Luźne dysputy

Czego słuchasz?

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Czego słuchasz?

Postprzez Eskarina » 25 lut 2008, o 15:35

u mnie muzyka z francuskiego musicalu Romeo&Juliette - Les Rois du Monde
uwielbiam francuzów 8-)
I choćbym szedł ciemną doliną zła się nie ulęknę, bo...jestem największym skur*** w tej dolinie
Eskarina
Student Magii

Reputacja: 0

Reklama

Postprzez Dag » 25 lut 2008, o 17:11

Teraz u mnie - pierwsza płyta Ok go!

Z francuskich zespołów najbardziej lubię Fatals Picards. :D takie z humorem.
Dag
Mag II stopnia

Reputacja: 15

Postprzez Alsvithe » 25 lut 2008, o 18:53

A u mnei teraz "Life" Porter Band. Ale pomału mnie klawisz woła i zaraz sama usiąde i żem będę przefantastycznie grać sobie. Ło. /btw. Eskarina. A jak mnie korciło to napisać. Wyczulona jestem jak diabli. Ale cóż. xD/
Alsvithe
Mag I stopnia

Postprzez madziairm » 25 lut 2008, o 19:02

Hedningarna - Gorrlaus
Jacek Piekara napisał(a):Strzeżcie się ludzi, którzy nie mają nałogów, moi mili! Bo może się okazać, że ich tajemnice są dużo mroczniejsze, niż moglibyście przypuszczać.
madziairm żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 66

Postprzez tommi » 26 lut 2008, o 16:16

energi max 2008
tommi męska
Mag III stopnia

Reputacja: 46

Postprzez Kasia M. » 28 lut 2008, o 14:12

a ja sobie zmieniłam klimat i teraz włączam poezję śpiewaną. konkretnie Piwnicę pod Baranami. a jeszcze konkretniej? Dezyderatę.. :D Kocham to..
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Postprzez tommi » 28 lut 2008, o 14:35

a ja by się ,,odhamić'' zapodałem mocarta
tommi męska
Mag III stopnia

Postprzez Dag » 28 lut 2008, o 23:34

Vivaldi w aranżacji Nigela Kennedyego.
Dag
Mag II stopnia

Postprzez ilien » 29 lut 2008, o 18:35

W chwili obecnej - Nirvana "Heart Shaped Box".
Ale nie jestem w stanie ograniczyć się tylko do powiedzenia, czego słucham w tej chwili, więc polecę jeszcze kilka zespołów i piosenek, na które ostatnio (i nie tylko) mam fazę -.^
Na początek, piosenka, w której zakochałam się wczoraj - Massive Attack "Teardrop". Część utworu może być znana tym, którzy oglądają serial "Dr House" - leci na końcowych napisach. Bardzo spokojny, wpadający w ucho alternatyw. Za tego typu muzyką nie przepadam, ale czasami znajdzie się jakiś wyjątek - jak ten tutaj.
Pearl Jam - "Jeremy" i "Garden" - chyba moje ulubione utwory tego zespołu. Przy okazji polecam cały album "Ten" (na którym znajdują się także wcześniej wymienione kawałki).
The Pixies - "Where is my mind?" - wzięło mnie po obejrzeniu "Podziemnego kręgu". Chwilami doprowadza mnie do szału to, jak wokalista fałszuje, ale tylko chwilami. Poza tym podoba mi się bardzo.
Guns 'n Roses - "November rain" oraz "Sweet child o' mine" - inaczej nie powiedzieć, tylko: klasyka. Solóweczki gitarowe - miodzio. Aż nie będę się rozpisywać, bo samo chwalenie za długo by zeszło.
Eddie Vedder - "Hard sun" - z solowej płyty wokalisty Pearl Jam. Muszę przyznać, że cały album jest bardzo ciekawy. Zupełnie inne oblicze Veddera. Do tej pory kojarzyło się go z 'nieco' cięższym brzmieniem, a tu - spokój, cisza... Polecam.
Poza tym: Dire Straits, U2 i R.E.M. - Wielka Trójka - Muzyka mojego dzieciństwa. Jeśli chodzi o albumy:
Dire Straits - ciężko wybrać... najbezpieczniej zarzucić składankę the best of - "Money for nothing", ale nie jestem w stanie pominąć "Brothers in arms" - z utworem promującym album (o tym samym tytule) na czele. Chyba mój największy hit wszech czasów.
U2 - zdecydowanie "All That You Can't Leave Behind". Innych albumów może dla mnie nie być ^^
R.E.M. - "Automatic for the people", "Out of time" oraz "Reveal" - chociaż i na innych albumach znajdzie się sporo perełek, jednak w tych trzech jest ich chyba najwięcej.

Uch, ależ się rozpisałam... Ale i tak się streszczałam ^^
„Niektórzy ludzie zrobią cokolwiek, żeby tylko sprawdzić, czy zrobienie tego jest możliwe. Gdyby w jakiejś grocie umieścić duży przełącznik z tabliczką: „Przełącznik Końca Świata! NIE DOTYKAĆ”, farba na niej nie zdążyłaby nawet wyschnąć.”
ilien
Mag II stopnia

Reputacja: 8

Postprzez tommi » 29 lut 2008, o 18:50

To już wiem kto benidzie pisał największe posty :P
tommi męska
Mag III stopnia

Postprzez Dag » 29 lut 2008, o 19:01

przyznam się, że posty ilien tylko oblookuje :P nie chce mi się czytać całych.

u mnie teraz:
Arctic Monkeys - Brianstorm
Dag
Mag II stopnia

Postprzez ilien » 29 lut 2008, o 19:10

tommi napisał(a):To już wiem kto benidzie pisał największe posty :P

Przepraszam, ale kiedy napiszę dwie linijki, zaczyna mnie męczyć sumienie, i wydaje mi się, że walnęłam takiego spama, jakich mało xD

przyznam się, że posty ilien tylko oblookuje :P nie chce mi się czytać całych.

I wcale się nie dziwię, mi też się nie chce czytać moich wypocin ^^

Co by Offcia nie robić:
W tej chwili leci "Afterglow" INXS. Z tego samego albumu ("Switch") warte uwagi są także "God's top ten", "Us" i "Perfect strangers". A tego samego zespołu (jeszcze ze starym wokalistą) polecam "Never tear us apart" - dobrze znany utwór z radio, a do tego jaki piękny.
„Niektórzy ludzie zrobią cokolwiek, żeby tylko sprawdzić, czy zrobienie tego jest możliwe. Gdyby w jakiejś grocie umieścić duży przełącznik z tabliczką: „Przełącznik Końca Świata! NIE DOTYKAĆ”, farba na niej nie zdążyłaby nawet wyschnąć.”
ilien
Mag II stopnia

Reputacja: 8

Postprzez tommi » 29 lut 2008, o 19:23

aha

gdybyś tylko tyle napisała to by był spam ale dwie linijki to chyba norma więc niema co cie męczyć sumienie

ja słucham teraz wycia wiatraka od komputera bo głosniki mi się **&^&^%^#EE :evil:
tommi męska
Mag III stopnia

Postprzez Corvvin » 1 mar 2008, o 01:23

Rammstein - Du Hast... Inspirowane widok przerażonych, skacowanych ludzi, którzy są budzeni poprzez puszczenie na full tego kawałka :twisted:
Obrazek
Corvvin męska
Wędrowny idiota

Reputacja: trzy miliony

Postprzez Alsvithe » 1 mar 2008, o 20:14

Homicide - Zostaw mnie
Alsvithe
Mag I stopnia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

Radzili sobie z Czasem tak, jak z prawie wszystkim w życiu — jak z czymś, co się atakuje i próbuje zabić.

Ostatni bohater, dodał(a) grace