Luźne dysputy

Seriale

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Seriale

Postprzez dagmarab » 30 gru 2010, o 21:49

Roswell nie oglądałam choć zawsze chciałam i jak już oglądnę to co teraz oglądam to z chęcią zobaczę ten serial.

oglądałam jeszcze kiedyś kości i wszystkie CSI chociaż Miami było najgorsze jakie wyszło jak już widziałam Horatia i ten jego ruch okularami i denne teksty to aż się odechciewało oglądać;/
"Celem całości jest być całością"
dagmarab żeńska
Profesor NU

Reputacja: 410

Reklama

Postprzez Luggage » 15 sty 2011, o 22:13

Ach co do serialu "Lost", to oglądałam wszystkie serie, i bynajmniej śmiać się nie zamierzam, bo to świetny serial ( chociaż 'trochę' pomieszali w końcówce ), oprócz niego bardzo lubię seriale kryminalne takie jak: "CSI:", "Krok od domu", "Kości", "Wzór" czy "Detektyw Monk". Poza tym, "Dr. House", "Chirurdzy" i "Hoży Doktorzy". Kiedyś "Przyjaciele".
Luggage
Student Magii

Reputacja: 11

Postprzez Carol » 16 sty 2011, o 01:08

O, Detektyw Monk :) szczerze uwielbiam. Mogę oglądać wszystkie odcinki po kilka razy i nigdy mi się nie znudzi.
Wzór też był całkiem niezły.
no i Przyjaciele - klasyka gatunku.

A może coś z polskich? np. Pitbull (szczególnie pierwsza seria) i Kawaleria powietrzna (dokument, ale w odcinkach, więc podchodzi pod kategorię "seriale" ;) ). Kawalerię znam na pamięć i mogę cytować w nocy o północy ;)
"Masz ochotę zostać czymś obrzydliwym w najgłębszej otchłani chaosu?"
Carol żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 354

Postprzez IloveVetinari » 22 sty 2011, o 20:08

O, Detektyw Monk :) szczerze uwielbiam.

Ja też go lubię, aż mamę ciarki przechodzą, kiedy oglądam :mrgreen:
Ostatnio zaczęłam oglądać Pamiętniki Wampirów... w sumie dla nastolatków, ale znacznie lepsze niż "Zmierzch" :arrow: nieznoszę tej książki.
Łotrowska odwaga do grzechu pomaga... AHAHAHAHA !!!!!
IloveVetinari
Mag II stopnia

Reputacja: 35

Postprzez dagmarab » 22 sty 2011, o 20:26

a Roswell mi puścili na fox hd:) tak więc zaczynam nagrywać i będę oglądać . :clap:
O a Hoży doktorzy wymiatają zwłaszcza JD :)
i jeszcze jak poznałem waszą matkę super serial:)
dagmarab żeńska
Profesor NU

Postprzez ratharienn » 13 lut 2011, o 20:30

Carol napisał(a):A może coś z polskich? np. Pitbull

Zaczęłam oglądać, ale bardzo mnie przygnębiał, więc dałam sobie spokój.
dagmarab napisał(a):a Roswell mi puścili na fox hd

Tak, jak byłam w domu na ferie, to oglądałam przy śniadaniu.
Oglądam jeszcze "Pretty little liars", bardzo ciekawe jak na mój gust, bo i intryga, i momentami tak zaplątana akcja, że nie wiadomo, o co chodzi, przypuszczenia z ostatniego odcinka pryskają jak bańka mydlana podczas oglądania kolejnego.
Zaczęłam też "GLEE", bo spodobał mi się zwiastun, ale serial jakiś taki przerysowany.
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 920

Postprzez dagmarab » 14 lut 2011, o 22:41

UWAGA! ;p
Mam prośbę czy jest tu na forum ktoś kto może załatwić seriale?
Pytam bo wiem że studenci mają dostęp chyba do wszystkich możliwych seriali i filmów w akademikach tak więc jeśli jest ktoś kto mógłby mi załatwić pare interesujących mnie seriali to byłabym wdzięczna piszcie mi prywatne wiadomości najlepiej;p
dagmarab żeńska
Profesor NU

Postprzez Dicey Reilly » 15 lut 2011, o 00:13

Seriale... Kiedyś oglądało się House'a, jakieś NCIS/CSI, M.A.S.H. i takie tam. Po kilka odcinków z wielu serii widziałam, ale jakoś nie miałam takiego na którego części czekałabym cały tydzień (no, pomijając Power Rangers w dzieciństwie :twisted: , co to był za "serial"! jak sobie o tym przypomnę czy śmiać się czy płakać).
Ciągnąc temat, zawsze zastanawiał mnie fenomen "Mody na sukces". Dla mnie to.. hm, jakby to określić... Nieśmiertelność niektórych bohaterów zachacza o fantastykę ale nawet w fantasy nie było by postać kilkanaście razy powstawała z martwych, co ponoć ma w MnS często ma miejsce <--koleżanki niektóre zafascynowane lubią informować nieczających :/
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska

Reputacja: 773

Postprzez ratharienn » 6 mar 2011, o 01:17

Dicey Reilly napisał(a):Nieśmiertelność niektórych bohaterów zachacza o fantastykę ale nawet w fantasy nie było by postać kilkanaście razy powstawała z martwych, co ponoć ma w MnS często ma miejsce <--koleżanki niektóre zafascynowane lubią informować nieczających :/

Jeszcze kiedy mieszkała z nami babcia, zawsze wiedziałam, o co chodzi. Babcia się wyprowadziła i tylko czasem mnie telefonicznie informuje o najnowszych wydarzeniach, zaczynając rozmowę: "Kasiu! Nie uwierzysz, co się teraz w tej 'Modzie' dzieje!" i faktycznie, nie wierzę. ;)

Zaczęłam oglądać "The Big Bang Theory" i zdiagnozowałam zaburzenia ze spektrum Aspergera u jednego z głównych bohaterów.
Widziałam też pierwszy odcinek serialu "Camelot" (ale nie zdiagnozowałam niczego ciekawego u żadnego z bohaterów) i choć wiele już było historii o królu Arturze, ta nie jest taka zła. Genialnie poprowadzona postać Morgany (z legend o Arturze najbardziej lubię ją) i Merlina - kreacja Josepha Fiennesa tak dalece odbiega od tego, co dotychczas czytałam o tym czarowniku, że jest fascynująca.
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska

Reputacja: 920

Postprzez Dżon » 7 mar 2011, o 19:28

Pamiętacie serial animowany "Wyspa niedźwiedzi"? Próbuję znaleźć. Jeśli ktoś ma nagrany/zassany itp. to proszę się odezwać :P

Moim zdaniem jedna z najfajniejszych bajek. Sepleniący niedźwiadek polarny Edi, który dowiedział się, że nie jest królkikiem. Jego króliczy kumpel Maks i zielony duszek Ok pomagają mu szukać tożsamości i Wyspy Niedźwiedzi. Ścigają ich piraci, a także Pogodotwórcy - między innymi władca Morza Cyklonów - Ptak Grom.
Za piratami - zielonymi trąbiastymi stworkami w Zeppelinie - gania Różowy Baron.

Ogólnie bajka ma niesamowity oniryczno-mroczny klimat i jest zrobiona z pomysłem.

Pamiętacie?
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez dagmarab » 7 mar 2011, o 19:39

ja nie pamiętam nie oglądałam nigdy. za to ja np. lubię Fullmetal alchemist i ostatnio wzięłam się za oglądanie.
dagmarab żeńska
Profesor NU

Postprzez Carol » 7 mar 2011, o 20:29

ratharienn napisał(a):
Carol napisał(a):A może coś z polskich? np. Pitbull

Zaczęłam oglądać, ale bardzo mnie przygnębiał, więc dałam sobie spokój.

No fakt, optymistyczny serial to to nie jest, ale jeden z lepszych moim zdaniem (szczególnie pierwszy sezon). Nie lubię cukierkowych, kryminalnych bajeczek. Tutaj czegoś takiego nie ma.
Polecam też "Prawdziwe psy" - dokument na podstawie którego Pitbull był kręcony.

Dżon napisał(a):Pamiętacie serial animowany "Wyspa niedźwiedzi"?

Oj pamiętam. Jedna z bajek, która wzbudzała u mnie znaczne pokłady niepokoju...
Carol żeńska
Mag III stopnia

Postprzez Dżon » 7 mar 2011, o 21:01

Bo taka była. :D Okrutne smoki-wampiry były niezłe. Zresztą sam klimat zamku Pogodotwórców i w ogóle. Słuchajcie, może zrobimy maraton, jak ktoś to znajdzie? :D
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez Carol » 7 mar 2011, o 21:19

Dżon napisał(a): Słuchajcie, może zrobimy maraton, jak ktoś to znajdzie? :D

Po takim maratonie moje biedne nerwy już by były do końca zszargane :D
http://www.baje.pl/category-317-1-1.html (jeden odcinek)
http://chomikuj.pl/marsik84/Bajki+Odcin ... iedzwiedzi
(i jeszcze tu jeden)
Carol żeńska
Mag III stopnia

Postprzez Kinga » 7 mar 2011, o 21:47

O matko Dżon, ale wyciągasz, ta bajka była genialna :D
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

- Określenie "w dobrej formie", jak je rozumiem, oznacza "w formie odpowiedniej dla funkcji". I trzeba przyznać, że ciało dziekana idealnie nadaje się do funkcji siedzenia przez cały dzień i zjadania obfitych posiłków.

Ruchome obrazki, dodał(a) grace