Luźne dysputy

Zdjęcia - chili nasze zdjęcia!

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Zdjęcia - chili nasze zdjęcia!

Postprzez Eoren » 24 lip 2010, o 21:15

Nie moje. Moje zdecydowanie zostały stworzone do tego by miec długośc taką, jaką miały przez większośc mojego życia - tzn. około pół metra... Poza tym są niesubordynowane i mimo tego, iż w teorii są proste to zawsze wtedy kiedy nie trzeba zaczynają się kręcic :roll: .
THERE IS NO JUSTICE. THERE IS JUST ME.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Reputacja: 288

Reklama

Postprzez grace » 25 lip 2010, o 11:17

Eoren, to chyba mamy bardzo podobny rodzaj włosów. Ale uwierz mi, da się je skrócić (chyba, że oczywiście nie chcesz, to problem z głowy) i może to fajnie wyglądać ;)
kliknij >>Obrazek<< aby zobaczyć moje strony>>Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2033

Postprzez jaro_gryf_666 » 25 lip 2010, o 20:32

Dziewczyny z długimi włosami - zdecydowane być może.
Dziewczyny z krótkimi włosami - stanowcze raczej nie. ;)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 380

Postprzez kiniro » 25 lip 2010, o 20:59

Podpisuję się zdrową ręką pod stwierdzeniem Inkwizycji.
Najbardziej mnie irytuje jak dziewczyna pięknie wygląda w długich włosach a ścina je bo chce zmiany. Nie rozumiem tego zamiłowania do zmian.
W moim świecie
Miłość dla poetów
Nigdy nie jest sławną balkonową sceną
Jedynie konającą wiarą
U niebios bram
kiniro
Mag II stopnia

Reputacja: 16

Postprzez Kinga » 25 lip 2010, o 21:48

Ja je ścięłam nie z zamiłowania do zmian, tylko dlatego że były strasznie zniszczone, wyłaziły garściami i zaczęły wyglądać tragicznie... A po za tym większość twierdzi, że tak mi lepiej. Włosy zawsze mogą odrosnąć.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1561

Postprzez grace » 26 lip 2010, o 01:24

wiesz, jak całe życie masz długie włosy, takie naprawdę długie, aż wkleję zdjecie jakie, to po 20 latach masz po prostu dość.
Załączniki
101180021.resized.jpg
no takie miałam przez kilkanaście lat
101180021.resized.jpg (145.01 KiB) Przeglądane 368 razy
grace żeńska
Kelda

Postprzez ratharienn » 26 lip 2010, o 11:02

:shock:
Grace, piękne! Zawsze chciałam mieć takie długie włosy!
Kompletnie nie dziwi mnie chęć do zmian. Też mam teraz długie włosy, najdłuższe, jakie miałam w życiu i już z nimi powoli nie wytrzymuję. Rozumiem, że je ścięłaś na krótko i rozumiem Kingę - brawo! Tym bardziej, że obie ładnie teraz wyglądacie. ;)
Grace, a jak długie były - dokąd sięgały?
"- Idź powiedz dzieciom nocy, by svą cudovną muzykę tvorzyły gdzie indziej, dobrze? Mam migrenę."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 847

Postprzez Eoren » 26 lip 2010, o 11:30

U mnie obciąc włosy oznacza niestety: "wycieniowac i odrobinę skrócic ale tak żeby były ze dwadzieścia centymetrów za łopatki...". Z krótszymi po prostu czuję się źle. Aktualnie mam mniej więcej takiej długości jak Grace na tym zdjęciu i wcale mi nie przeszkadzają, nawet w takie upały jak ostatnio.
"Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside a dog, it's too dark to read."
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Postprzez grace » 26 lip 2010, o 11:54

na tym zdjęciu musiały być gdzieś do bioder, no, może do pasa. Ale bywało, że miałam takie do pół uda. W efekcie przez większą część czasu nosiłam baaardzo gruby warkocz, żeby mi nie przeszkadzały. Do takich zdjęć były fajne, ale ponadto... myć to, czesać... problem przy pływaniu itd. - strasznie uciążliwe.
grace żeńska
Kelda

Postprzez kiniro » 26 lip 2010, o 13:16

Znałem taką dziewczynę z Poznania. Też miała kłaki do pasa. Robiło to piorunujące wrażenie. Z takimi to możesz czekać na księcia zamknięta w wieży 8-)
Ale przyznam ci rację co za dużo to niezdrowo.
Najbardziej mi się podobają czarne lub brązowe do łopatek lub łokci. I na deser zielone oczęta. To mój ideał
W moim świecie
Miłość dla poetów
Nigdy nie jest sławną balkonową sceną
Jedynie konającą wiarą
U niebios bram
kiniro
Mag II stopnia

Reputacja: 16

Postprzez emerencja » 26 lip 2010, o 14:11

grace wybacz, ale w pierwszej reakcji żal mi się ich zrobiło /tych cudnych piór/ chociaż przypomniała mi się scena w której uczestniczyła moja Mama: na przystanku tramwajowym stała dziewczyna z grubym blond warkoczem upiętym w koronę, w pewnym momencie spinki jej wypadły i warkocz... uderzył o chodnik - nie opuszczając głowy :!: Mama pomagała dziewczynie upinać go z powrotem i wysłuchała jej żalów, jak to marzy o tym żeby je ściąć, ale mąż jej nie pozwala (skądinąd trudno mu się dziwić). Potem opisała jaką katorgą jest mycie ich, czesanie z wchodzeniem na krzesło - bez tego ani rusz... (sama nie dawała oczywiście rady). Jak to bywa z darami wielkimi od Bozi - zamieniają się często w niewolnictwo i katusze... Chociaż jak ją sobie wyobrażę z rozpuszczonymi włosami jako jedyną odzieżą - to zazdroszczę temu mężowi ;)
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 534

Postprzez grze_tomas_20 » 26 lip 2010, o 18:34

Może dziwnie to zabrzmi i pro-feministycznie, ale też do niedawna miałem długie włosy (znaczy tuż poniżej ramion, ale dla faceta to długie) i po mniej a więcej 8 miesiącach stwierdziłem, że mam już dość, ścinam to w cholerę. Problem z utrzymaniem (jak ktoś wspomni o trwałej, to się załamię i już nigdy więcej nic nie napiszę, nawet malutkiego posta), wiatr w plecy to włosy na twarzy, a na perkusji zupełnie się grać nie da. Nawet z gumką czy chustką.
Aczkolwiek u kobiet lubię długie włosy, ale z umiarem. Krótkie mi nie przeszkadzają.
grze_tomas_20
Student Magii

Reputacja: 8

Postprzez Eoren » 26 lip 2010, o 19:40

jak ktoś wspomni o trwałej, to się załamię i już nigdy więcej nic nie napiszę, nawet malutkiego posta

Może trwałą? :mrgreen:
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Postprzez grze_tomas_20 » 29 lip 2010, o 19:38

Złośliwość kobieca nie zna granic! Czy może chcesz się mnie tak bardzo pozbyć, Eoren? :(
grze_tomas_20
Student Magii

Reputacja: 8

Postprzez Eoren » 29 lip 2010, o 20:27

Eee, tam od razu pozbyc. Po prostu sprowokowałeś...

PS. aniechtoprzypadkowefluktuacjewkontinuumczasoprzestrzennym, przez Ciebie mi stuknął tysięczny post... (!)
Eoren żeńska
Bibliotekarz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne dysputy

Lord Vetinari słuchał w skupieniu, ponieważ przekonał się, że pilne słuchanie zwykle zbija ludzi z tropu.

Bogowie, honor, Ankh-Morpork, dodał(a) Kinga