Forum powitalne

Dzień ziobry!

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

Dzień ziobry!

Postprzez Marcel » 15 lip 2011, o 09:28

Jako, że jestem cywilizowaną małpą i najpierw się rozejrzałem zanim postanowiłem zacząć epatować sobą na forum, to zgodnie z regułami i ogólnie pojętą kulturą witam się z gawiedzią forumową.
Tym, że jednym z hobby jest Pratchett raczej nikogo nie zaskoczę, więc o tym nie piszę. Ale poza tym lubię się poganiać po lesie z zabawkami na plastikowe kulki (lub jak to bardziej "komandoscy" nazywają - zajmuję się airsoftem). Zarówno w jednym, jak i w drugim przypadku trwa to już koło parunastu lat, więc myślę, że można spokojnie założyć, iż odbiła mi zdrowo korba.
Poza tym kręci mnie wszystko, gdzie można się naganiać i umęczyć, więc czytelnictwo (nie, nie tylko Pratchetta) jest lekkim ewenementem.
Prywatnie studiuję (a w każdym razie przychodzę czasem na uczelnię), pracuję (tu już wybiórczo się nie da podejść), a w chwilach wolnych zawodowo się obijam i robię bałagan. Prowadzę również wykłady z zakresu "jak robić, żeby się nie narobic" oraz "co masz zrobić dziś zrób pojutrze, będziesz miał dwa dni wolnego".

Jeśli ktoś chciałby o coś jeszcze zapytać, proszę śmiało, pod warunkiem, że przy czytaniu pytania nie będę zbyt zmęczony/zdumiony/wkurzony* żeby odpowiedzieć.

Pozdrawiam,
Marcel

*Nie skreślać, nic nie jest niepotrzebne.
Studentów można kochać lub nienawidzić, ale nie wolno ich bić po głowie łopatą.

Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? — Albert Einstein
Czyste biurko, czysty umysł. - Mustrum Ridcully
Marcel męska
Mag I stopnia

Reputacja: 241

Reklama

Re: Dzień ziobry!

Postprzez l1l1th » 15 lip 2011, o 09:32

Ave dobry człowieku :) Post powitalny jak seria z karabinu maszynowego aż miło:)
l1l1th żeńska
Student Magii

Reputacja: 40

Postprzez grace » 15 lip 2011, o 09:34

No to ja Cię oficjalnie przywitam, chociaż dla odmiany pytań nie muszę zadawać ;)
Poczytaj trochę, pisz dużo, wciągnij się, najwyżej mnie potem ograsz w abalona albo łupsa w ramach zemsty ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Marcel » 15 lip 2011, o 09:44

A właśnie, jednej kwestii nie poruszyłem. Grace długo mi truła, żebym się zarejestrował, ale dzielnie się broniłem, aż wczoraj uległem i wszedłem, coby sobie te quizy zobaczyć... no i kurka jestem, bo tak zajawkowo wykręconych quizów dawno nie widziałem.

A Łupsa przynieś następnym razem, bo z Tobą nie grałem w sumie.

Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko? — Albert Einstein
Marcel męska
Mag I stopnia

Postprzez Motopompa » 15 lip 2011, o 10:36

Cześć :)
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1260

Postprzez Kinga » 15 lip 2011, o 11:52

Witam.

I ostrzegam przed ścieżką kasztana, pisaniem postów pod rząd i szeroko pojętym łamaniem regulaminu, bo może i inkwizycji można się nie spodziewać, ale mnie należy :)
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez Marcel » 15 lip 2011, o 12:16

Zależy co rozumiesz pod pojęciem "pisanie postów pod rząd". Jeśli pisanie paru postów w kilku tematach, a potem cisza, to niestety będę Ci zachodził za skórę regularnie, bo piszę jak mam chwilę wolnego, przejrzę forum i spadam. A jeśli o nieumiejętność korzystania z przycisku "Edytuj", to wierz mi, że moderuję forum wielokrotnie większe od tego, administruję dwoma porównywalnymi i doskonale wiem co wkurza.
Ostatnio edytowano 15 lip 2011, o 12:43 przez Marcel, łącznie edytowano 1 raz

Marcel męska
Mag I stopnia

Postprzez Kinga » 15 lip 2011, o 12:29

Ja ostrzegam profilaktycznie, cieszy mnie, że przycisk "Edytuj" nie jest Ci obcy :) i oczywiście chodziło mi o to drugie :)
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Postprzez szpaq » 15 lip 2011, o 12:52

Hejka, Marcelu.
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez Dicey Reilly » 15 lip 2011, o 13:06

Hello there! :D

Marcel napisał(a): moderuję forum wielokrotnie większe od tego, administruję dwoma porównywalnymi

Ho ho ho! Władza i żyłka do poprawiania już pewnie weszła Ci w krew ;)
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez Marcel » 15 lip 2011, o 13:19

Chęć poprawiania miałem w sobie zawsze, jako że jestem bardzo wyczulony na punkcie poprawności językowej. Bycie modem/adminem po prostu pozwala dać upust tej dzikiej żądzy poprawiania :twisted:

Marcel męska
Mag I stopnia

Postprzez nanny_ogg » 15 lip 2011, o 17:15

Witaj Marcelu :D Dzikie żądze to coś co niania lubi najbardziej, ale niekoniecznie te wymienione powyżej ;) Tego rodzaju uzależnienie przeważnie jest objawem skrzywienia zawodowego u polonistów. Cóż, grace udała się propaganda forumowa - w przerwach zatem w zarządzaniu innymi forami życzę miłego wypoczynku na najfajniejszym forum w Universum... :D
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1647

Postprzez tter282 » 15 lip 2011, o 17:42

Witaj Marcelu. Eeeee, spóźniłeś się - dzień Ziobry to punkt szósta rano :mrgreen:

Tak czy owak, miło mi.
Dumaj dumaj, carom nie budiesz...
tter282 męska
Anghammarad

Reputacja: 262

Postprzez emerencja » 15 lip 2011, o 17:42

.. choć z reguły rzadko bywam w komitecie powitalnym .. (jakąś wadę muszę mieć!) tym razem jednak pomacham Ci witalnie transparentem /Brawo za odgryz Kindze ;)
Wielkość transparentu jest wprost proporcjonalna do mej odwagi (w starciach z Kingą) oraz odwrotnie proporcjonalna do radości :) /której motywów nie wyjawiam z prostej przyczyny, iż są one wszak oczywiste/ ;)
emerencja żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 532

Postprzez Kinga » 15 lip 2011, o 17:52

Emma, nie wiem za co mnie tak znielubiłaś, a właściwie, świta mi to ale nie do końca to rozumiem, ale wiedz, że ja naprawdę potrafię być stanowczo bardziej wredna, i coraz bardziej mnie kusi żeby taką być w stosunku do Ciebie...
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Następna strona

Powrót do Forum powitalne

W naturze wszechświata leży, by osoba, która zawsze każe człowiekowi czekać dziesięć minut, tego dnia, gdy ten człowiek się o dziesięć minut spóźni, była gotowa dziesięć minut wcześniej i bardzo starannie nic o tym nie wspomniała

Piąty elefant, dodał(a) Carol