Luźne dysputy

Twoje sieciowe alter ego, czyli Twój nick i avatar

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Twoje sieciowe alter ego, czyli Twój nick i avatar

Postprzez Eoren » 30 sty 2010, o 11:48

Porzuciłam mojego avatarowego Wiedźmikołaja, nie wiem jeszcze czy na zawsze ale zrobiłam to tylko dlatego, że nadszedł wreszcie czas na... Bibliotekarza!
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Reklama

Postprzez Grom » 1 lut 2010, o 20:25

Nie, nie gram w Łorkrafta.
Nick pochodzi od nazwiska, a co do avatara to myślę, że pana Vincenta przedstawiać nie trzeba. :D
Jeśli nie zgadzasz się z powyższym postem, http://www.youtube.com/watch?v=XVCtkzIXYzQ
Grom
Mag I stopnia

Reputacja: 11

Postprzez Motopompa » 1 lut 2010, o 20:55

Grom napisał(a):myślę, że pana Vincenta przedstawiać nie trzeba. :D

No nie wiem, ja sam dopiero jakiś czas temu obejrzałem ten, jakże zacny film. Chociaż całkiem możliwe, że tylko ja jestem takim filmowym ignorantem :lol: .
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1268

Postprzez szkot » 1 lut 2010, o 22:37

Motopompa napisał(a):
Grom napisał(a):myślę, że pana Vincenta przedstawiać nie trzeba. :D

No nie wiem, ja sam dopiero jakiś czas temu obejrzałem ten, jakże zacny film. Chociaż całkiem możliwe, że tylko ja jestem takim filmowym ignorantem :lol: .

Chciałem powiedzieć - tak jesteś filmowym ignorantem, ale przypomniało mi się, że ostatnio poznałem ludzi, którzy nie widzieli "rejsu", "misia", "psów". Chociaż to byli licealiści, a nie ludzie. I była to klasa sportowa.
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Eoren » 2 lut 2010, o 10:44

Chciałem powiedzieć - tak jesteś filmowym ignorantem, ale przypomniało mi się, że ostatnio poznałem ludzi, którzy nie widzieli "rejsu", "misia", "psów". Chociaż to byli licealiści, a nie ludzie. I była to klasa sportowa.

Też taką mamy! Tylko u nas jest lepiej bo to jest policyjno-sportowa... straszne.

Motopompo, Szkot ma rację... (i w pierwszej i w drugiej części swojej wypowiedzi). Nie znac 'Misia', nie do pomyślenia.
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Postprzez Tigi » 2 lut 2010, o 13:26

Tigi - bo od daaawna uwielbiałam tygryski, i jeszcze w czasach gimnazjalnych wygrzebałam ze słownika "tigress" co jakiś czas było moim nickiem głównym zawsze i wszędzie, a potem bliscy znajomi skrócili to do Tigi i już tak zostało, często nawet w realu - na zmianę z "tygryskiem" po prostu:-)

awatar - "I'm a Tiger!";-)
"One can't believe impossible things."
"I dare say you haven't had much practice. When I was your age, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast.”
Tigi żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 160

Postprzez Klara » 3 lut 2010, o 20:23

Ja używam różnych dziwacznych ników. Nie przywiązuję się do żadnego. Ten wytrzasnęłam z jakiejś bajki, bardzo dawno temu była w niej jakaś Klara i ładnie ułożyło mi się w pamięci to imię :) Mogałbym mieć nick Aleksandra, ale kiedyś wpisałam w google swoje pełne imię i nazwisko i wyskoczyły raczej nieciekawe stronki :? Dlatego spróbuję potrzymać się tej Klary.
Klara
Mag I stopnia

Reputacja: 45

Postprzez Arvika » 3 lut 2010, o 21:59

A ja strasznie dawno potrzebowałam dobrze brzmiącego słowa na A, do zakładania poczty, no i metodą Sapkowskiego (czyli rzut oka na mapę) znalazła się Arvika. I się zostało. Bywam również Alogią, bo faktycznie czasem bywam, a jak się już na prawdę wkurzę to zdarza mi się Anozognozja, bo to jeszcze nigdy nigdzie nie było zajęte.
Avatar w miarę stały. Estelle Roberta W. Walkera. Zwyczajnie go lubię.
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1092

Postprzez Elencza » 3 lut 2010, o 22:04

Mój nick także ma powiązanie z Sapkowskim :) Czytałam trylogię husycką, jedna z pobocznych postaci nosiła tę godność. Bardzo spodobało mi się jej słowiańskie brzmienie, byłam akurat w okresie totalnego przesycenia wszechogarniającymi anglojęzycznymi nazwami. Avatar znalazłam przypadkowo przy szukanie czegoś zupełnie niepowiązanego z fantastyką, nie w pięć ni w dziesięć wyskoczył jako przykład grafiki, spodobał mi się i został.
"Po prawej z głośnym wrzaskiem zawodu pękła cienka bariera pomiędzy namiętnym kochankiem, a kandydatem na świeżo upieczonego (za jakieś 9 miesięcy) ojca." M.Sobczak
Elencza żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 288

Postprzez tter282 » 3 lut 2010, o 22:22

Czytałam trylogię husycką, jedna z pobocznych postaci nosiła tę godność.

Elencza von Stietecorn. Słowiańskie?! Och mein Gott!!
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 262

Postprzez Elencza » 3 lut 2010, o 22:23

Nie mówię, że ona była Słowianką, tylko słowiańskie brzmienie jej imienia ;)
"Po prawej z głośnym wrzaskiem zawodu pękła cienka bariera pomiędzy namiętnym kochankiem, a kandydatem na świeżo upieczonego (za jakieś 9 miesięcy) ojca." M.Sobczak
Elencza żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 288

Postprzez tter282 » 3 lut 2010, o 22:29

W ramach kontynuowanie offa - no wiem, wiem! Ja po prostu chyba próbuję wygryźć Mauera z fuchy głównego zgryźliwca Forum :) A nick i owszem - pikny... Mientki taki. Naprawdę się podoba mi on!
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 262

Postprzez Klara » 4 lut 2010, o 19:42

Załatwiłam sobie avatara. Pewnie prędko go zmienię, ale cóż... Trochę wiąże się z hasłem, którego używam na pożegnanie: "Nie idź w stronę światła". :)
Klara
Mag I stopnia

Reputacja: 45

Postprzez Mauer » 10 lut 2010, o 21:51

tter282 napisał(a): Ja po prostu chyba próbuję wygryźć Mauera z fuchy głównego zgryźliwca Forum :)!

Niedoczekanie staruszku.

Nick z dawnej fascynacji tanzmetalem "lalal Stein um stein ich mauer dich dein" czy jakoś tak.
Awatary były róźne, Embrion ludzki, mój sławetny, potem było coś innego chyba czaszka zagrożenia dla zdrowia, a potem powabny śmierć szczurów czarny. Teraz ava nie ma ale w podpisie figuruje moja miłość za którą tęsknię ale do niej nie wrócę - Metylomorfina.
Obrazek
4jola napisał(a): nasz mistrz zgryźliwości...
Mauer
Śmierć szczurów

Reputacja: 53

Postprzez Corvvin » 11 lut 2010, o 06:01

Avatar mój standardowy - moje zdjęcie z blaskiem monitora odbitym w okularach; tak, tak jestem taki przystojny :P

Z etymologii nicku nie jestem szczególnie dumny, ale jestem do niego przyzwyczajony chyba więcej ludzi w realu zwraca się do mnie po nicku, niż po imieniu...
Wzięty jest z cyklu książek Rogera Żelaznego - Kroniki Amberu. Książki raczej bez szału, ale czytałem je w momencie gdy potrzebowałem wymyślić sobie nowy nick i tak jakoś wyszło :P Pisownia przez dwa 'v' wybrana jako unikalna - różne warianty były testowane podówczas przy użyciu Google :P

Polityczna zbieżność z Korwin-Mikke wbrew sugestią wielu osób jest totalnie przypadkowa, w owym czasie do głowy mi to po prostu nie przyszło :P Choć swego czasu nawet odrobinę się udzielałem w UPRze - świat jest ironicznym miejscem.
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

Kłopot jednak polegał na tym, że człowiek powinien mieć kogoś obok siebie, żeby mu demonstrować, jaki to jest niezależny i samodzielny. Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, bym im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi.

Maskarada, dodał(a) grace