Forum powitalne

<tu jest to co myślisz że powinno być>

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

<tu jest to co myślisz że powinno być>

Postprzez Jim Rajnor » 16 kwi 2011, o 01:10

Witam was wszystkich :P, Długo się zastanawiałem jaki by tu tytuł napisać bo jakoś pomysłu nie miałem (wszystkie pozjadane przez poprzedników)

Nazywam się Marcin, dla forumowiczów po prostu Jimmie lub Jim. Mam jeszcze nieskończone 15 lat i uczęszczam do 2 klasy gimnazjum nr 6 w koszalinie :D. mam wiele schorzeń w tym adhd, dyslekcja, ale przede wszystkim to co jako jedyne was interesuje (tak sądzę)jest fakt że mam dysortografię przez co czasami mogę popełniać błędy ortograficzne za co szczerze przepraszam ;) .

interesuje się głównie graniem w gry komputerowe (niestety) ale ostatnio zacząłem ostro czytać właśnie Pratchetta jak na razie jestem w niebo wzięty już 3 książki za sobą (Straż! Straż!, Na glinianych nogac, i Blask fantastyczny) i dziś idę po kolor magii :D

moją przygodę z Pratchettem rozpocząłem niedawno a przyczynił się do tego mój brat który kilka książek przeczytał i mi polecił apropos strony to wpadłem bo szukałem spisu książek Terrego :P
Jim Rajnor męska
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 2

Reklama

Re: <tu jest to co myślisz że powinno być>

Postprzez Marek_Sobczak » 16 kwi 2011, o 04:12

http://www.pratchett.pl/porzadek-czytania-swiata-dysku.html

To powinno ci bardzo pomóc w poukładaniu planu czytania Mistrza.
Witaj wśród swoich.
Zabaw na dłużej.
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2854

Postprzez Thug » 16 kwi 2011, o 07:15

Witam :) Myślę, że dowolna nowa przeglądarka zapewni ci taki zestaw słowników, że popełnić błąd będzie bardzo trudno :D
Religia jest jak penis – fajnie go mieć, fajnie jest być z niego dumnym, natomiast nie do końca fajne jest wymachiwanie nim w miejscu publicznym...
Thug męska
Student Magii

Reputacja: 24

Postprzez szpaq » 16 kwi 2011, o 09:24

cześć.
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez Jim Rajnor » 16 kwi 2011, o 09:57

dziękuję Marku bardzo mi to pomoże bo jak na razie to próbowałem używać spisu książek :P w każdym razie dzięki wam za miłe przywitanie będę jak najczęściej się da (apropo pisania bezbłędnego to już używam słownika ale tylko uprzedzam jak bym czegoś nie zauważył że moge popełnić błędy

a i zapomniałem jeszcze napisać mojego ulubionego bohatera, trudny wybór długo nad tym myślałem i doszedłem do wniosku że moim ulubionym bohaterem jest bagaż. :)
Jim Rajnor męska
Gorzej niż Rincewind

Postprzez Mosey » 16 kwi 2011, o 10:23

Witam witam i o zdrowie pytam - tak przynajmniej zwykł zawsze mawiać pewien stary kumpel. Wątpię, żeby akurat pytanie było teraz potrzebne, szukałem po prostu jakiegoś specyficznego powitania i tak dziwnie mi się nasunął ten dziwny przypadek;)

Co do błędów to nie obawiaj się, zawsze znajdzie się jakiś niezłomny obrońca języka polskiego, który z uporem Inkwizycji będzie doszukiwał się nawet najmniejszych błędów (i-to-na-pewno-nie-będę-ja, rzekło moje alter ego patrząc wymownie w sufit, zacierając przy tym po szatańsku ręce :P ).

Bagaż? O tak, genialna postać - nie wiem, czy ktokolwiek potrafiłby tyle wycisnąć ze skrzyni. W takim razie polecam Ci ogólnie cały cykl o czarodziejach. A przynajmniej te kilka książek, które dane mi było znaleźć w bibliotece - nie będziesz narzekał na brak odgłosu setki małych stóp;)

Miłego "poszczenia" na forum życzę :D
Mosey męska
Student Magii

Reputacja: 73

Postprzez grace » 16 kwi 2011, o 10:24

Witaj,

może jeszcze w wolnej chwili znajdziesz trochę więcej przecinków ;)
Miło, że jesteś, że czytasz i masz chęć pisania tu. Baw się tu dobrze ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Corvus26 » 16 kwi 2011, o 10:38

Witaj :)
Jim Rajnor napisał(a):mam wiele schorzeń w tym adhd, dyslekcja, ale przede wszystkim to co jako jedyne was interesuje (tak sądzę)jest fakt że mam dysortografię przez co czasami mogę popełniać błędy ortograficzne za co szczerze przepraszam .

Chyba wszystkie epidemie naszych czasów. Nigdy nie przeprowadzano u mnie żadnych badań w kierunku problemów z ortografią ale kiedyś 2 było dla mnie wielkim sukcesem na każdym dyktandzie. Sytuacja poprawiła się znacznie gdy zacząłem dużo czytać, ale ostatnio mam wrażenie, że dopadł mnie regres i wydaje mi się, że ma to związek z wszechobecną autokorektą właśnie...
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez Dicey Reilly » 16 kwi 2011, o 11:19

Hello there! :D
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez dagmarab » 16 kwi 2011, o 12:05

witaj:) :) zaglądnij do wózka Dibblera tam mam listę gier pc które chcę sprzedać może cie jakieś zainteresują (btw. są wystawione na allegro w innych cenach -mniejszych)
Fajnie że zacząłeś czytać u młodzieży to teraz chyba coraz rzadziej spotykane:) baw się z nami dobrze
"Celem całości jest być całością"
dagmarab żeńska
Profesor NU

Reputacja: 410

Postprzez Jim Rajnor » 16 kwi 2011, o 12:45

;( nie było w żadnym antykwariacie, książek których chciałem, ale mama mi niedługo na allegro kupi 3 książki, apropo bagażu to tak zamierzam, teraz przeczytam kolor magii, potem czarodzicielstwo, eryka i tak dalej aż skończe Ricewinda. teraz troche poszperam na forum i po odpisuje :)
Jim Rajnor męska
Gorzej niż Rincewind

Postprzez Anima Vilis » 16 kwi 2011, o 12:54

Witam..
nie martw się, nie tylko ty jesteś dys, polecam automatyczne sprawdzanie pisowni ;)
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 801

Postprzez Nobby Nobs » 16 kwi 2011, o 13:10

Witaj. :)
– Leżymy w rynsztoku, Nobby – jęknął. – Ooo!
– Wszyscy leżymy w rynsztoku, Fred. Ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy...
Nobby Nobs żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1025

Postprzez jaro_gryf_666 » 16 kwi 2011, o 13:33

Dysortograf, który uprzedza o swojej dysortografii, a popełnia błędy ortograficzne tak często, że właściwie tego nie widać... Rzadkość w dzisiejszych czasach ;)
Witam na forum :)
NOBODY expects the Spanish Inquisition! Amongst our weaponry are such diverse elements as: fear, surprise, ruthless efficiency, an almost fanatical devotion to the Pope, and nice red uniforms...
jaro_gryf_666
Hiszpańska Inkwizycja

Reputacja: 430

Postprzez Sacharissa » 16 kwi 2011, o 14:08

Witaj i baw się dobrze :)
Well, I woke up this morning
And I got myself a beer.
The future's uncertain
And the end is always near.
Sacharissa żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 27

Następna strona

Powrót do Forum powitalne

- Pytałem, jakie są najwspanialsze rzeczy w życiu? Wojownicy pochylili się. Warto będzie tego posłuchać. Gość zastanawiał się dość długo i w skupieniu. I po pewnym czasie oświadczył:
- Gorącza woda, dobre zęby i miękki papier toaletowy

Blask fantastyczny, dodał(a) Sushi