Luźne dysputy

Portale społecznościowe

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Portale społecznościowe

Postprzez Carol » 25 sie 2011, o 22:08

nindza77 napisał(a): mam się czego obawiać.

To musi być stresujące... proponuję przeprowadzkę do jakiejś dzikiej puszczy, może tam nie będzie zagrożenia uciskiem itd. ;)
"Masz ochotę zostać czymś obrzydliwym w najgłębszej otchłani chaosu?"
Carol żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 354

Reklama

Postprzez szpaq » 25 sie 2011, o 22:33

nindza77 napisał(a):To MOŻE być źródło ucisku, kiedy się do Ciebie dobiorą. A do takich jak ja dobiorą się w razie czego w pierwszej kolejności, mam się czego obawiać.

deczko mi to paranoją zapodaje. jeżeli gdziekolwiek i kiedykolwiek się rejestrowałeś (zakupy przez internet) to i tak mają Twoje dane.
Carol dobrze pisze.
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez Motopompa » 25 sie 2011, o 23:25

Eh, szpaczku, gdybyśmy to my wiedzieli jak system funkcjonuje, to byśmy z krzeseł pospadali.
Osobiście nie lubię kiedy informacje o mnie wiszą ogólnodostępne gdzieś w internecie. Facebook ułatwia naprawdę wiele spraw, ale mimo to, dziękuję, dam sobie radę bez.
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1268

Postprzez szpaq » 26 sie 2011, o 08:33

przecież miałeś konto?
jest jeszcze to, że sam musiałeś kliknąć w okienku że przeczytałeś i zapoznałeś się z regulaminem.

a ile osób z nam czyta regulaminy?
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez Motopompa » 26 sie 2011, o 10:08

Nadal mam. Ale z samego imienia, nazwiska, maila i tego że lubię www.pratchett.pl niewiele można się dowiedzieć :lol: O, przepraszam, mam jeszcze jedną znajomą na FB - Kingę.
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1268

Postprzez Marcel » 26 sie 2011, o 14:19

Akurat Facebook to ma niewiele danych o mnie, poza może takimi, które zasadniczo można zdobyć bez specjalnego dochodzenia. A w internecie się znalazłem mimo, że nigdzie się nie rejestrowałem, bo wygrałem ze znajomym konferencję gdy badaliśmy nowy polimer do wierceń. Apokaliptyczne wizje jak to specsłużby się do mnie dobierają przez FB w ogóle do mnie nie trafiają, racze rozśmieszają. A że FB, NK czy inne duperele społecznościowe są bazą danych dla ludzi z HR to jest oczywista sprawa. Ale podobnie jak Marek: to jestem ten sam ja i nie mam się czego tam wstydzić i ukrywać.
Studentów można kochać lub nienawidzić, ale nie wolno ich bić po głowie łopatą.

Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? — Albert Einstein
Czyste biurko, czysty umysł. - Mustrum Ridcully
Marcel męska
Mag I stopnia

Reputacja: 241

Postprzez Corvus26 » 7 wrz 2011, o 20:36

Przypomniało mi się, że kiedyś portal społecznościowy okazał się dla mnie bardzo pożyteczny. Miałem takie zadanie z marketingu aby zbadać i opisać rynek wybranego produktu, akurat wybraliśmy płyn do mycia naczyń. Korzystając z ankietki i naszej klasy udało się przygotować odpowiednie badania. Wtedy narzekałem że nie ma opcji wyślij do wszystkich znajomych, ale jak teraz się nad tym zastanowiłem to byłby z tego niezły spam.
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Poprzednia strona

Powrót do Luźne dysputy

- A mnie zawsze dają sole kąpielowe - poskarżył się Nobby. - I mydło kąpielowe, i płyn do kąpieli, i takie ziołowe kąpielowe dodatki i w ogóle całe tony kąpielowych różności. Nie mam pojęcia dlaczego, przecież w ogóle prawie nigdy się nie kąpię. Można by sądzić, że potrafią to zrozumieć, nie?

Wiedźmikołaj, dodał(a) grace