[
Dżon napisał(a): Antysemityzm nie mówił, że Żydzi są be
-
Sorry - chcesz powiedzieć, że antysemityzm mówił, że Żydzi są cacy?!!!qrważ mać = choćby niektórzy?! , choćby jeden?!!! - chocby niemowlak? - był cacy?! Może antysemityzm przewidywał egzaminy? "no może i jesteś brunet z długim nosem, ale powiedz..." a jak odpowiedział, to był cacy?! I nie musiał wtedy iść do gazu?!
No nie no Dżon ... skręciłam się z gorzkiego śmiechu... Jesteś żałosny!
bo :
Qważ co to znaczy :
Dżon napisał(a):, tylko żeby jechali sobie do Izraela
Kto?!!! Słonimski?! Tuwim? Ja? Żebyś Jasieńku 1000 lat myślał, nie dałbyś takich rad państwu polskiemu jakie Słonimski dawał, bo nie ten mózg, nie ta skala przemyśleń! A poza tym: czemu człowiek, co od 7 pokoleń żyje w Polsce i ją kocha (co udowadnia bardziej niż Ty - bo go to kosztuje trochę więcej niż twoje twoje "klikanie w klawiaturkę") - ma nagle jechać na Bliski Wschód?! Wg waszych ONR-owskich kryteriów jestem Żydówką, tylko że moja rodzina żyje tu od XII wieku! ( i akurat - śmiem twierdzić w odróżnieniu od Ciebie, mam na to papiery - ty masz?!- a tak, ty nie musisz, bo jesteś "etniczny Polak" - tylko to dla mnie gówno znaczy!) Dlaczego ja mam nagle stąd wyjechać?! Bo Ci się nagle nie podobam? Bo TY uznałeś, że nie ma tu dla mnie miejsca?! Było przez osiemset lat - ale ty wiesz lepiej i masz te swoje "uprawnienia"?
A możesz mi osobiście i w oczy wytłumaczysz dlaczego?! I spotkać się ze mną i mi powiedzieć, że po 800 lat mam się wynosić stąd bo tobie /twojej organizacji/ tak się podoba?!
I mam stąd znikać - bo Ty i ONR tak uznaliście?
Tylko, że poza Tobą i twoim ONR nikomu innemu dotąd nie przeszkadzałam, mało z tym płaciłam podatki /na Twoja emeryturę/ (że o urodzeniu w tym kraju nie wspomnę, bo przecie to się dla was nie liczy, że pierwszy z naszej rodziny urodził się w Polscie w 1213 roku). Bo my jesteśmy gówno, bo jesteśmy Żydzi. No, to arystokrato K***** - pokaż mi dokument odkąd to Ty jesteś tym Polakiem!
Żebyś milijon lat grał na gitarze - nie wymyślisz takich tekstów jakie pisał , jak Tuwim. Zresztą Mickiewicz wszak też był Żydem.
To Oni - Żydzi! - pokazywali gdzie Polska powinna się poprawić. Bo Ona ich obchodziła! Kto w XX-leciu był intelektualnie i moralnie wyżej niż Ci właśnie Żydzi! Polacy mieli Dyzmów - bo Dyzma był czystym Polakiem! Etnicznym! No to Ci gratuluję patriotyzmu! (o Dyzmie nie napisał Żyd - tylko polski arysktokrata!)
A to co Ty tu wypisujesz nie ma sensu: Polska gnije - właśnie dlatego, że jest właśnie tylko Polaków! Mniejszości nam wymordowali i Hitler i Stalin... Nie ma już ani Żydów, ani Ukraińców, Cyganów są resztki, - naprawdę uważasz, że to Cyganie zabierają ci pracę?! A czyściłbyś kotły? Bo to głów\bnie robią ... (a i tak te mniejszości, to są raptem promile), ale dalej jest źle?
No to ci szczęścia życzę w tym kraju, jeśli wygra opcja tzw. "księdza" Rydzyka - bo to jest moralne dno, intelekutalne bagno. Przekręty finansowe, nadużycia ewangelii - To ci pasuje? Wtedy będziesz "w domu?!"
"Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna"
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co.
Jest takie olśnienie w bydlęcym spokoju,
Gdy patrzy na chmury i gwiazdy, i zorze,
Choć inni umarli, on umrzeć nie może
I wtedy powoli umiera"
Póki nie przeczytałam Twoich postów - myślałam, że to o przeszłości...
Dżon - ślizgasz się po naoliwionej szybie i nawet tego nie widzisz?! Zastanów się chwilę - czego bronisz? Wiesz?! Choć raz se to przemyślałeś? Z konsekwencjami trochę dalszymi niż kanapka od mamusi za 5 minut. Trochę dalej!
Wisz po co to?
Wiesz jakie mogą być (bo już raz były) - Twego radosnego durnowactwa konsewkencje? Rozumiem, że jak mnie będą roznosić na bagnetach (czy innych tam, co tam będzie) - to tylko powiesz " i dobrze jej tak - żydowskiej suce".
Antysemityzm oczywiście nie mówił "że Żydzi są be" - tylko po prostu wysyłał ich do gazu, albo pozwalał na rozwalenie Schulza, bo był pieskiem tego, którego piesek został załatwiony.
Tylko, że to byli ludzie! Chociaż wg mnie nie wolno komuś zabić pieska dlatego że inny zabił jego pieska! A to właśnie się działo pod symbolami których bronisz.
No cóż, są tacy co pamiętają - żebyś nie wiem jak zgrywał niewinną blondynkę czy "pijane dziecko we mgle"
I sorry - trudno Cię w tym kontekście lubić ....