Dżon napisał(a):Zmienia, zmienia, ale niektórzy są całkowicie zaślepieni jadem, mam wrażenie i nie przyjmą do wiadomości, że ktoś może się nie zgadzać z Wyrocznią pana Adasia.
Wiesz, myślę, że zgadzać się bądź nie można z bardzo wieloma rzeczami, ja osobiście myślę po prostu że kategoryzacja na zasadzie antysemityzmu jest bez sensu, bo albo mówisz wybiórczo o osobach z danej kategorii (i już na prawdę wtedy nie ważne, czy to Żydzi, żydzi (mam na myśli religię, naród i rasę, bo to się rozróżnia), blondynki czy stepujące jeżozwierze, bo jest to szukanie kozła ofiarnego, albo o osobach, które działają w jakiś sposób sprzecznie z tym co uważasz za swój, bądź Polski interes niezależnie od kategorii jaką dla nich tworzysz i wtedy to nie jest antysemityzm tylko to, co ja uważam za poglądy. Które każdy ma swoje.
Jednocześnie twierdzenie, że "niektórzy są całkowicie zaślepieni itd" uważam za obelgę, ponieważ każdy z nas może zacząć opowiadać o tym kto czym jest zaślepiony (jak np strachem przed nieznanym, nienawiścią, indoktrynacją dowolnie wybraną), a do dyskusji wnosi to precyzyjnie i dokładnie nic.
Również: proszę mnie tłuc po głowie ciężkimi przedmiotami, kiedy przesadzam, ok? Mogę się zbyt zapalić, a wiem, że wtedy czasem gadam rzeczy z którymi się sama po ochłonięciu nie zgadzam.