Luźne dysputy

O karnych kut...ach czyli Tter naprawia świat

O wszystkim i o niczym podyskutujmy tu..

Re: O karnych kut...ach czyli Tter naprawia świat

Postprzez tter282 » 25 sie 2011, o 12:23

Hahaha, niezłe. Jednak pochwalę się bezczelnie dokonaniem z dnia wczorajszego:

Ulica Głogowska, dwupasmówka, zaraz za sporym skrzyżowaniem z sygnalizacją świetlną, widzę stojące na światłach awaryjnych piękne, prawie nowe dwudziestoletnie "Ałdi" - oczywiście na zakazie, który jest o tyle logiczny, iż ruch na Głogowskiej spory.

Spokojny podjazd i zatrzymanie zaraz za delikwentem, przygotowanie naklejki (doszedłem już do takiej wprawy, że w rękawicach to robię myk myk), pierwszy bieg, stop obok i łypanko na kierowcę siedzącego w środku - typisch polnisch, wąs się wałęsi, pet w pysku i mina cwana. Ku'tassa łup na przednią szybę, przyłbica kasku w dół i myk.

Ha, pierwszy oku'tassowany samochód z kierowcą w środku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Z następnej podobnej akcji spróbuję zrobić nagranie - kamerka na kask czy cuś.
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 262

Reklama

Postprzez szpaq » 25 sie 2011, o 13:31

prestiż ;)

Edit by Tter:
Strzał ostrzegawczy w powietrze: takie posty będę kasował - nic nie wnoszą, grrrr...
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez Marek_Sobczak » 1 wrz 2011, o 20:04

Tter coś się dzieje. Oglądam Ci ja dziś Wiadomości wieczorne a tam na koniec w zapowiedzi pojawia się znana czytelnikom tego tematu naklejka z kut**** po środku (oczywiście ładnie wyblurowanym przez grafików z racji pory) a po nim dobre 5 minut reportażu. Czyli Akcja jest odczuwalna i zauważalna. Bravo dla propagatorów. Na koniec migawka z Rosji - wlepka wielkości szyby przedniej właśnie na niej nalepiana - robiąca wrażenie ale na słabym kleju niestety:).
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2854

Postprzez Marcel » 2 wrz 2011, o 12:09

Ja wczoraj podobny reportaż na TVP INFO oglądałem. Jakie to niemiłe i złe. A po chwili policjant mówi, że to karalne, jednak... nikt z poszkodowanych się jak dotąd nie zgłosił ze skargą. Ciekawe czemu? :twisted:
Studentów można kochać lub nienawidzić, ale nie wolno ich bić po głowie łopatą.

Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? — Albert Einstein
Czyste biurko, czysty umysł. - Mustrum Ridcully
Marcel męska
Mag I stopnia

Reputacja: 241

Postprzez tter282 » 7 wrz 2011, o 07:08

Ano karalne karalne, jednak jak szanowny Marcel zauważył, nie bardzo okutassowani promieniują chęcią zgłoszenia się na Policję.

Łatwiej, kiepsko trafiwszy, dostać w pędzel od jakiegoś trójpaskowca, lecz cóż, nie od wczoraj wiadomo, iż ofiary należy wybierać starannie :mrgreen:
tter282 męska
Anghammarad

Postprzez Anima Vilis » 6 lis 2011, o 21:30

Ostatnio na imprezie żaliłam się koledze na kierowców którzy parkując na chodniku zostawiają Ci wybór-albo przetoczysz się po masce samochodu albo przeczołgasz pod nią. W odpowiedzi dostałam kilka naklejek i rzeczywiście-po małym znakowaniu w okolicy mojego wydziału nagle okazało się, że można zaparkować tak, żeby każdy mógł swobodnie przejść. Już zamówiłam na allegro swoje wlepki- nie zamierzam ścigać złych kierowców, tylko utrudniać życie tym którzy akurat utrudnili moje.
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 792

Postprzez tter282 » 11 maja 2012, o 18:55

tter282 męska
Anghammarad

Poprzednia strona

Powrót do Luźne dysputy

- Moge panią zapewnić, droga pani, że dowolna beczka piwa, pozostająca przez dowolny odcinek czasu w towarzystwie moich ludzi, będzie pusta - oświadczył Vimes.

Straż nocna, dodał(a) grace