Na imie mam Damian (a niech bedzie, ze sie przed Wami troche "otworze"). Ksiazkami Pratchetta zarazil mnie juz wieki temu moj wujek (nie chce walnac jakiejs gafy, ale bedzie juz z jakies 12-13 lat temu)... Przeczytalem i zatrybilo, od tego czasu czytam wszystko co zostalo przetlumaczone na nasz ojczysty jezyk.
W swojej kolekcji posiadam wszystko co wyszlo w naszym kraju i jest sygnowane Pratchettem: ksiazki, mapy, terminarze itp. (zreszta zawitalem tu na forum, bo chcialem do kolekcji dalaczyc cos z autografem autora, moja prosba o pomoc w innym watku). Posiadam tez w kolekcji trzy filmy jako zestawik z 3 DVD oraz dwie bajki tez na DVD + pare szpergolek w postaci dwoch bookendow, pare figurek itp... mam nadzieje, ze kolekcja bedzie sie rozrastac.
Z wielka niecierpliwoscia czekam na kazda nowa wydana ksiazke, bo czytanie ich poprostu poprawia mi humor, zadko kiedy ogladam komedie przy ktorej siemieje sie tak bardzo jak podczas czytania ksiazek z serii Swiata Dysku. Do dzisiaj moja zona nie przyzyczaila sie jeszcze do tego, jak glosno parskam smiechem podczas wieczornego czytania w lozku
To chyba tak na poczatek tyle, mam nadzieje, ze poznamy sie lepiej podczas mojego pobytu tytaj...