Jestem Michał i lubię czytać.*
A tak na poważnie... Hm, w sumie to na poważnie jestem Michał i lubię czytać, ale potrafię też czytać i ktoś z tych 'najwyższych' życzy sobie, żeby napisać coś więcej.
Jestem Michałem z Gliwic, z zawodu obibokiem. Mam 23 lata. Miłość do książek wpoiła mi moja Mama, która pochłania je setkami. W sumie to nie wiem co jeszcze mógłbym o sobie napisać.**
Może to, jak zaczęła się moja przygoda z Sir Terrym? A więc dawno, dawno temu (będzie już ponad rok), kolega opowiedział mi o dziwnym, płaskim Świecie, który płynie przez Wszechświat na plecach(?!) czterech Słoni, które... Stoją na Żółwiu! Dowiedziałem się również o istnieniu pewnego Maga, poligloty w dodatku, który potrafi błagać o litość w 16 językach. Czym prędzej wyruszyłem na polowanie, i wróciłem do domu z Kolorem Magii, Blaskiem Fantastycznym i Mortem. Od tamtej pory, większość pieniędzy, jakie widzą me oczy, widzą również sprzedawcy w księgarniach... Obrałem za cel, uzbieranie całej kolekcji książek, które napisał Sir Terry.***
Nie chcę tu nudzić nikogo, więc chyba kończę ten wywód. Jeżeli kogoś jakimś dziwnym cudem, interesuję coś jeszcze, z chęcią odpowiem na pytania.
Pozdrawiam Serdecznie
*Mam nadzieję, że Administracja się nie obrazi, za ten drobny żarcik.
**Powinniście stworzyć kwestionariusz, w którym trzeba wypełnić wszystkie rubryczki. Nawet te najbardziej wstydliwe, napisane malutkim druczkiem.
***Nie, żebym się chwalił, ale idzie mi to całkiem niesamowicie.