Forum powitalne

PIP!

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

PIP!

Postprzez PIP » 10 mar 2011, o 00:31

Tak więc:
imię: Marek

Witam wszystkich, którym chciało się to czytać!! Prozę pana Terry'ego czytam od dłuższego czasu (jakieś 5 lat, przynajmniej na oko), ale, o dziwo, dopiero przedwczoraj wpadłem na „genialny” pomysł, by poczytać o nim, i jego powieściach w internecie. Po tym „olśnieniu” trafiłem tutaj :)
Ale dość już o tym, więcej o mnie – skromny jestem, co nie?
Kocham muzykę – potrafię słuchać wszystkiego – od metalu, przez rock i jazz, po hip-hop i techno, jednak nie trawie disco-polo, co będzie mnie pewnie bolało na moim weselu....

Jak pewnie każdy kto miał ambicje znaleźć te stronę, i tym bardziej się na niej zarejestrować, uwielbiam czytać, co pochlania mi sporo czasu, i tak jak w przypadku muzyki, mogę czytać prawie wszystko: sensacje (m.in. Clancy, reszta z mojego zbioru to raczej pojedyncze pozycje „tak, na probe”), komedie (Do takiego „Paragrafu 22” wracam co jakiś czas, i zawsze mnie śmieszy, polecam wszystkim :), lubię także się bać, a tu niepodzielnie króluje... no kto? :). Nie pogardzę literatura piękną, która nie zawsze jest „piękna” i pan Łysiak bije tu wszystkich na głowę.
Od czasu do czasu, dzięki „Nauce Świata Dysku” mogę przeczytać nawet opracowanie naukowe, co prawdę mówiąc przedtem mi się nie zdarzało, a szkoda. Nie pogardzę dobra publicystyka, tu pominę twórców których czytam, bo ktoś to weźmie za agitacje na tle politycznym xD To tyle na temat literatury wszelakiej, a powinno być tego 5x tyle.

Co do filmów, znowu mogę oglądać wszystko, ale zwykle nie oglądam filmów na pdst. Książek – uważam ze zabija to magie wyobraźni. Chociaż taki LotR i tak wpadł mi w oczy – btw. Od pewnego czasu tendencja spadkowa w filmach osiągnęła poziom niższy od dna, i z duma stwierdzam ze nie obejrzałem żadnej nowości, od jakichś dwóch lat.

O mnie ogólnie: antyspołeczny, chamski typ, który jednak potrafi przyjąć do wiadomości ze ktoś poza nim samym może mieć racje :). więcej już pisać nie będę, bo więcej „wyjdzie w praniu” im więcej postów, tym więcej prania :D

PS. Miało być krotko, a wyszło jak zwykle, ale skoro mnie przywołano do przedstawienia się, chciałem żebyście mieli choć 1/100 obrazu całokształtu.
PIP
Student Magii

Reputacja: 24

Reklama

Re: PIP!

Postprzez ammir » 10 mar 2011, o 00:34

łelkom

Jesteś odwrotnością mnie :<
Niemal w 80%.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
ammir męska
Wiedźmikołaj

Reputacja: 163

Postprzez grace » 10 mar 2011, o 00:37

hej,

miło, ze tu zawitałeś. Ostatnio mamy tu tłumy z Warszawy! Ciekawe czy jakieś spotkanie Warszawskie wypali ;)

Co porabiasz na co dzień? Studiujesz coś? pracujesz?
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez PIP » 10 mar 2011, o 00:37

Nie ma co się martwic, przeciwieństwa ponoć się przyciągają :)

Pracy szukam, a z tym ciężko, jak się przekonał chyba każdy, kto nie stara się lizać rowa szefostwu, a nie ma znajomości umożliwiających znalezienie jakiejkolwiek na szybko. Ze studiami problem jest taki ze na dzienne "za głupi", na zaoczne zbieram fundusze, a to się wiąże nieodwracalnie ze znalezieniem pracy ;]
PIP
Student Magii

Postprzez ammir » 10 mar 2011, o 00:45

I tak koło sie zamyka :D
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
ammir męska
Wiedźmikołaj

Reputacja: 163

Postprzez Kinga » 10 mar 2011, o 00:48

Witam.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez Carol » 10 mar 2011, o 00:55

Witam serdecznie kolejnego przedstawiciela Warszawy :D
"Masz ochotę zostać czymś obrzydliwym w najgłębszej otchłani chaosu?"
Carol żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 354

Postprzez dagmarab » 10 mar 2011, o 10:10

Witam
"Celem całości jest być całością"
dagmarab żeńska
Profesor NU

Reputacja: 410

Postprzez Dicey Reilly » 10 mar 2011, o 14:06

Hello there! :D
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez Dżon » 10 mar 2011, o 14:24

PIP napisał(a): disco-polo, co będzie mnie pewnie bolało na moim weselu....

Dlatego, jeśli mi kiedyś taki durny pomysł przyjdzie do głowy, żeby się hajtnąć, to nie zamierzam robić wesela, a ognisko z pochlejem dla kumpli :P

Czołgiem!
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2435

Postprzez PIP » 10 mar 2011, o 14:52

Pomysł dobry, jednak ma wadę...
Mianowicie: jak wiadomo, MR. Young © pije ze wszystkimi „tradycyjnie” - więc jak zachce mu się skakać przez ognisko... Znam taka historie, tylko ze oczywiście nie z wesela, i żeby nie było, z autopsji tez nie :)
PIP
Student Magii

Postprzez szpaq » 10 mar 2011, o 15:53

cześć, pisz dużo i często.
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez nanny_ogg » 10 mar 2011, o 16:14

Niania wita serdecznie...
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1647

Postprzez Anima Vilis » 10 mar 2011, o 16:40

PIP napisał(a):Tak więc:

btw. Od pewnego czasu tendencja spadkowa w filmach osiągnęła poziom niższy od dna, i z duma stwierdzam ze nie obejrzałem żadnej nowości, od jakichś dwóch lat.

O mnie ogólnie: antyspołeczny, chamski typ, który jednak potrafi przyjąć do wiadomości ze ktoś poza nim samym może mieć racje :)

Oj to czekają nas dłuugie dyskusje na temat kinematografii bo ja miewam problemy z przyznaniem komuś racji a znam kilka naprawdę dobrych filmów z ostatnich lat których nie należy odtrącać.

tak czy siak witam serdecznie :)
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 801

Postprzez Saymon » 10 mar 2011, o 17:27

Witaj ;)
Saymon męska
Mag I stopnia

Reputacja: 20

Następna strona

Powrót do Forum powitalne

W wielki mieście stał wielki śniegowy bałwan.
Prawdę mówiąc, należałoby go nazwać raczej bałwanem błotnym. Technicznie rzecz biorąc, był to śnieg, ale zanim opadł na ziemię przez wielkomiejskie mgły, dymy i smog, był już szary z odcieniem żółci, ana chodniki trafiało to, co wyrzuciły z rynsztoków koła przejeżdżających wozów. W najlepszym razie był to bałwan w większości śniegowy.

Zimistrz, dodał(a) grace