Wysłanie zwierząt na orbitę było ogromnym krokiem w dziedzinie kosmonautyki. Cały czas dokonuje się eksperymentów na zwierzętach - leki muszą przejść odpowiednie testy, zanim zostaną sprawdzone na ludziach. W transplantologii w dalszym ciągu dużą rolę pełnią przeszczepy ksenogeniczne. Dla dobra nauki i ludzkości ofiarę muszą ponieść zwierzęta. Ludzie zresztą też.
Teraz piszesz, że ten film jest be, że nie można przeprowadzać eksperymentów na zwierzętach itepe., później pójdziesz zjeść udko kurczaka który całe swoje życie bezsensownie spędził w klatce 0.5mx0.5mx0.5m razem z dziesięcioma innymi, założysz swoje buty ze skóry krowy, która całe życie bezsensownie tłoczyła się w boksie 1.5mx3m razem z czterema innymi, wysmarujesz twarz kremikiem w imię którego dziesiątki szczurów zostało zupełnie bezsensownie upieczonych i zapalisz szluga bezsensownie testowanego na myszach, tudzież te cudowne palmale, którymi bezsensownie potrujesz wróble które miały pecha znaleźć się w Twoim otoczeniu...
czemu nie mozna by nakrecic bajki o szympansie ktorego zabieraja od matki tresują a na koniec ginie?
Nakręć. Ja dla kontrastu nakręcę podobną, z tą różnicą, że będzie się kończyć 'i żyli długo i szczęśliwie'. Później pochwalimy się ile zarobiliśmy na swoich filmach.
mimo tego ze bedzie naswietlał ważny problem?
Od naświetlania ważnych problemów są filmy dokumentalne, tudzież filmy z założenia poważne. Nie kreskówki z założenia skierowane do dzieci.
A dzisiaj oglądałem 'Vinci'. Jedna z lepszych polskich komedii ostatnich lat

Po
scenie z gajowym długo nie mogłem przestać się śmiać