Luźne dysputy

Seriale

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Seriale

Postprzez jaro_gryf_666 » 8 lut 2010, o 22:40

Wzór byłby dobrym serialem... jakby tworzyli go ludzie, którzy coś o matematyce wiedzą, a nie coś o matematyce słyszeli :) Nie wyskakiwałyby potem tam takie idiotyzmy jak "-zdarzenie z prawdopodobieństwem pi -ołaaaaaał! :shock: "

Ostatnio oglądam sobie co jakiś czas Housa, ale tylko żeby się pośmiać :) Zwłaszcza z przypadków z przychodni (np. koleś, którego bolały obie nogi i lewa ręka... :mrgreen: ), bo sama fabuła się coraz bardziej stępiła... tylko czekać, aż się okaże, że Wilson jest gejem, a Cuddy hermafrodytą...
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 441

Reklama

Postprzez Klara » 8 lut 2010, o 23:05

Prawie wszystkie seriale, które oglądam mają ładne 16 w żółtym trójkąciku, ale nikt jakoś nie protestuje :? Nie dbają już o mój kręgosłup moralny?

Oczywiście oglądam House. Przypadki z przychodni jak wspomniał jaro sa niesamowite :D CSI Kryminalne Zagadki i temu podobne (na ich podstawie można by opracować zbrodnie idealną), Chirurgów i Ostry Dyżur (mają bardzo interesujące przypadki niestety OD już się skończył :cry: )
Klara
Mag I stopnia

Reputacja: 45

Postprzez Corvus26 » 9 lut 2010, o 01:34

Oglądałem Lost bodajże do trzeciego sezonu, ale potem zrobiło się to dla mnie zbyt zagmatwane. Czasami bywa fajnie kiedy nie wiadomo o co w tym wszystkim biega, no ale dla mnie co za dużo to niezdrowo :?

Za czasów świetności oglądałem również Prison Breaka, ale po kilku odcinkach czwartego sezonu zrezygnowałem. Jakoś to straciło swój klimat gdy sytuacja się zbyt skomplikowała.

No i oczywiście Dr House. Niektóre jego teksty są znakomite, a dla mnie z sezonu na sezon serial nie traci tak bardzo na wartości, jak inne które oglądałem. Czasem mam wrażenie, że niektórym scenarzystom zabrania się kończyć w jakiś sensowny sposób fabuły i wręcz każe pod przymusem pisać nowe odcinki :?
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez Corvvin » 9 lut 2010, o 20:44

The Simpsons - produkuje perełki od lat.
Homer: Marge, I'm bored
Marge: Why don't you read something?
Homer: Because I'm trying to reduce my boredom

Family Guy - jak to określili ich z hiszpańska w Simpsonach el Plagiateiro, czyli the Simpsons w wersji hardcore...
Kiedyś jeszcze Futurama, ale dość szybko tu się Groeningowi skończyły pomysły...

Różowe lata 70 były zabawne, obejrzałem kiedyś ;P
Z bieżących to ostatnio oglądam How I Met Your Mother - dość zabawne, choć szalu ni ma..
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Postprzez qfas » 9 lut 2010, o 20:53

Za Simpsonami nigdy za bardzo nie szalałem, ale może to dlatego, że jestem zbyt młody, ominęła mnie pierwsza fala popularności tego serialu w naszym kraju. Za to jestem pasjonatem Family Guy'a, serialu, w którym nie ma świętości, a opluć można wszystkich i wszystko (najczęściej dostaje się katolikom). Może i poczucie humoru miejscami jest dość buraczane, ale ja jestem jak Morhołt - leniwy i sprony, więc mi coś takiego odpowiada.

Przy kreskówkach zostając - ogląda ktoś jeszcze South Park? Ja lubię, wszyscy przeciwni - chętnie wysłucham waszego zdania. A co do Futuramy - Groeningowi może i szybko skończyły się pomysły na serial, szkoda tylko, że kiedy powoli ta animacja wracała do formy, ktoś wpadł na pomysł, żeby to zdjąć. Niby dalej wydawane są komiksy, a ostatnio zaczęły powstawać pełnometrażówki, ale to już nie to samo.
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
Reputacja: 219

Postprzez grace » 9 lut 2010, o 20:58

Corvvin napisał(a):
Kiedyś jeszcze Futurama, ale dość szybko tu się Groeningowi skończyły pomysły...

to nie koniec pomysłów, tylko zdjęli ich z anteny. Jakoś nie dawno mieli przywrócić, ale nie wiem na czym stanęło.
Za to wyszły już chyba 4 pełnometraże z pomysłami, których tam nie mogli zrealizować.
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Corvvin » 9 lut 2010, o 21:04

Koniec pomysłów w tym sensie - że ostatnie 2, 3 sezony imho były do dupy :P Nieliczne przebłyski. Pełnometrażowe filmy widziałem wszystkie :P Też szału wielkiego nie ma, choć ostatni chyba był ciut lepszy od poprzedniego :P

@Qfas - Family Guy też miał takie wahnięcie, bodaj 6,7 sezon były dość słabe. Ale od jakiegoś czasu wróciło do normy ;)
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Postprzez qfas » 9 lut 2010, o 21:25

No i trochę racji w tym, co piszesz, jest. Family Guy'a dwukrotnie zdejmowano z anteny i dwukrotnie go przywracano - ostatni raz po zakończeniu siódmego sezonu. Ale po tym, jak okazało się, że płyty DVD z serialem sprzedają się jak ciepłe bułeczki, władze postanowiły po raz kolejny dać szansę Sethowi McFarlane'owi. Widać, jemu chwile kryzysu służą, odpoczywa, a potem wraca z podwójną mocą. Ósmy sezon jest chyba najlepszym do tej pory, polecam każdemu.
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Postprzez szkot » 11 lut 2010, o 12:30

Najpierw w pierwszym odcinku nie wiadomo skąd pojawia się Desmond w samolocie, a teraz nagle Ethan robi za lekarza. O co z tym chodzi? Jedyne bez sensu motywy (mówię o nowym sezonie Lost :) )
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Tigi » 12 lut 2010, o 14:06

a ja ostatnio odgrzewam brytyjskie seriale komediowe jak "Co ludzie powiedzą", "Hotel Zacisze", "Czarna Żmija". obejrzałam też ze dwie serie "Alfa", z niezwykłym sentymentem zresztą:-) a obecnie odświeżam moje dziecięce zauroczenie Rogerem Moorem w "Świętym":-)
"One can't believe impossible things."
"I dare say you haven't had much practice. When I was your age, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.”
Tigi żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 160

Postprzez ratharienn » 12 lut 2010, o 15:12

Tigi napisał(a):"Co ludzie powiedzą"

Uwielbiam! :mrgreen:

A ja oglądam "Majkę". Bo dobra historia.
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 920

Postprzez Arashi » 12 lut 2010, o 15:28

Jestem absolutną fanką i wręcz beznadziejną maniaczką Lostów. Cokolwiek powiecie złego na ich temat, ja będę ich bronić własną piersią!! xD

Najmilej wspominam 1 sezon, jednak to dopiero 3 sprawił, że Zagubionych pokochałam (tak, dopiero wtedy zaczęłam używać tego słowa świadomie). 4 był po prostu dobry, ale 5 był jak dla mnie rewelacyjny. Teraz jesteśmy świadkami najnowszego (i ostatniego...buuu...) sezonu, który jak na razie jednak więcej przynosi z sobą pytań aniżeli odpowiedzi ; ) Ale ja już na nowo się wciągnęłam i czekam niecierpliwie na 4 odcinek.

Po Zagubionych, na drugim miejscu stoi u mnie House. Obejrzałam 5 sezonów i każdy z nich bardzo mi się podobał. Uwielbiam głównego bohatera, za którego mogłabym wyjść xD

Próbowałam kiedyś oglądać Herosów, ale zupełnie nie przypadli mi do gustu. W młodości byłam fanką Roswell, do dziś wspominam ten serial z sentymentem. Ale ogólnie to od seriali wolę anime ; )
Arashi
Student Magii

Reputacja: 0

Postprzez qfas » 24 maja 2010, o 22:34

Koniec, sześć lat czekania na ten dzień. Ostatni odcinek "Lost" się ukazał. Jak ognia unikam stron, z których mógłbym dostać w twarz jakimś spojlerem ("A Wizard Did It!").
Zostało mi kilka odcinków do nadrobienia, do końca tygodnia może się wyrobię. A tymczasem pytanie - czy jest tu ktoś, kto już widział/oglądał? Podzielcie się wrażeniami (wrażeniami, nie fabułą!). Bardzo jest źle?
II
(..)
(oo)

qfas męska
Mag IV stopnia

Postprzez jaro_gryf_666 » 24 maja 2010, o 22:45

Spojler:
To wszystko im się śniło. Jednooki prawnik poślubił kaleką krowę, a gruby jednak nie umiał jeździć na rowerze. Gumowa kaczuszka blondyny okazuje się szpiegowskim robotem kręcącym filmy na redtube, a murzyn, któremu zmutowana krewetka odgryzła głowę w trzecim sezonie, żyje i ma się dobrze w swojej luksusowej willi. W ogóle wszystko dzieję się tak nieoczekiwanie...

Nie. Nie oglądałem. (Nawet nie wiem o co w Lostach chodzi, ale czuję, że przynajmniej jednym elementem spojleru trafiłem :P )
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 441

Postprzez 4jola » 24 maja 2010, o 22:45

Niestety.W trosce o niedopuszczenie pirató(nie tych z Karaibów) do działania,odcinek nadawany był o tej samej godz.co w Hameryce,więc tu był o jakiejś 5 rano.Sory,śpię podówczas.Sama jestem ciekawa!
"My , z matką twoją , rasizmowi mówimy twarde i zdecydowane: raczej nie !"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 561

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

Jeśli człowiek ma dość pieniędzy, trudno mu w ogóle popełnić jakieś przestępstwo. Zdarzają mu się tylko zabawne, drobne niezręczności.

Zbrojni, dodał(a) Marek_Sobczak