Luźne dysputy

marudniko-pochwalnik

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: marudniko-pochwalnik

Postprzez Kasia M. » 7 lut 2010, o 14:17

cooo, a to o tych sprawdzianach to szkoły średniej też dotyczy? Bo my możemy mieć max trzy sprawdziany, ale... jednego dnia.
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Reklama

Postprzez Motopompa » 7 lut 2010, o 15:13

tter, pochwal się - co wchodzi w zakres twoich nowych praw? ^^
"Mów co uważasz, ale uważaj co mówisz"
"And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!"
Motopompa męska
Dziekan

Reputacja: 876

Postprzez Sacharissa » 7 lut 2010, o 15:13

Kasia M. napisał(a):cooo, a to o tych sprawdzianach to szkoły średniej też dotyczy? Bo my możemy mieć max trzy sprawdziany, ale... jednego dnia.

Według naszego statusu mogą być trzy tygodniowo. Ale wiadomo, że status to nie reguły, to wskazówki :twisted: .
Well, I woke up this morning
And I got myself a beer.
The future's uncertain
And the end is always near.
Sacharissa żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 27

Postprzez jaro_gryf_666 » 7 lut 2010, o 15:14

Że też Inkwizycja dowiaduje się o wszystkim ostatnia...
Gratuluję nowemu strażnikowi i życzę wielu sukcesów w zwalczaniu Kasztanizmu :)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 380

Postprzez Eoren » 7 lut 2010, o 17:07

Że też Inkwizycja dowiaduje się o wszystkim ostatnia...

Błąd. Ostatnia dowiaduję się ja i przyłączam się od razu do gratulacji. Powodzenia Tter! :clap:
Sacharissa napisał(a):
Dlaczego nauczyciele wpadli na szatański plan uśmiercenia mnie tuż przed feriami? Dlaczego mam w przyszłym tygodniu 4 sprawdziany, chociaż ustawa przewiduje 3? Dlaczego w tym jeden jest z matematyki, a jeden z fizyki? Dlaczego?!

Bo ja mam tak samo. Dosłownie: matma i fizyka, plus jeszcze dodatkowo: angielski, biologia, dwa wypracowania - na polski i francuski, i jako miły akcent na koniec tygodnia - próbna maturka z rozszerzonej chemii. Chyba pożyczę od Ratharienn tego grejfruta i też się potnę... eh, nie, nawet to się nie uda, bo niestety umiem obierac gerjfruty a i tak zwykle przecinam je na pół i wyjadam łyżeczką :( . Ostatnia nadzieja prysła...
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 288

Postprzez szkot » 7 lut 2010, o 22:36

I wróciłem z imprezy rodzinnej. Roczek syna mojej ciotki. Nie wiedziałem, że człowiek może zjeść tyle rzeczy w tak krótkim czasie. To było straszne. Ale dałem radę :) Jadłem bardzo dobre ciasto. Tak dobre, że mam już namiary na osobę, która to zrobiła.
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Corvvin » 8 lut 2010, o 04:09

Polski przemysł farmaceutyczny mnie zadziwia. Zdaje się, że udało im się osiągnąć szczyny w proszku... I jeszcze zalecają to jako produkt do płukania gardła...
Tolerować nie znaczy zapomnieć, że to co tolerujemy na nic więcej nie zasługuje. - Mikołaj Gomez Davilla
Corvvin męska
Malleus Maleficarum

Reputacja: 382

Postprzez tter282 » 8 lut 2010, o 10:08

tter, pochwal się - co wchodzi w zakres twoich nowych praw

A w życiu - wszak zaskoczenie jest taktyką sprawdzającą sie w przypadku każdej batalii :)

Za wyróżnienie dziękuję i ślubuję uroczyście ciężar ów unieść na swych wątłych barkach, zaś rangę nosić z dumą niczym Virtuti Militari na piersi.

A teraz marudzimy, wszak poniedziałkowe przedpołudnie nadaje się tylko do tego celu.

Kto u licha wymyślił dwudniowy weekend? Powinien być trzydniowy - pierwszego dnia odpoczywamy po pracowym tygodniu, drugiego bawimy się, trzeciego odpoczywamy po drugim. A tak trzeba w pracy odpoczywać w sposób kreatywny choć skryty, umiejętnie maskując ślady przeżyć sobotnio - niedzielnych, jakie malują się na twarzy. I starać się nie chuchać w kierunku współpracowników, podwładnych, a już nie daj Bóg szefa :twisted:
Prawdziwy pasztet męski - przechodzi koło dziwek, a te udają, że czekają na autobus.
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 242

Postprzez szkot » 8 lut 2010, o 12:54

To co ja mam powiedzieć. Ja w tej weekend miałem tak - w piątek impreza do póóóóóźniej nocy. W sobotę rano do roboty. Reszta dnia na odpoczywanie. A w niedziele kolejna impreza rodzinna. I kiedy tu odpocząć? No i w poniedziałek od rana pracować. I też tak, żeby nie chuchać :D
Magia jednak ma w zwyczaju czekać w ukryciu niby grabie leżące w trawie.
szkot męska
Lu-Tze

Reputacja: 64

Postprzez Utis » 8 lut 2010, o 13:54

Udało mi się zdemotywować moją polonistkę. Moim wypracowaniem.

Ale raczej nie ma się czym chwalić...
Utis
Mag II stopnia

Reputacja: 107

Postprzez Sushi » 8 lut 2010, o 15:30

Zamiana dzinsów na dres. Glanów na stare laćki. Golfa na flanelę. Bezrobocie. Sesja poprrrawkowa. Rano dopadła mnie ślepota z kosmosu. No nic mi się nie chce!
Wodę na herbatę gotuję w mikrofali. Za długo by czekać na gwizd czajnika. No nic! I dawno mnie nie było; nie nadążam trochę. Od kiedy tter jest strażnikiem??
Nie biegaj z zapałkami matole! nożyczkami się nie baw
Sushi- Wulgarne Chamidło
wozek-dibblera-f18/topic1143.html
Sushi żeńska
Złodziejka zapalniczek

Reputacja: 264

Postprzez qfas » 8 lut 2010, o 16:32

Zmęczenie materiału. Tyle mam do zakomunikowania. Ta sesja zabiła we mnie chęć do hucznego imprezowania z okazji zamknięcia, pięć egzaminów dzień w dzień plus kilkanaście zaliczeń sprawiły, że nie mam siły na nic innego, jak tylko leżeć z laptopem na wyrze i przeglądać bezmyślnie globalną sieć, drapać się po nosie i może wieczorkiem jakąś książkę poczytać. Z chęcią wrócę do "Talizmanu" - przed olimpiadą zostawiłem Jacka z kuzynem w opanowanym przez wysłanników Morgana internacie, ciekaw jestem, co dalej, ale siły, by czytać teraz nie mam wcale. Odpoczywać, czekać na wiosnę, rozejrzeć się za jakimś anime na "ferie" - to tak.

Nawet nie zauważyłem, jak mi dwie setki na liczniku stuknęły. Coo, to już?
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
Reputacja: 219

Postprzez Eoren » 8 lut 2010, o 19:53

A ja dostałam dzisiaj zdjęcia ze studniówki... o Bosh-e! Ze 300 zdjęc z poloneza a każde gorsze od drugiego... przynajmniej mam przegląd kilku najgorszych sukienek tego roku... ale dlaczego wszystkie są z tafty? i dlaczego wszystkie są niebieskie? Ten niebieski jest modny, czy co?
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 288

Postprzez Sushi » 8 lut 2010, o 21:38

Ja go pytam za co przeprasza (Bo dla mnie to takie to było ot "weź się odwal" przecież przepraszam) a on se wziął i wyszedł!!! Od rana mnie wkurzał a mój PMS jest bezwzględny jednak. Wyszedł!!! Taka jego mać!!!
Nie biegaj z zapałkami matole! nożyczkami się nie baw
Sushi- Wulgarne Chamidło
wozek-dibblera-f18/topic1143.html
Sushi żeńska
Złodziejka zapalniczek

Reputacja: 264

Postprzez jaro_gryf_666 » 8 lut 2010, o 23:29

PMS wyszedł? To chyba dobrze?
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 380

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

WIDZIAŁEM NIESKOŃCZONE, wyznał przybysz. NIC SPECJALNEGO

Muzyka duszy, dodał(a) grace