Luźne dysputy

kto z nas najstarszy? a kto najmłodszy ? ;)

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: kto z nas najstarszy? a kto najmłodszy ? ;)

Postprzez Dżon » 18 paź 2010, o 20:31

Aeshtir napisał(a):
Corvvin napisał(a):Większość moich znajomych to pić zaczynała w czasach liceum - i to nie było 20 lat temu :P
Ja wtedy też jakieś pierwsze piwka i tanie wina dla klimatu, człowiek 'metalem' był :P
Zbiera mnie na wymioty jak teraz o tym pomyśle :P:P

O taaak... Drzewiej, Panie, bywało :D .

W ramach offtopu wspomnę tylko, że parę lat temu ze znajomymi (prawie już wszyscy włosy pościnali, niemal sam jeden się ostałem :? ) postanowiliśmy dokonać zakupu tworu o nazwie "Mocarz". Sam aromat zabijał... Nie daliśmy rady.

Ech, starcze, wyrobione podniebienia... ;)

Mocarza to nawet ja, młody i piękny, nie zdzierżę. Natomiast jakiegoś jabola od czasu do czasu (rzadko) - czasem się zdarzy jak się na wspomnienia zbierze... :) Liceum było super :P
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Reklama

kto najstarszy

Postprzez nanny_ogg » 16 lis 2010, o 13:19

basteth napisał(a):A ja chyba jestem strasznie stara

Chyba nie taka stara :D moje najstarsze pociechy - chili "tłinsy" mają już po 23 lata ;). To fajnie,że na Pratchetta wpadłaś dużo wcześniej (choć ponoć lepiej późno niż wcale), żałuję czasem,że poznałam jego twórczość dopiero kilka lat temu...
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1654

kto najstarszy

Postprzez emerencja » 16 lis 2010, o 16:04

Offf top /lubię się narażać Inkwizycji ;) /

To może założymy "Klub Forumowego Seniora"? (niby raczej seniorki - ale to mi jakoś nie brzmi) Moje najstarsze ma 26 lat /atoli jego akurat jestem Ojcem/ a najmłodsze 5 /tum już wreszcie Matką - bo jako Ojciec mam jeszcze dwie córki, lat 21 i 20 ;) /

:)

P.S. To je dopiero telenowela - na życzenie odcinki wyjaśniające - wkrótce ;)
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 543

kto najstarszy

Postprzez nanny_ogg » 17 lis 2010, o 15:04

emerencja napisał(a):Offf top /lubię się narażać Inkwizycji ;) /

To może założymy "Klub Forumowego Seniora"? (niby raczej seniorki - ale to mi jakoś nie brzmi) Moje najstarsze ma 26 lat /atoli jego akurat jestem Ojcem/ a najmłodsze 5 /tum już wreszcie Matką - bo jako Ojciec mam jeszcze dwie córki, lat 21 i 20 ;) /

:)

P.S. To je dopiero telenowela - na życzenie odcinki wyjaśniające - wkrótce ;)

O matko i ojcze z jakiego bądź kościoła, po takim poście trudno oprzeć się i nie offtopować. Sam eksplanejszyn plis...
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Postprzez emerencja » 24 lis 2010, o 00:17

Ups.. Wybacz Nianiu, że tak długo czekałaś, ale walcząc z właścicielami walącej się kamienicy (w której mieszka Moja Matuś) padłam nieco na niwie psychicznej...

Już eksplikuję:
1)dziecięcia pierwszego zostałam ojcem mając lat niespełna 18. Gdy moja koleżanka powiła szczęśliwie, wyjechała z potomkiem do swej Matki na wieś. Ja przyjechałam kilka dni później, a po wsi rozeszła się wieść "Maż przyjechał!" - i tak już zostało
2) parę lat później kolejna przyjaciółka powiwszy swe trzecie dziecię powiadomiła mnie tymi słowy "Jest córeczka. Całkiem do Ciebie podobna!" - "Cieszę się, ale nie mów mężowi" - odparłam
3) następna przyjaciółka przez 9 lat nikomu nie zdradzała kto jest ojcem dziecka, aż na imprezie u mnie w domu /i to przy dziecku!/ oświadczyła, iż ojcem jej dziecka .. jestem ja.

Ostatnie konwencjonalnie urodziłam sobie sama .. i z innego (niż ja) ojca /dla odmiany/ :)
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 543

Postprzez nanny_ogg » 24 lis 2010, o 00:31

emerencja napisał(a):Ups.. Wybacz Nianiu, że tak długo czekałaś, ale walcząc z właścicielami walącej się kamienicy (w której mieszka Moja Matuś) padłam nieco na niwie psychicznej...

Już eksplikuję:
1)dziecięcia pierwszego zostałam ojcem mając lat niespełna 18. Gdy moja koleżanka powiła szczęśliwie, wyjechała z potomkiem do swej Matki na wieś. Ja przyjechałam kilka dni później, a po wsi rozeszła się wieść "Maż przyjechał!" - i tak już zostało
2) parę lat później kolejna przyjaciółka powiwszy swe trzecie dziecię powiadomiła mnie tymi słowy "Jest córeczka. Całkiem do Ciebie podobna!" - "Cieszę się, ale nie mów mężowi" - odparłam
3) następna przyjaciółka przez 9 lat nikomu nie zdradzała kto jest ojcem dziecka, aż na imprezie u mnie w domu /i to przy dziecku!/ oświadczyła, iż ojcem jej dziecka .. jestem ja
Ostatnie konwencjonalnie urodziłam sobie sama .. i z innego (niż ja) ojca /dla odmiany/ :)
Emmo, jesteś wielka- być tylko matką jest już trudno nawet będąc kobietą, ale być i matką, i kilkukrotnym ojcem będąc kobietą to wyczyn na miarę Świata Dysku... :clap:
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Poprzednia strona

Powrót do Luźne dysputy

- Mięso fatalnie wpływa na system trawienny - oznajmiła Magrat. - Gdybyście mogli obejrzeć wnętrze swoich jelit, bylibyście przerażeni.
- Ja na pewno - mruknął Hwel.

Trzy Wiedźmy, dodał(a) kiniro