Gry forumowe

Totalny offtop

Forumowe nabijacze postów ;)

Re: Totalny offtop

Postprzez Uuk » 13 sie 2008, o 19:30

Anima Vilis napisał(a):1) twój ideał piękna?
2)ulubiony srodek transportu
3) jak czesto ogladasz telewizje?

Ad 1. Kobiecego piękna? Catherine Zeta-Jones. Geometrycznego piękna? Okrąg. Matematycznego piękna? e^(i*Pi) + 1 = 0. Architektonicznego piękna? Kreml. Może jakiegoś innego piękna? Czekam na sugestie. ;)
Ad 2. Rower.
Ad 3. nie częściej niż raz w miesiącu.

ilien napisał(a):1. czego nie życzyłbyś/życzyłabyś nawet największemu wrogowi?
2. miasto czy wieś?
3. wózek / koszyk na zakupy?

Ad 1. Nie mogę się powstrzymać - czytania książek Danielle Steel. Moja dziewczyna jest chyba masochistką...
Ad 2. Miasto, miasto i jeszcze raz Wrocław.
Ad 3. Koszyk, poręczniejszy.

Kasia M. napisał(a):1. ulubiony kolor
2. ulubiona książka
3. ulubiony zespół

Ad 1. Oktarynowy. ;) A na serio - niebieski.
Ad 2. Nie ma jednej ulubionej, ale wśród ulubionych (wyjąwszy wszystkie książki Pratchetta, oczywiście) to Stephen King - Ostatni bastion Burta Davesa, Philip K. Dick - Deus Irae, Lewis Carol - Alicja w krainie czarów.
Ad 3. Też trudno wybrać jeden, ale aktualnie zasłuchuję się w Nick Cave and The Bad Seeds.

Teraz ja:
1. Twoja największa pasja.
2. Miejsce, które najbardziej chciał(a)byś odwiedzić (tylko na Ziemi, ŚD odpada)
3. Twoja... ulubiona zupa (nie miałem pomysłu).
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Wszechświat Ponownie I Rebootuj. +++

Obrazek
Uuk
Mag I stopnia

Reputacja: 14

Reklama

Postprzez Kasia M. » 13 sie 2008, o 19:51

Uuk napisał(a):
Lewis Carol - Alicja w krainie czarów.

o, jak miło : P teraz musisz mi powiedzieć jak przekonać 11latkę do tej książki, bo nie wypada, żeby będąc moją siostrą nie znała : P

2. Miejsce, które najbardziej chciał(a)byś odwiedzić (tylko na Ziemi, ŚD odpada)

1. oj, nie posiadam. lubię szczury.. i książki. no, i lubię czytać o kosmologii
2. Wenecja! nie wiem czemu, ciągnie mnie tam.
3. byle nie pomidorowa
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Reputacja: 61

Postprzez jaro_gryf_666 » 13 sie 2008, o 20:56

1. czego nie życzyłbyś/życzyłabyś nawet największemu wrogowi?
2. miasto czy wieś?
3. wózek / koszyk na zakupy?

1. Nie mam wielu wrogów. Ale jeżeli już jakiegoś mam, to jako osoba mściwa i zawistna życzę mu najgorszego i nie ma tu żadnych ograniczeń.
2. Żywiec - ni to miasto, ni to wieś, a jednak w innych miejscowościach czuję sie nieswojo ;)
3. Koszyk - wózek jest nieporęczny, trzeba nim manewrować między kobietami w rozmiarze XXL a obsługą sklepową obsługującą jakieś machiny oblężnicze...

1. Mówiłem już, że kocham góry? To powtarzam :D
2. Mi nie trzeba wiele do szczęścia, w Beskidach jest bardzo wiele gór, które chciałbym 'odwiedzić'.
3. Kwaśnica z grulami. Byleby była porządnie przyrządzona, a nie to co mi kiedyś w jednej karczmie zaserwowali [wywar z kapusty i słoniny :| ].

1) twój ideał piękna?
2)ulubiony srodek transportu
3) jak czesto ogladasz telewizje?

1. Wszystko, co naturalne i niebrzydkie jest dla mnie piękne :P No ale ideałów nie ma.
2. Buty moje. Wszystko, co jest oddalone nie dalej niż 6 godzin marszu jest dla mnie w kategorii 'blisko', czym często wprawiam w osłupienie znajomych [Oooo... miło że wpadłeś... Pociągiem przyjechałeś czy pksem?... No to czym? przecież nie masz prawka... Jak na nogach? Pogięło cię? Z Żywca?!...]
3. Rzadko, oj rzadko. Czasem tylko, jak nie mam co robić, a na polsacie akurat CSI leci [nie wiem czemu, ale lubię ten serial]
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 430

Postprzez ilien » 14 sie 2008, o 08:05

<offtop>
[Oooo... miło że wpadłeś... Pociągiem przyjechałeś czy pksem?... No to czym? przecież nie masz prawka... Jak na nogach? Pogięło cię? Z Żywca?!...]

Wczoraj miałam to samo, keidy wpadłam do babci i dziadka, mieszkających ledwie 5 km. ode mnie. "A gdzie rower?!". Jakby to nóg nie było...
</offtop>

1. ulubiony kolor
2. ulubiona książka
3. ulubiony zespół

W kwestii "ulubiony" nigdy nie jestem w stanie dać jednej odpowiedzi...
1. Zielony i brązowy.
2. Poza tym, ze cały szereg książek lubianych znajduje się pod hasłem "Pratchett T.", to zauroczył mnie "Mały książę". To chyba jedyna lektura, która tak na prawdę mnie zahipnotyzowała. Poza tym mam sentyment do serii o "Mikołajku".
3. Coraz bardziej na pierwszym miejscu Pearl Jam. Ale i tak żaden zespół nigdy nie przebije Dire Straits (oni nie mają żadnego miejsca, po prostu ich uwielbiam). Ich słucham od zawsze.

I moje pytania, bo widzę, że się ich zasoby kończą:
1. Gdybyś wiedział/a, ze został Ci tydzień życia: co byś zrobił/a?
2. "Knockin' on Heaven's Door" Boba Dylana czy Guns N' Roses? (oho, ale twórcze o.O)
3. ulubiona zabawa z dzieciństwa? (palenie mrówek, golenie psa sąsiada, czy czym Wy się tam zajmowaliście ;p)

(z 10 minut siedziałam nad tymi pytaniami... ta pora jest dla mnie zabójcza _-_)
„Niektórzy ludzie zrobią cokolwiek, żeby tylko sprawdzić, czy zrobienie tego jest możliwe. Gdyby w jakiejś grocie umieścić duży przełącznik z tabliczką: „Przełącznik Końca Świata! NIE DOTYKAĆ”, farba na niej nie zdążyłaby nawet wyschnąć.”
ilien
Mag II stopnia

Reputacja: 8

Postprzez Kasia M. » 14 sie 2008, o 14:24

ilien napisał(a):1. Gdybyś wiedział/a, ze został Ci tydzień życia: co byś zrobił/a?
2. "Knockin' on Heaven's Door" Boba Dylana czy Guns N' Roses? (oho, ale twórcze o.O)
3. ulubiona zabawa z dzieciństwa? (palenie mrówek, golenie psa sąsiada,zahipnotyzowała czy czym Wy się tam zajmowaliście ;p)

1. napisałabym testament, zorbiła "listę życzeń" i pojechała do Wenecji
2. Halamy :D
3. bawienie sie w "rodzinę", w której jedna córka jest uzależniona od narkotyków : P/ ps. ja ciągle jestem dzieckiem. zebyście widziały mnie z koleżanką na basenie.. wszystkie maluchy z brodzika pouciekały na nasz widok : P
ja mu mówię dopraw se na talerzu bo dzieci przecież jedzą on nie jest sam nie może wymagać żebym ja wszystkim ostro gotowała a na dwa garnki no luuudzie przesada
Kasia M. żeńska
Ysabell

Postprzez Uuk » 14 sie 2008, o 22:43

Kasia M. napisał(a):
Uuk napisał(a):Lewis Carol - Alicja w krainie czarów.

o, jak miło : P teraz musisz mi powiedzieć jak przekonać 11latkę do tej książki, bo nie wypada, żeby będąc moją siostrą nie znała : P

Powiedz, że nie dasz jej dojść do komputera, jak nie przeczyta. ;) Właściwie nie ma pośpiechu, ja przeczytałem tę książkę, gdy miałem 16 lat.

ilien napisał(a):1. Gdybyś wiedział/a, ze został Ci tydzień życia: co byś zrobił/a?
3. ulubiona zabawa z dzieciństwa? (palenie mrówek, golenie psa sąsiada,zahipnotyzowała czy czym Wy się tam zajmowaliście ;p)

Ad 1. Nad czymś takim się jeszcze nie zastanawiałem... Pewnie pojechałbym wreszcie do tej Australii. :) Nie przychodzi mi do głowy nic szczególnie szalonego.
Ad 2. Zdecydowanie Bob Dylan - zawsze wolę oryginały, nawet pomimo tego, że o "Knockin'..." Dylana dowiedziałem się dopiero z Twojego postu. ;)
Ad 3. Było ich kilka:
* palenie mrówek - świetna zabawa, ale my robiliśmy to w skali masowej, tzn. dezodorant, zapalniczka, szpadel i atak na ognisko.
* podpalanie łąki za domem a potem gaszenie jej i dogaszanie przez dwa dni (co najmniej kilka(naście) razy w ciągu wakacji - coś takiego pociągającego jest w ogniu...)
* budowanie zaawansowanych baz podwórkowych - ale takich naprawdę zaawansowanych: niektóre nawet z kuchnią i toaletą; efekty korzystania z toalety trafiały do fosy, aby uniemożliwić nikomu dostęp do bazy (używaliśmy jej dwa dni, ale fosa tak doskonale broniła dostępu, że musieliśmy skapitulować i zbudować nową, i to jak najdalej)
* bitwy w systemie pucharowym - zawsze zajmowałem drugie miejsce :P

To może dodam trochę pytań do puli:
1. Twoje pierwsze wspomnienie z życia
2. Ulubiona gra komputerowa
3. Kim chcieliście zostać w przyszłości, gdy byliście dziećmi (i kim chcecie teraz, a co :D)
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Wszechświat Ponownie I Rebootuj. +++

Obrazek
Uuk
Mag I stopnia

Reputacja: 14

Postprzez Anima Vilis » 15 sie 2008, o 10:35

1. ulubiony kolor
2. ulubiona książka
3. ulubiony zespół

1. czarny czerwony i zielony
2 o mewie i kocie który uczył ja latać
3 nie ma jednego.

1. wspinanie rysowanie i palenie (o ile to ostatnie mona nazwac pasją)
2. himalaje i tybet
3 nie lubie zup..alebo są z mięsem albo są ochydne xP

1. Gdybyś wiedział/a, ze został Ci tydzień życia: co byś zrobił/a?
3. ulubiona zabawa z dzieciństwa? (palenie mrówek, golenie psa sąsiada, czy czym Wy się tam zajmowaliście ;p)

1. przeprosiła jedna osobe a potem balowała tak zeby byc znieczulona gdy to nastąpi
2 Guns N' Roses... jakos tak mam sentyment
3 w przedszkolu kroiłam glizdy z kolegą a potem dawalismy sobie buzi w krzakach...i na leżakowaniu wyjmowałam piórka z poduszki potem dmuchalam i goniłam je po całej sali...pani mówiła ze gdyby miala jescze jedno takie dziecko zrezygnowała by z pracy...

3. Kim chcieliście zostać w przyszłości, gdy byliście dziećmi (i kim chcecie teraz, a co )

1. byłam z rodzicami nad morzem i wlecialam do wody i tata zalozyl mi swoja kurtke..
2. zatrzymalam sie na etapie icy towera choc mialam faze na the sims
3. gdy bylam mala chcialam byc kozicą alpinistka albo weterynarzem..teraz myslalam albo o filmówce albo o asp..tyle ze kiedy ukladalam liste klas do liceum nie zauwazylam na ze na samej górze wyladowala klasa biol chem a potem bylo juz za pozno i mimo ze jestem 10000% humanistkatka tam sie dostalam i tam ide..wiec chyba jednak wyjdzie na weterynarza..

1.pierwsza rzecz jaką robisz rano
2.ulubiony obraz
3. w czym śpisz xP
tak..tez nie mam pomysłów..
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 801

Postprzez ilien » 15 sie 2008, o 10:50

3. Kim chcieliście zostać w przyszłości, gdy byliście dziećmi (i kim chcecie teraz, a co :D)

1. W ogóle mam kiepską pamięć, ale najwcześniejsze, co pamiętam, to to, jak poparzyłam się spawarką u tatusia w warsztacie :?
2. U-ła. Waham się pomiędzy "Baldu's Gate" (jedyneczka) a starym, dobrym, kochanym "NFS: III". I nie jestem w stanie wybrać. Mam do tych gierek wielki sentyment, i nigdy mi się nie znudzą.
3. Hmmm... Nie pamiętam dokładnie, ale chyba jakimś kierowcą rajdowym albo wojownikiem z wypasionym łukiem i konikiem (tak, za dużo się nagrałam w BG i NFS...). Potem zgłupiałam i chciałam być nauczycielką (<wali głową w mur>). A teraz stałam się nudna i kręci mnie psychologia.

2.ulubiony obraz
3. w czym śpisz xP

1. Budzę się.
2. Nie ma takowego. Lubię ję oglądać, ale nigdy nie miałam rankingu "the best of".
3. W ubraniu, co się zowie pidżamka.

Pytań mi się nie chce wymyslać. Póki co są.

Ad 2. Zdecydowanie Bob Dylan - zawsze wolę oryginały, nawet pomimo tego, że o "Knockin'..." Dylana dowiedziałem się dopiero z Twojego postu. ;)

Też się niedawno dowiedziałam, ale stwierdziłam z bratem, że Dylan ma świetne kawałki, ale nadające się głównie na covery ^^
„Niektórzy ludzie zrobią cokolwiek, żeby tylko sprawdzić, czy zrobienie tego jest możliwe. Gdyby w jakiejś grocie umieścić duży przełącznik z tabliczką: „Przełącznik Końca Świata! NIE DOTYKAĆ”, farba na niej nie zdążyłaby nawet wyschnąć.”
ilien
Mag II stopnia

Reputacja: 8

Postprzez Kasia M. » 15 sie 2008, o 20:36

ad 1. pierwszy raz w życiu widziałam morze!
ad 2. hmhm. nie gram w gry. kiedyś ojciec sprowadził Mysta IV, to nawet mi się podoba :D
ad 3. chciałam być przedszkolanką, a teraz marze o tym, aby mieć pracę związaną z kosmologią..

2.ulubiony obraz
3. w czym śpisz

ad. w wakacje <o zgrozo> włączam komputer, w czasie roku szkolnego za pomocą zaspanych krzyków próbuję przekonać mamę że wstawanie o 7:30, kiedy ma się do szkoły na 8:05 jest całkowicie wystarczające.
ad 2. Krzyk
ad. 3 w łóżku.. xd
Kasia M. żeńska
Ysabell

Postprzez Mauer » 16 sie 2008, o 11:18

2.ulubiony obraz
3. w czym śpisz

1. Rozglądam sie i tekst "gdzie ja jestem"
2. Panorama jerozolimy na ścianie
3. preferuję nagość
Obrazek
4jola napisał(a): nasz mistrz zgryźliwości...
Mauer
Śmierć szczurów

Reputacja: 53

Postprzez Jahoo » 25 wrz 2008, o 18:48

2.ulubiony obraz
3. w czym śpisz

1. Wyłączam ten cholerny budzik.
2. Dziewczyna Czytająca List. No, nie wiem co jeszcze.
3. W śnie śpi się mi najświetniej.
cóż? Może jakiś cytat?
You’ve got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Jahoo
Mag II stopnia

Reputacja: 0

Postprzez Anima Vilis » 25 wrz 2008, o 22:18

teraz ty zadaj ajkies pytania..masz otwarty umysł..wymyśl coś kreatywnego xP
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 801

Postprzez Jahoo » 25 wrz 2008, o 23:33

- Coś, co jest dla ciebie symbolem (no, każdy ma coś, co jest dla niego symbolem).
- Co robisz nocami gdy nie robisz tego, co zwykli ludzie robią nocami.
- Dlaczego nie idziesz do ratusza, kiedy jest tak ciepło? (Pourquoi tu ne vas pas a la maire, quand il si chaud) (Uwielbiam także sensowne zdania, które tłumaczę na francuski)
cóż? Może jakiś cytat?
Jahoo
Mag II stopnia

Postprzez Kasia M. » 26 wrz 2008, o 13:09

Jahoo napisał(a):- Coś, co jest dla ciebie symbolem (no, każdy ma coś, co jest dla niego symbolem).
- Co robisz nocami gdy nie robisz tego, co zwykli ludzie robią nocami.
- Dlaczego nie idziesz do ratusza, kiedy jest tak ciepło? (Pourquoi tu ne vas pas a la maire, quand il si chaud) (Uwielbiam także sensowne zdania, które tłumaczę na francuski)

ad 1. pacyfa jest dla mnie symbolem Złego <kieruję się tablicą informacyjną sprzed jednego kościoła w Zakopanem>
ad2. czytam książki pod kołdrą przy świetle komórki
ad3 co proszę? niestety nie dojrzałam sensu ; D
Kasia M. żeńska
Ysabell

Postprzez Jahoo » 26 wrz 2008, o 16:32

Nie, akurat to jestem w stanie wybaczyć. Odrabiałem francuski, to wszystko...
cóż? Może jakiś cytat?
Jahoo
Mag II stopnia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry forumowe

Podobno krasnoludy są najtwardszymi negocjatorami finansowymi, ustępując żyłką do interesów i tupetem jedynie zasuszonym staruszkom.

Muzyka duszy, dodał(a) grace