Forum powitalne

*Powoli, w ciszy wynurza się z kryjówki*

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

*Powoli, w ciszy wynurza się z kryjówki*

Postprzez Gramma » 5 lut 2012, o 20:49

Często odnoszę wrażenie, że ludzie, gdy tylko bliżej mnie poznają, uciekają. Czasami sprawdzam nawet czy do pleców nie przyczepiono mi karteczki z napisem "Uwaga, obiekt silnie skażony!"
No cóż. Zaryzykuję.
Bu! Oto ja.

Siedząc na kanapie, pod ciepłym kocykiem, po raz siedemnasty postanowiłam zabrać się za pisanie prezentacji na maturę ustną z języka polskiego. Motyw miasta. Popijając herbatę (owocową - Lipton piramidki!) myślałam jakie książki miały coś z tym wspólnego. Sklepy cynamonowe, Proces... Znów popadłam w dziwny letarg. Umysł uciekł mi daleko do miejsca, w którym spędzam wiele swojego wolnego i zajętego czasu. Ankh-Morpork. No bo gdzieżby indziej? Nie mając pełnego pojęcia co robię wpisałam w wyszukiwarkę "Pratchett". Pierwsza wyszukana strona zachwyciła moją skromną osóbkę. Badałam z ciekawością i rosnącą ekscytacją kolejne jej części. W końcu kursor trafił na niepozorny, pisany czarną czcionką napis "Forum". Tak o to Was znalazłam. To dość miłe poczuć się jak w domu. Podwójnie, bo przecież siedzę w domu...

Osiemnaście lat i dwa miesiące temu, dziewiątego grudnia, kiedy to pierwszy raz odetchnęłam naszym powietrzem, nadano mi piękne imię - Zuzia. (Tak. Zgadza się. Lalka nieduża, ale proszę mi tego nie śpiewać). Rodzice już od najmłodszych lat (bądź miesięcy, zdaje się) zarażali mnie czytaniem. To najwspanialsza rzecz jaką mogli mi ofiarować. Ostateczna lista moich wszystkich pasji jest dość długa, ale skoro już piszę... Kolejność jest jak najbardziej niezwiązana z moim oddaniem, bo jak coś kocham, to całym serduszkiem. Spróbuję wymienić to jednym tchem.
Czytanie, rysowanie, fotografia, rzeźbienie (głównie z gumek chlebowych), jazda na rolkach, deskorolce (jazda, a nie skakanie), oglądanie filmów, rozmawianie o wszystkim, hiper długie spacery i... *skończyło mi się powietrze*
Jeśli chodzi o muzykę, to od dwóch lat słucham w kółko tych samych piosenek. Takich o to wykonawców: Guns n' Roses, Elton John, Amos Lee, Norah Jones, Red Hot Chilli Peppers, Lynyrd Skynyrd (wybrane utwory, z naciskiem na Freebird). Czasami U2.

A. I nie rozumiem komputerów. Ledwo ogarniam swój telefon...
Och. I jeszcze jedno. Kocham słodycze. Dlatego tak dużo chodzę. Żeby pewnego dnia nie zacząć się toczyć... : )

Jak wyglądam? Całkiem zwyczajnie. Niewyróżniająco. Nigdy się nie maluję, nigdy nie noszę szpilek ani sukieniek (bo jak tu wejść na drzewo w czymś takim?). Włosy proste, przyciemniane farbą. Oczy niebieskie... Może szare.

Aktualnie uczęszczam do trzeciej klasy Liceum Ogólnokształcącego o profilu matematyczno-fizycznym. Cóż. Lubię fizykę.
Jednym z moich marzeń jest dostanie się na architekturę. Trzymajcie kciuki.

Dziękuję za zapoznanie się z tą, tak zwaną, autoprezentacją. Miłego wieczoru : )
Gramma
Gorzej niż Rincewind

Reputacja: 23

Reklama

Re: *Powoli, w ciszy wynurza się z kryjówki*

Postprzez Dżon » 5 lut 2012, o 21:10

Joł Zuzanno. Żadna tam lalka nieduża, tylko Zuzanna, co trochę źle ma w głowie i karmi ludzi herbatą i chińskimi pomarańczamy :)

Albo czytać nie umiem, albo nie napisałaś skąd jesteś. A to o tyle warte uwagi, że co jakiś czas się zlocimy i wtedy jakieś piwo może wyniknąć:P
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2435

Postprzez Gramma » 5 lut 2012, o 21:17

Dobry wieczór.
Miło mi, że ktoś odważył się to doczytać do końca.
Urodziłam się w Szczecinie, ale od dwunastu lat mieszkam w nudnym i szarym wielkopolskim mieście Piła. : )
Gramma
Gorzej niż Rincewind

Postprzez grace » 5 lut 2012, o 21:18

Witaj ;)
Fajnie się zapowiada po czytaniu Twojego powitania ;) Rysujesz? Mrrr, jeśli rysujesz coś Pratchettowego, to mamy taki specjalny temat od chwalenia się, no i w efekcie chwalimy się też tym na stronie głównej ;)

Fizyka, hmmm... A! Już wiem, to od tego sobie zawsze siniaki nabijam!

Rozmawianie o wszystkim - świetnie trafiłaś!

Cieszę się bardzo, że spodobała Ci się nasza strona główna ;) Powiem Ci w tajemnicy, że ją cały czas rozwijamy, więc będzie jeszcze fajniejsza ;)

Ciekawe czy znasz nasze piosenki ;D Może trafią do Twojego repertuaru ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Kinga » 5 lut 2012, o 21:21

Witam.

Moim moderatorskim "obowiązkiem" ostrzegam przed łamaniem regulaminu i podążaniu ścieżką kasztana (posty kasztana można znaleźć w śmietniku na dole forum).
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez wiedzmikołajka » 5 lut 2012, o 21:38

Cześć i czołem :)
Świetna autoprezentacja.
Napisz jeszcze jakie książki czytujesz prócz rzecz jasna dzieł Mistrza.
W moim pojęciu głównymi produktami Cejlonu były tapiry i herbata, Indii - tygrysy i ryż, Australii - kangury i owce, podczas gdy niebieskie fale prądów, jakie wyznaczaliśmy na oceanach, niosły ze sobą wieloryby, albatrosy, pingwiny i morsy.
G.Durrell
wiedzmikołajka żeńska
Student Magii

Reputacja: 65

Postprzez Nobby Nobs » 5 lut 2012, o 22:15

Yo!
– Leżymy w rynsztoku, Nobby – jęknął. – Ooo!
– Wszyscy leżymy w rynsztoku, Fred. Ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy...
Nobby Nobs żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1025

Postprzez Arvika » 5 lut 2012, o 23:05

Cześć! Nie wiem czy tak można na wstępie marudzić do nowo przybyłej, ale Piła ma straszny dworzec PKP - kiedyś spędzałam tam trochę czasu w każde wakacje jeżdżąc z Łodzi do Sczecinka osobowymi i w tej potwornej Pile zawsze było minimum 1,5 godziny czekania... Trauma. Ale myślę, że szybko zrehabilitujesz to miasto w moich oczach ;)
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska

Reputacja: 1081

Postprzez Dicey Reilly » 5 lut 2012, o 23:07

Aloha!
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska

Reputacja: 773

Postprzez Gramma » 5 lut 2012, o 23:08

Czytam wszystko co wpadnie mi pod rękę. W klasie jestem uważana za wybryk natury, bo przeczytałam prawie wszystkie lektury (przyznaję. Potop mnie pokonał.)
Najczęściej jednak sięgam po fantastykę. Jestem fanką całej serii kronik Dragon Lance, Atramentowej trylogii czy Kronik Królobójcy. Często zaglądam też do poważniejszych dzieł takich jak Sto lat samotności, Buszujący w zbożu, Władca much lub Mistrz i Małgorzata.

@ Arvilka
Tak wiem. Szczerze przepraszam Cię za ten dworzec. Następnym razem jak będziesz w Pile mogę zabrać Cię na moje przedmieście. Można spacerować nad rzeką, nad przecudownym zalewem (gdzie jest moje drzewo imienia Kubusia Puchatka!) lub pobuszować w lesie. Centrum Piły lepiej zostawić bez komentarza..
Gramma
Gorzej niż Rincewind

Postprzez Melissa » 5 lut 2012, o 23:20

Witaj! :D
O widzisz, ja dla odmiany w liceum wielu lektur nie przeczytałam, ale akurat Potop mi się podobał. Za to Mistrza i Małgorzatę też uważam za świetną książkę.
"Najpiękniejszą rzeczą, jakiej możemy doświadczyć jest oczarowanie tajemnicą."
A. Einstein
Melissa
Mag I stopnia

Reputacja: 219

Postprzez szpaq » 5 lut 2012, o 23:32

hejka! śmiechowy avatar.

i oczywiście zapraszamy na zloty ;) najbliższy w Breslau za 2 tygodnie.
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez Dżon » 5 lut 2012, o 23:33

No co ty? Potop? Przecież to jak zaisty western. Jak można go nie przebyć? :) Jak jeszcze powiesz, że zmęczyłaś Żeromskiego, to przestanę się dziwić, że lubisz fizykę :P

A Dragon Lance jakoś mi nie podeszło, oprócz kilku tytułów co kiedyś czytałem.
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2435

Postprzez Gramma » 5 lut 2012, o 23:56

Żeromski? Oczywiście! Ludzie bezdomni jak najbardziej. Przedwiośnie, z tym było gorzej, ale jakoś doczołgałam się do końca.

Dragon Lance to specyficzne książki. Pisane przez dwóch autorów, więc można zauważyć odmienne style pisania. Czasem przeszkadzały mi wyraźne przeskoki między nimi. Ale może to tylko moje odczucie...
A cóż. Co ja mogę powiedzieć. Raistlin to moja miłość. Tak już mam, że kocham zdziwaczałe nie do konca określone charaktery. : )
Gramma
Gorzej niż Rincewind

Postprzez Motopompa » 6 lut 2012, o 00:00

Witaj.
Męczę się, bo nie wiem co by tu dodać.
A, uśmiechnę się po prostu.
:)
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek