Sprowokowany przez Sushi, postanowiłem założyć nowy topic. Czemu właśnie używacie takich, a nie innych nicków, co skłoniło Was do wybrania właśnie takiego pseudonimu, czy jest to Wasze "imię" tylko na forum, czy używacie ich i poza tym panelem. Można też wypowiedzieć się na temat swojego avatara, jeżeli ktoś czuje taką potrzebę:).
Żeby nie być gołosłownym, zacznę od siebie. Nick "qfas" jest ze mną już od dłuższego czasu; bodajże od początku liceum. Wtedy to zaczęło się przesiadywanie na różnego rodzaju forach dyskusyjnych i potrzebny był mi pseudonim, który byłby krótki, łatwo zapadający w pamięć, i co najważniejsze - szybko i łatwo by się go wpisywało (pewnie z tego powodu pisany jestem małą literą, shifty to, cytując znajomego, zło):). Padło na słowo "kwas", gdyż takie to pseudo towarzyszyło mi w liceum, ze względu na ulubione przeze mnie wówczas powiedzonko ("ale kwas"). Postanowiłem je jednak trochę zmodyfikować, bo to zawsze oryginalnie w sygnaturze wyglądało - "sqfaszony buc".
Trzymam się tego nicka wszędzie, gdzie występuję dłużej. Czasami daje to powody do radości - gdy ktoś w sieci cię skojarzy - "to ty jesteś ten qfas, stąd-i-stąd?", czasami nie. Mimo wzystko, jeżeli gdzieś tam w sieci przeczytacie moje pseudo, to możecie wywnioskować, że to ja jestem:).