Luźne dysputy

Gracie w coś?

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: Gracie w coś?

Postprzez qfas » 20 lis 2011, o 22:46

Castlevania dla mnie to tylko Symphony of the Night, części w "trzy-de" nie podchodziły już tak znośnie... Skrobnij coś jeszcze o tym szpilu, bo podobno to totalnie odmienne doznanie niż poprzednie gry z tej serii.

Fallout Nev Vegas po raz trzeci, tym razem na Hardkorze. Immersja z Wastelandami nigdy nie była aż taka wyrazista!
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
Reputacja: 219

Reklama

Postprzez pa5tor » 22 lis 2011, o 00:24

Jakby tu napisać...dla mnie to połączenie God of War i Darksiders. W zasadzie gra opiera się na dużej liczbie siania zamętu w szeregach wampirów, trolli, wilkołaków i innej maści pomiotów tytułowych "Lords of Shadow".
Gra nie wymaga dużo myślenia, a tylko sprawnych palców (niestety mało jest w niej zagadek logicznych takich jak w wymienionym wcześniej GoW, choć czasem zdarzy się jakaś naprawdę skomplikowana).
Pomimo tego przyjemna gra na odstresowanie, przy której nieźle można się wyrzyć :D
Ale jak tylko naprawię sobie kompa wracam do Deus Ex ;)
pa5tor męska
Student Magii

Reputacja: 38

Postprzez qfas » 30 lis 2011, o 17:24

Lajk it.

Może kiedyś sobie sprawię, jak tylko dorobię się odpowiedniej kaski. Dzięki za info!
II
(..)
(oo)

To królik. Przekopiuj go do do swojej sygnatury, aby pomóc zdobyć mu władzę nad światem.
qfas męska
Mag IV stopnia

Lokalizacja: Hmm... Powiedzmy, że nie powinieneś zaglądać na strych, oki?
Reputacja: 219

Postprzez Vesper » 11 sty 2012, o 22:16

Nie ma tego dużo w moim przypadku - od lat pozostaję wierna heroes of might and magic 3 i prince of persia. No i jest jeszcze jedna planszówka, do ktorej wracam stale od dzieciństwa - magia i miecz znana też jako talizman... :)
Nil Mortifi Sine Lucre
Vesper żeńska
Student Magii

Reputacja: 39

Postprzez Spangler » 11 sty 2012, o 23:04

Jakim cudem nie dodałem postu do tego tematu ?
Aktualnie gram tylko wtedy kiedy mam ogrooomną ochotę na jakieś klasyki typu TES III albo Mario Kart...
Jako fan Gwiezdnych Wojen uwielbiam gry z tego uniwersum.
Między innymi: Rogue Squadron 3D, Racer, The Phantom Menace, Jedi Knight: Jedi Academy, KOTOR II, Battle for Naboo (grafika nie była powalająca :P) i nie pamiętam abym grał w jakieś inne gry z serii SW...

Co do innych gier uwielbiam wracać do wspomnianego już The Elder Scrolls III: Morrowind. Poza tym co jakiś czas instaluje sobie od nowa grę Gothic oraz Gothic II (trochę dziwnie się gra kiedy całą grę zna się na pamięć ale to przecież Gothic!!).
Nigdy nie zapomnę godzin spędzonych przy takich grach jak Settlers, Heroes of Might and Magic III, Mario Bros, Pacman :D oraz Bomberman...ahhh...

Pomijając te wszystkie starocie czasem gram sobie w gry umieszczone na stronach internetowych..Dokładnie gram w bilard (choć fizyka w tych grach pozostawia wiele do życzenia - gdyby bile zachowywały się tak na prawdziwym stole to byłoby o wiele łatwiej...).
Jak coś sobie przypomnę to jeszcze dodam.. :D
"...Wolność! Własność! Sprawiedliwość!..."
"...To tak, jakby Wielki Zderzacz Hadronów wykorzystać do zrobienia kanapki z masłem orzechowym..." - Reeven
Spangler męska
Mag II stopnia

Reputacja: 199

Postprzez Dżon » 12 sty 2012, o 11:16

Spangler napisał(a): Pacman oraz Bomberman...ahhh...

Dyna Blaster :)

I absolutny hicior liceuma czyli Liero Pro :D
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2441

Postprzez pa5tor » 12 sty 2012, o 22:05

Spangler napisał(a):Jako fan Gwiezdnych Wojen uwielbiam gry z tego uniwersum.
Między innymi: Rogue Squadron 3D, Racer, The Phantom Menace, Jedi Knight: Jedi Academy, KOTOR II, Battle for Naboo (grafika nie była powalająca ) i nie pamiętam abym grał w jakieś inne gry z serii SW...

ja też jestem fanem SW więc polecałbym Ci jeszcze: Empire at War wraz z dodatkiem, serię Lego Star Wars oraz Force Unleashed (szczególnie pierwsza część).
pa5tor męska
Student Magii

Reputacja: 38

Postprzez Marek_Sobczak » 12 sty 2012, o 23:16

Rogue Squadron 3D! Ile ja się w to ograłem swego czasu. Lot Sokołem Millenium to jest to. Choć osobiście uwielbiałem A-Wingi.
Taka stara gra. Ja ją jeszcze gdzieś mam.
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2854

Postprzez viru » 16 lut 2012, o 15:32

chętni na sesyjke w life 4 dead ? 1 lub 2 ?
viru
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
viru męska
Student Magii

Reputacja: 21

Postprzez Iuventas » 16 lut 2012, o 16:12

to ja się przyznam, że Baldur. zawsze, wszędzie, od można powiedzieć dzieciaka, kiedy prosiłam starszego brata żeby pozabijał mi hobgobliny w pierwszej części. sama się bałam. ; ) przeszłam te gry już tyle razy (mody, MODY to ratunek, naprawdę), że zostaje mi nazywać swoją postać Charname...
do tej pory jeśli mam ochotę w coś zagrać to albo w BG, albo w Planescape:Torment (absolutnie wyjątkowy soundtrack, intrygujący świat, Pani Bólu), w ostateczności w Tomb Raider.
jak widać, wyznaję zasadę, że stare gry są dobre bo są dobre i stare... i działają na moim komputerze! : )
psuja.
Iuventas żeńska
Mag I stopnia

Reputacja: 45

Postprzez Brethil » 16 lut 2012, o 18:44

Ja mam podobnie z Morrowindem, bo tylko tą część mam na własność. Chłopak zachwyca się Skyrimem, a mnie to nie obchodzi i gram w swój staroć.
Fairy tales do not tell children that dragons exist. Children already know that dragons exist. Fairy tales tell children that dragons can be killed.
[Chesterton]
Brethil żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 333

Postprzez wiedzma » 16 lut 2012, o 20:43

Vesper napisał(a):Nie ma tego dużo w moim przypadku - od lat pozostaję wierna heroes of might and magic 3 i prince of persia. No i jest jeszcze jedna planszówka, do ktorej wracam stale od dzieciństwa - magia i miecz znana też jako talizman... :)

U mnie króluje wciąż dwójka Heroes :)
Ale grywam też w Obliviona, Wiedzmina i Wiedzmina 2.
Choć ostatnio przyznam, gram z mniejszym zaangażowaniem. Stara się robię i nie wychodzi mi zarywanie nocy z powodu jakiejś królowej kikimor, eh.
"Chleb krasnoludów był doprawdy cudowny: nikt nie cierpiał głodu, jeśli miał choć trochę chleba krasnoludów do uniknięcia"
Terry Pratchett "Wyprawa czarownic"

Chwalę się nieśmiało Kuchenne Czary
A tu orzę i rozstawiam po kontach
wiedzma żeńska
Student Magii

Reputacja: 60

Postprzez scoobytomy » 16 lut 2012, o 22:50

Ostatnio grałem w Vampire The Masquerade: Bloodlines, gra mimo ciekawego systemu i interesujące fabuły (oraz wampirów) zawiodła mnie, niestety ciężko trawię połączenie RPG i TPP, za to lubię "stare" rpg, Baldura 1, Planescape Torment, Fallout 2, Arcanum. Fanom castlevani polecam naprawdę niezły unEpic, a grających w HOM&M 3 - Disciples 2.
„Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery. Z niego wynika reszta.” — George Orwell, Rok 1984
scoobytomy męska
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 21

Postprzez Brethil » 16 lut 2012, o 23:05

No dobrze, gram jeszcze w Wiedźmina i tylko w pierwszą część i tylko na laptopie siostry czasami, bo mój jest poniżej pewnego poziomu krytyki ;)
Fairy tales do not tell children that dragons exist. Children already know that dragons exist. Fairy tales tell children that dragons can be killed.
[Chesterton]
Brethil żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 333

Postprzez szpaq » 16 lut 2012, o 23:39

dziś przypomniałem sobie o Jagged Alliance 2 to z racji że wyszła jakiś czas temu nowa część - która jakby to ująć znacznie przekracza możliwości mojego blaszaka.
przypomnienie poskutkowało instalacją, ciekawym wieczorem. :mrgreen:
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Poprzednia strona

Powrót do Luźne dysputy

—Co potrafisz robić?
— „Tłumaczyć, liczyć, namierzać, asymilować, porównywać i ekstrapolować.”
—Wątpię, żebyśmy chcieli robić coś z tej wyliczanki — ocenił, ale na wszelki wypadek upewnił się: — Chcemy?
Babka Morkie wyglądała, jakby się poważnie zastanawiała.
—Nie chcemy — zdecydowała w końcu. —Za to banan byłby mile widziany.

Nomów księga wyjścia, dodał(a) Marek_Sobczak