Luźne dysputy

Koniec Świata!

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Koniec Świata!

Postprzez Dżon » 20 maja 2011, o 11:58

Dnia 21 maja 1988 roku Bóg przestał posługiwać się lokalnymi kościołami na całym świecie. Duch Święty opuścił wszystkie kościoły a szatan, człowiek grzechu, zasiada od tamtej pory w kościołach, aby w nich panować.

:D

To chyba dlatego, że ja się w tym roku urodziłem :P

Eeeeeej! Zróbmy taką akcję, że wpuśmy jakieś obliczenia w internet też, ale rozpropagujmy dużo bardziej - przede wszystkim na pejsbukach itp :D Jaką można by cudowną panikę wywołać na świecie :D
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Reklama

Postprzez Anima Vilis » 20 maja 2011, o 12:06

Można napisać, że wielgachnym teleskopem wypatrzyliśmy innego wielkiego żółwia i amerykańscy naukowcy potwierdzili, że A'Tuin leci w jego stronę. Nie mamy pewności w jakim celu. To powinno zasiać niepokój.
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez jaro_gryf_666 » 20 maja 2011, o 15:44

Anima Vilis napisał(a):Poza tym jeśli o mnie chodzi to ten koniec świata mógł być przed matura z matematyki.

Będzie przed wynikami, więc to chyba tak jakby na jedno wychodzi... (?)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 441

Postprzez Marw » 20 maja 2011, o 16:02

Ale co to za koniec świata ma być? Wszyscy mówią "jutro koniec świata!", a tu żadnego deszczu kebabów, plag pizzy, ani nic podobnego. Ja tam nie przyjdę bo nie ma stosownych dla mnie atrakcji, a powinni zadbać o rozrywkę dla wszystkich mas społecznych! Znowu będę siedział w pokoju, przed komputerem samotnie pogryzając kanapkę, z książką w ręce. :(
"Jeżeli wszystko idzie dobrze - na pewno nie wiesz jeszcze wszystkiego."
Marw męska
Mag III stopnia

Reputacja: 214

Postprzez Corvus26 » 20 maja 2011, o 20:00

Ja czekam na Ragnarok, który ktoś przewidział na 2013, ale w sumie ten jutrzejszy też chętnie obejrzę. Nastawie sobie budzik na 5 rano żeby przypadkiem nie przegapić.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez Mosey » 20 maja 2011, o 22:15

Koniec świata? O jak super, nie muszę się martwić o najbliższy miesiąc. A także o załatwianie praktyk, osiąganie wysokiej średniej (patrzcie państwo, jakie to ambitne się nagle zrobiło - jeszcze może o stypendium będzie walczyć? To by był dopiero koniec świata), czy różne tego typu studyjne pierdoły. Może pojadę na uczelnię i powiem co niektórym wykładowcom co tak naprawdę o nich myślę? Co prawda sobota, ale przecież zaoczni nie będą się przejmować czymś tak prozaicznym jak koniec wszystkiego co nas tylko otacza. O, albo spędzę dzień tak jak lubię najbardziej - położę się i przeleżę tak, aż w końcu wszystko wybuchnie. Tak, to będzie piękne. Szkoda tylko, że nie dane mi będzie zasmakować kilku innych rzeczy (z drugą częścią Wiedźmina na czele). No nic, widocznie dopiero po drugiej stronie, o ile trafię do raju gracza, znajdę odpowiedni sprzęt, żeby to udźwignąć.

Ech, prorocy od siedmiu boleści się znaleźli. A jakoś nie ma nic o tym, że tego typu przepowiadanie jest sprzeczne z wiarą katolicką.
Marw napisał(a):Wszyscy mówią "jutro koniec świata!", a tu żadnego deszczu kebabów, plag pizzy, ani nic podobnego.

Spoko, Dibbler nie przepuści takiej okazji ;)
Mosey męska
Student Magii

Reputacja: 73

Postprzez Ras Forumowicz » 20 maja 2011, o 23:26

a tu żadnego deszczu kebabów, plag pizzy, ani nic podobnego

U mnie do szafy chyba dostał się mol, ale też wolałbym na koniec plagę pizzy :lol:
Ja słyszałem, że o 18 a nie o 6. Najlepsze, że ten koleś nie pierwszy raz przepowiedział już koniec (teraz chce się odkuć, bo pierwszy nie wypalił).:) Ktoś zauważył, że świat kończy się co pół roku? :D
Za kilka dni ORF. Wcześniej jadę jeszcze na żagle, więc jak się przed festivalem utopię to będę na prawdę zły!
Ras Forumowicz męska
Student Magii

Reputacja: 25

Postprzez Mosey » 21 maja 2011, o 00:00

Ras Forumowicz napisał(a): Ktoś zauważył, że świat kończy się co pół roku? :D

Hmm, sesja też jest co pół roku. Czyżby koleś był wiecznym studentem, który wie, że nie da rady zdać tego i owego i stara się to usprawiedliwiać jak tylko się da?

"No pani profesor, nie mogłem się uczyć - przemawiała do mnie mistyczna siła i chciała mi przekazać, że mam wobec ludzkości misję do spełnienia."

Zabawne - jeszcze trochę a zacznę wpisywać do CV "umiejętność przeżycia końca świata".
Mosey męska
Student Magii

Reputacja: 73

Postprzez Marw » 21 maja 2011, o 04:52

Ras Forumowicz napisał(a):Ja słyszałem, że o 18 a nie o 6.

O 18, ale nie wiadomo jakiego czasu.
"Jeżeli wszystko idzie dobrze - na pewno nie wiesz jeszcze wszystkiego."
Marw męska
Mag III stopnia

Reputacja: 214

Postprzez Marek_Sobczak » 21 maja 2011, o 08:58

ma się przesuwać tak jak nowy rok :) najpierw wschód potem my a na koniec Amerykańce :) znając życie wykombinują jak koniec świata zatrzymać i zrobią o tym film :) a potem remake :)
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2854

Postprzez jaro_gryf_666 » 21 maja 2011, o 10:22

Cosik nie ma tych mega-hiper-uber-super-ojacie trzęsień ziemi... Proroczyna planuje jeszcze jakiś koniec świata?
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Postprzez Marek_Sobczak » 21 maja 2011, o 10:38

Następny w 2012 :)
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2854

Postprzez grace » 21 maja 2011, o 10:50

Nie, ten z 2012 został odroczony o sto naśćie lat
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez jaro_gryf_666 » 21 maja 2011, o 11:37

Jak to? :cry:
Czemu dowiaduję się o tym ostatni? :cry:
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Postprzez grace » 21 maja 2011, o 12:01

Jakiś błąd w obliczeniach i nie uwzględnienie czegoś tam... Rozjechali się ponoć o coś ok 116lat? Nie pamiętam dokładnie liczby.
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

Pamiętam jak raz, kiedy byliśmy młodsi, zafascynowało cię słowo „onomatopeja”. To takie jakby tworzenie nazwy czy słowa z dźwięku, jak kukanie, szum albo…? -Brzęczenie- podpowiedziała, zanim zdołała się powstrzymać. -No właśnie, i pamiętam, jak kiedyś powiedziałaś, że monotonia to głos, jaki wydaje nuda, a brzmi, jakby w upalny letni dzień bardzo zmęczona mucha brzęczała przy zamkniętym oknie w pokoiku na poddaszu.

W północ się odzieję, dodał(a) Marek_Sobczak