Siemo wszystkim!

Nazywam się Ziemowit i mieszkam w Gdańsku (tak wiem, raczej udziwnione imię - choć moje drugie bije je na głowę: Morten xD). Mam 18 lat i kończę naukę w liceum na profilu Biol - Chem - Fiz. Z Pratchettem mam styczność, gdzieś od pół roku dopiero, ale jak dotąd przeczytałem wszystkie książki z serii Świata Dysku, poza nieszczęsnym "Ostatnim Bohaterem" (pokroją a nie dostaniesz ==). Zacząłem od Złodzieja Czasu i mimo, iż wydał mi się początkowo nieco zbyt udziwniony i chaotyczny, zabrałem się za resztę. Z czasem doceniłem jego humor i styl pisania i obecnie jestem nieco... khe... khe... uzależniony od jego prozy. xD Jak na razie moimi książkowymi faworytami są kolejno: Ciekawe Czasy, Świat Finansjery, Piekło Pocztowe i Zadziwiający Maurycy. Za inne książki poza Światem, się jeszcze nie zabrałem, ale zamierzam to niedługo nadrobić

Hmmm... Poza czytaniem lubię też ćwiczyć Tai Chi, zbierać Kryształy i słuchać muzyki Dannego Elfmana. Sam gram na fortepianie i uwielbiam coverowac jego najfajniejsze utwory

Lubię kulturę chińską (zwłąszcza tą część ze smokami XD), kuchnię meksykańską i ogólnie dobrą fantastykę. Mój nick to nazwa chińskiego typu smoków, zapisana w alfabecie łacińskim.
No dobrze, myślę, że starczy tego mazania

Pozdrawiam wszystkich userów!