Luźne dysputy

Dr House/House, M.D.

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Dr House/House, M.D.

Postprzez Corvvin » 21 wrz 2009, o 15:09

Tak z ciekawości zapytam czy są na naszym forum fani? ;) Bo ja po trzykrotnym obejrzeniu serialu mogę już diagnozować ludzi ;P
Dziś/jutro pierwszy odcinek 6 sezonu...
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Reklama

Re: Dr House/House, M.D.

Postprzez tommi » 21 wrz 2009, o 15:22

:D no to ja widze że nie jestem sam :) jest ktoś jeszcze ?
tommi męska
Mag III stopnia

Reputacja: 46

Postprzez Eoren » 21 wrz 2009, o 17:50

Udało się, jestem trzecia:P ale kto z pratchettowców może nie lubic takiego poziomu cynizmu????? (zauważcie tych 5 question marków)
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Postprzez ilien » 21 wrz 2009, o 19:56

Na forum istnieję już praktycznie tylko jako obserwator, ale sporo temat o Housie, to się wypowiem ^^
Nie ma co się oszukiwać: jedna z najbarwniejszych postaci serialowych, jaka kiedykolwiek powstała. Swoja drogą ciekawe: w naszym środowisku taki cham zwyczajnie by wkurzał...
Za pojęciami medycznymi nie wyrabiam, za to teksty ich nie zawierające trzymają poziom. I muzyka, mm...
„Niektórzy ludzie zrobią cokolwiek, żeby tylko sprawdzić, czy zrobienie tego jest możliwe. Gdyby w jakiejś grocie umieścić duży przełącznik z tabliczką: „Przełącznik Końca Świata! NIE DOTYKAĆ”, farba na niej nie zdążyłaby nawet wyschnąć.”
ilien
Mag II stopnia

Reputacja: 8

Postprzez Hipnofobia » 21 wrz 2009, o 20:27

To ja się dopisuję. House'a oglądam od chyba 2 lat i nigdy się nie nudzi. A zainteresował mnie, bo generalnie oglądam wszystkie seriale medyczne (jako przyszły chirurg :mrgreen:) ale trzeba przyznać, że ten jest inny niż wszystkie. Ten serial jest tak nierzeczywisty i tak zabawny, że nie można się mu oprzeć. Cała moja rodzina go ogląda, co jest dziwne, bo oni raczej nie gustują w tego typu serialach. Z ciekawości sięgnęłam nawet po książkę House'a, ale jakoś mnie nie wciągnęła i po kilkudziesięciu kartkach dałam sobie spokój.
Żółwie to cynicy. Zawsze oczekują najgorszego.
Hipnofobia
Student Magii

Reputacja: 22

Postprzez Arvika » 21 wrz 2009, o 21:38

Łomatko! to już jutro? :D dziękuję, odrazu poczułam się lepiej.
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1092

Postprzez Anima Vilis » 22 wrz 2009, o 11:34

house jest mistrzem..i pomyslec ze ten sam aktor grał kiedys zbira w 101 dalmatynczykach xD
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez ilien » 22 wrz 2009, o 17:14

... i przykładnego ojczulka w "Stuarcie Malutkim" (tak, ten ogolony ;p)
„Niektórzy ludzie zrobią cokolwiek, żeby tylko sprawdzić, czy zrobienie tego jest możliwe. Gdyby w jakiejś grocie umieścić duży przełącznik z tabliczką: „Przełącznik Końca Świata! NIE DOTYKAĆ”, farba na niej nie zdążyłaby nawet wyschnąć.”
ilien
Mag II stopnia

Reputacja: 8

Postprzez Corvvin » 22 wrz 2009, o 19:01

Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Postprzez szkot » 22 wrz 2009, o 22:10

Czyli tylko ja jestem sceptycznie nastawiony? Nie przekonał mnie ten serial. Jest dobry, ale bez rewelacji. Aż mi głupio jak widzę jak się nim zachwycacie. Jest tyle dobrych seriali. Dlaczego akurat ten? Już bardziej wolę Trawkę :)
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez 4jola » 23 wrz 2009, o 00:40

Niech Ci nie będzie głupio.Nie ma obowiązku,żeby się podobało,a to nie jest forum dla lizusów.Mnie się podoba,choc nie mam wielu okazji do oglądania.Zastanawiam się tylko,czy to nie jest serial sf?Albo to taka medyczna wersja "Pogody dla bogaczy"?Hę?
"My , z matką twoją , rasizmowi mówimy twarde i zdecydowane: raczej nie !"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 561

Postprzez Kinga » 23 wrz 2009, o 11:43

Uwielbiam cynizm House'a, a nie mogę obejrzeć najnowszego odcinka, ja się tak nie bawię. Jola to jest serial sf, gdzie lekarze będą się zachowywać jak House albo Wilson, a tym bardziej Trzynastka? Serial mi się podoba bo nie oczekuje pełnej prawdy, tylko rozrywki i tony sarkazmu :D
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez Eoren » 23 wrz 2009, o 18:53

Ja się rozumie Szkocie tematy medyczne to dochodzi kolejnych 50% kontekstu:P
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 332

Postprzez Grom » 23 wrz 2009, o 21:08

szkot napisał(a):Czyli tylko ja jestem sceptycznie nastawiony? Nie przekonał mnie ten serial. Jest dobry, ale bez rewelacji. Aż mi głupio jak widzę jak się nim zachwycacie. Jest tyle dobrych seriali. Dlaczego akurat ten?

Gratuluję, pierwszy raz widzę kogoś, kto się tym nie podnieca. :shock:
Widziałem dzisiaj gościa z koszulką Hałsa, na gg roi się od opisów z Hałsem i wszyscy mówią o Hałsie. Zaczyna mnie to przerażać. :\
Jeśli nie zgadzasz się z powyższym postem, http://www.youtube.com/watch?v=XVCtkzIXYzQ
Grom
Mag I stopnia

Reputacja: 11

Postprzez Mauer » 23 wrz 2009, o 21:58

Podzielam zdanie szkota, bez rewelacji, plusami są narkomania Hałsa i jego cynizm i poryta psychika, minusami sa choryoby z dupy wzięte(bliźniak w głowie, no sory...).
Obrazek
4jola napisał(a): nasz mistrz zgryźliwości...
Mauer
Śmierć szczurów

Reputacja: 53

Następna strona

Powrót do Luźne dysputy

-Co może nas powstrzymać jeśli prawda jest naszą bronią?
-Na przykład bełt z kuszy by mógł...

Zbrojni, dodał(a) Dżon