Forum powitalne

Witam

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

Re: Witam

Postprzez ratharienn » 19 cze 2011, o 21:52

Ona serio to zrobi, więc się tak nie wyrywaj. ;)

I cześć.

Podobnie jak Grace uważam, że wcale tak wielu ludzi nie zna twórczości Pratchetta, ale może po prostu to zależy od regionu albo czegokolwiek. Może od przypadku, co w sumie nie byłoby taką głupią opcją.
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 917

Reklama

Postprzez szpaq » 19 cze 2011, o 22:18

A Kinga ma dłuuugie paznokcie i wysoookie obcasy zawsze to podkreśla ;) bój się Pan kogo tam się boisz Kingę zaczepiać :P
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez nanny_ogg » 21 cze 2011, o 23:46

Jeszcze ja- dość spóźniona, ale zawsze z otwartymi ramionami Witam. Zdaje się,że już się lekko zadomowiłeś z czego tylko się cieszyć :D
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1647

Postprzez nindza77 » 22 cze 2011, o 16:55

*Wpada w otwarte ramiona Niani Ogg*
Widok jakże cudny, równy wiośnie,
Gdy marnotrawstwo i próżność pada na pysk.
Gdy martwe dotąd ściany ożywają, pulsują i tańczą!

Gdy ktoś głoduje, to nie z braku pokarmu, lecz sprawiedliwości...
nindza77 męska
Mag I stopnia

Reputacja: 71

Postprzez Mosey » 27 cze 2011, o 15:05

Widzę, że pod moją nieobecność trochę poszerzyło się nam stadko - stąd też wielce spóźnione (mam jednak nadzieję, że wciąż akceptowalne) dzień dobry (albo dobry wieczór - w zależności od pory dnia jaka teraz w Szczecinie jest - my tu w Sosnowcu operujemy w innym świecie a Rada Dzielnicy Południe dyktuje, kiedy słońce zachodzi i jaka akurat jest pogoda; dlatego też molę zaznaczyć, żeby na przyszłość nie było nieścisłości;)).

W kwestii gustu (zawężając przynajmniej do Pratchetta) jak widzę, są pewne podobieństwa - poczynając od cyklu o Straży, który, pozwolę sobie użyć Twojego wyrażenia, "najbardziej mi podeszła, a na uznaniu dla kreacji postaci Śmierci kończąc (powinno się to polecać każdemu maturzyście, który pisze prezentację związaną z motywem śmierci w literaturze).

Wielki plus za kierunek studiów - sam co nieco ogarniam z matematyki, co więcej, często jestem grzecznie proszony o przełożenie jakiegoś zagadnienia na język bardziej dostępny humanistom, jednak nie odważyłbym się na studiowanie samej matmy. Jak to mówią - lubię matmę, ale do pewnego momentu;) Dlatego też wybrałem coś przystępniejszego - nawet jeżeli to oznacza studiowanie dwóch kierunków:P

No nic, baw się dobrze, pisz często i czytaj dalej - sam już chyba wiesz najlepiej, że warto.
Mosey męska
Student Magii

Reputacja: 73

Postprzez nindza77 » 28 cze 2011, o 17:19

E tam, pierwszy egzamin zdany, jeszcze drugi i laba :D Matma nie jest taka zła ;)

nindza77 męska
Mag I stopnia

Postprzez Mosey » 28 cze 2011, o 23:25

Oczywiście, że nie jest - zawsze to powtarzam wszystkim, którzy zaczynają narzekać, że jak to można się uczyć takich rzeczy albo (o zgrozo!) je rozumieć i, co gorsza, lubić. No ale różni ludzie, różne upodobania. Za to w moim przypadku obserwuję pewną zależność - wszystko jest fajne dopóki nie przychodzi taki moment, że tego czegoś muszę się nauczyć na jutrzejszy egzamin. W tym czasie mam ochotę rzucić wszystkim. Stąd też wolę raczej unikać tego typu sytuacji - coś czuję, że gdybym studiował Pratchetyzm albo Gwiezdowojnologię to zawsze by się znalazł profesor zdolny mi to wszystko skutecznie obrzydzić.
Mosey męska
Student Magii

Postprzez nindza77 » 29 cze 2011, o 20:13

Fakt, właściwie ja też lubię matematykę do momentu nazywanego "Rachunek Różniczkowy i całkowy" :P

nindza77 męska
Mag I stopnia

Postprzez Mosey » 29 cze 2011, o 22:29

Widzę, że się rozumiemy ;)

Ja na szczęście nie miałem zbytnio okazji tak szczerze tego znienawidzić ale to chyba pierwszy raz, kiedy z miejsca nie złapałem jakiegoś zagadnienia. Spodziewam się, że im głębiej w las tym gorzej (a znajomi z polibudy tylko mnie w tym utwierdzają :P ).
Mosey męska
Student Magii

Postprzez jaro_gryf_666 » 30 cze 2011, o 08:18

Matematyk z polibudy powiada Wam - zaprawdę, radujcie się rachunkiem różniczkowym i całkowym, albowiem nie jest to nawet przedsmak okropności, jakie matematyka zaserwować jest w stanie!

Witam na forum
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 430

Poprzednia strona

Powrót do Forum powitalne

Albo spójrzmy na siebie. Niektóre szczegóły są może trochę mgliste, ale my - sprytni, cywilizowani my, wiedzący wszystko o kredytach, teflonowych patelniach i Giuseppe Verdim - możemy spojrzeć przez swoje genetyczne ramie i zobaczyć cały szereg chwiejnych postaci sięgający aż do drobnych, skulonych sylwetek o owłosionych piersiach, niskich czołach i inteligencji publiczności teleturnieju.

Kot w stanie czystym, dodał(a) Eoren