Gry forumowe

Gry planszowe

Forumowe nabijacze postów ;)

Re: Gry planszowe

Postprzez Elencza » 23 maja 2011, o 13:17

Hej :) potrzebuję porady, opini w sprawie gry niezupełnie planszonwej, bo karcianej - Wiedźmin.
Czy ktoś z Was grał? Jak oceniacie? Czy cena 59zł sie opłaca? Bo za tyle ostatnio widziałam w galerii handlowej i nie wiem czy warto inwestowac pieniądze
"Po prawej z głośnym wrzaskiem zawodu pękła cienka bariera pomiędzy namiętnym kochankiem, a kandydatem na świeżo upieczonego (za jakieś 9 miesięcy) ojca." M.Sobczak
Elencza żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 288

Reklama

Postprzez Dicey Reilly » 23 maja 2011, o 14:02

Grałam kilka razy na wakacjach i świetnie się przy niej bawiłam :)
Trzeba ubijać potworki za pomocą kart ataków i eliksirów, ale żeby w ogóle potwora swoimi kartami zaatakować trzeba wygrać licytację w której walutą są oreny, ewentualnie karty.
Niektórzy narzekają że ciężko załapać przebieg gry (ja miałam trudności bardziej z powodu takiego moi koledzy kompletnie nie potrafili tłumaczyć) ale to już jest kwestia pracy mózgu.
Nie jestem specjalnie w na świeżo z rynkiem takich gier i nie wiem czy 60 zł to dużo czy mało. W każdym razie moja subiektywna ocena brzmi: gra bardzo fajna. Po na maksa dłuuuższej rozgrywce może się znudzić, ale tak jest ze wszystkim tak że nie jest to żadna wada.
Może jakiś większy znawca tego typu gier karcianych też się wypowie, to będziesz miała już 2 oceny ;)
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez grace » 23 maja 2011, o 15:54

w dragonusie w krakowie jest po 52
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Poprzednia strona

Powrót do Gry forumowe

Kiedy Rincewind przybył na miejsce, właśnie omawiali strategię. Przeważała opinia, że gdyby do szturmu na szczyt wysłać odpowiednio wielką liczbę żołnierzy, dostatecznie wielu przeżyje spadające kamienie, by zdobyć cytadelę. Takie właśnie myślenie jest podstawą wszelkich wojskowych teorii.

Eryk, dodał(a) Kinga