Wg mnie,jeśli ktoś wybiera zachodnie produkty,to robi tak poniewaz nie zna niczego lepszego,i nie pozna niczego lepszego tak długo jak długo zamiast lokalnego przemysłu będzie wspierał zachodni.Wspieranie obcych = zarzynanie własnych.Uzależnienie się od monopolisty nie ma nic wspólnego z wolnością,kupujesz bo musisz.Wolę sobie kupić materiał i zapłacić krawcowej za uszycie tak jak ja chcę żeby było uszyte,zamiast płacić 10 razy więcej niż produkt jest warty,tylko dlatego że ma logo znanej firmy z usa(a i tak made in china).Więc według Ciebie Lelku będę postępował tak jak nakazują mi "prawdziwi patrioci" to będę bardziej wolny niż w przypadku gdy będę wybierał to co lubię?
Co do Słowiańskich akcentów i ozdób to nie ma problemu,wystarczy odrobina wyobraźni i chęci.Ludzie czytający książki fantazy nie powinni mieć problemów z wyobraźnią
Oczywiście,a dlaczego?Ponieważ ziemia jest zasyfiona pestycydami Monsanto itp postępowców.Zrobili to celowo,aby ludzie nie mieli wyboru i musieli kupować ich produkty.Ludzie stali się zbyt wygodni,zaczęli truć szkodniki,niszcząc bazę pokarmową dla pożytecznych zwierząt.Jeśli wrócimy do tradycyjnych metod uprawy to po prostu braknie żywności
Polecam ten film
http://www.youtube.com/watch?v=2GAFVYVieYA
Ło jejOraz w cholerę bardziej niebezpieczna. Podsypywanie pomidorków odchodami, nie stosowanie fungicydów na zbożach, przecież to bardziej niezdrowe niż dowolne dopuszczone po badaniach środki.