczyzna, który preferuje młodych chłopców, czyli stwierdziłeś nie, że panowie obecni tam i uśmiechający się są gejami*, tylko gejami preferującymi partnerów, hmmm, niepełnoletnich, bo to zostawia pewien margines legalności, ale generalnie sugerowałeś, że bardzo dokładnie znasz zwyczaje seksualne tych osób. Raczej nie znasz.
Oraz w paru innych sprawach, mp. że antysemityzm jest takim samym rasizmem jak każdy inny, tylko antysemici umieją sobie o nim opowiadać ładniejsze historie, bo jest obecny w Polsce od wieków.
* do czego też nie masz prawa - ja bywam na rozmaitych paradach, a moja orientacja nie jest kwestią obecności na takim albo innym marszu, szalika, czy rodzaju uśmiechu i w ogóle jeśli ktoś nie zamierza uprawiać ze mną seksu to won mu od mojej orientacji.