Luźne dysputy

Bóg, honor, ojczyzna...

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Bóg, honor, ojczyzna...

Postprzez Arvika » 27 lis 2011, o 21:28

Dżon napisał(a):Zmienia, zmienia, ale niektórzy są całkowicie zaślepieni jadem, mam wrażenie i nie przyjmą do wiadomości, że ktoś może się nie zgadzać z Wyrocznią pana Adasia.

Wiesz, myślę, że zgadzać się bądź nie można z bardzo wieloma rzeczami, ja osobiście myślę po prostu że kategoryzacja na zasadzie antysemityzmu jest bez sensu, bo albo mówisz wybiórczo o osobach z danej kategorii (i już na prawdę wtedy nie ważne, czy to Żydzi, żydzi (mam na myśli religię, naród i rasę, bo to się rozróżnia), blondynki czy stepujące jeżozwierze, bo jest to szukanie kozła ofiarnego, albo o osobach, które działają w jakiś sposób sprzecznie z tym co uważasz za swój, bądź Polski interes niezależnie od kategorii jaką dla nich tworzysz i wtedy to nie jest antysemityzm tylko to, co ja uważam za poglądy. Które każdy ma swoje.

Jednocześnie twierdzenie, że "niektórzy są całkowicie zaślepieni itd" uważam za obelgę, ponieważ każdy z nas może zacząć opowiadać o tym kto czym jest zaślepiony (jak np strachem przed nieznanym, nienawiścią, indoktrynacją dowolnie wybraną), a do dyskusji wnosi to precyzyjnie i dokładnie nic.

Również: proszę mnie tłuc po głowie ciężkimi przedmiotami, kiedy przesadzam, ok? Mogę się zbyt zapalić, a wiem, że wtedy czasem gadam rzeczy z którymi się sama po ochłonięciu nie zgadzam.
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1092

Reklama

Postprzez Mogget » 12 gru 2011, o 23:23

Coś tam kiedyś pisałem o tych nowych znaczkach których może używać "biała rasa panów" w naszym kraju. Kilka dni temu na lastfm za to grupa anti-nazi dostała nakaz usunięcia logo - tym logiem była PRZEKREŚLONA swastyka. Powód - swastyka jest symbolem kojarzonym z nazizmem i jest zakazana w niektórych krajach. Sytuacja komiczna, na szczęście została wyjaśniona i logo wróciło na swoje miejsce.
Prawie nikt na świecie nie pragnie wolności. Ludzie tylko myślą, że jej pragną. To wszystko iluzja. Gdyby naprawdę dano im wolność, większość nie wiedziałaby, co począć.(...) Ludzie w rzeczywistości lubią niewolę.
Mogget męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 364

Postprzez Havelock » 12 gru 2011, o 23:35

Mogget napisał(a):Coś tam kiedyś pisałem o tych nowych znaczkach których może używać "biała rasa panów" w naszym kraju. Kilka dni temu na lastfm za to grupa anti-nazi dostała nakaz usunięcia logo - tym logiem była PRZEKREŚLONA swastyka. Powód - swastyka jest symbolem kojarzonym z nazizmem i jest zakazana w niektórych krajach. Sytuacja komiczna, na szczęście została wyjaśniona i logo wróciło na swoje miejsce.

A jakby hinduiści urządzili pochód to policja by ich zgarnęła? Wszak święty symbol hinduizmu - swastyka. A o którą swastykę chodzi - lewo czy prawoskrętną?
83% Vetinariego, 79% Babci, 65% Śmierci
http://www.havamal.cupsell.pl
Havelock męska
Mag I stopnia

Reputacja: 221

Postprzez Mogget » 12 gru 2011, o 23:58

Mam na myśli komizm całej sytuacji - w naszym kraju pewna symbolika ze względu na nieodległą historię ma jasny wydźwięk niezależnie od pierwotnego znaczenia, to się szybko nie zmieni, o ile w ogóle, mimo to ONR-owcy dostali prawo posługiwania się pewnymi znakami, jeszcze do tego ten cały "zakaz pedałowania" który jest jasnym znakiem braku szacunku i nienawiści do pewnej mniejszości. Za to tutaj, zakazanie tego przekreślonego symbolu, świadczącego o potępianiu tego co było i potępianiu ludzi, którzy wciąż mają urojenia i wychwalają Hitlera - śmiech na sali, a przekreślona prawoskrętna.

Nie jestem Azjatą, Oni inaczej patrzą na ten symbol jak i na inne - ich drażnić może za to to, co u nas jest normalne (ot akcja z cukierkami krówkami w Indiach). Różnice historyczne, w tym cały sęĸ, gdyby nie wojna, nie byłoby krzyku.
Prawie nikt na świecie nie pragnie wolności. Ludzie tylko myślą, że jej pragną. To wszystko iluzja. Gdyby naprawdę dano im wolność, większość nie wiedziałaby, co począć.(...) Ludzie w rzeczywistości lubią niewolę.
Mogget męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 364

Postprzez Havelock » 13 gru 2011, o 00:02

Faktycznie, śmiech na sali i to ogromny. Strach przed bycie polipoprawnym sprawia, iż usuwa się wszystko, co do czego może paść "podejrzenie".

Oczywiście "zakaz pedałowania" to zwykłe chamstwo do którego nie ma się słów...
83% Vetinariego, 79% Babci, 65% Śmierci
http://www.havamal.cupsell.pl
Havelock męska
Mag I stopnia

Reputacja: 221

Poprzednia strona

Powrót do Luźne dysputy

[mokracja] -Chodzi o to, że każdy ma prawo. Są z tego bardzo dumni. Każdy ma... - zająknął się znowu, pewien już, że coś pomylił - ... prawdo do krzyku. Oprócz kobiet, naturalnie. I dzieci. I przestępców. I niewolników. I głupich. I cudzoziemców. I takich, którzy zostali potępieni z ee... różnych powodów. I jeszcze wie...lu innych. Ale poza nimi, wszyscy. To bardzo postępowa cywilizacja.

Piramidy, dodał(a) grace