Forum powitalne

Dzieńdoberek...

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

Dzieńdoberek...

Postprzez Endrju » 19 sty 2012, o 21:02

Em, no, nieśmiało chciałem rzec dzień dobry. Nieśmiało, bo nie czuję się specem od Świata Dysku i nie czuję się na siłach ku podejmowaniu jakichś ambitniejszych dysput z nim związanych, więc pewnie bym w normalnych okolicznościach się tutaj nie pojawiał i nie wtrącał, ale okoliczności nie są normalne, bowiem odkąd przypadkiem w rozmowie z Grace przyznałem się do przeczytania paru Pratchettowskich książek, odtąd dzień w dzień słyszę jej ponaglenia, żebym się zaczął udzielać na forum. No cóż, siła wyższa, na władzę nie poradzę.
W każdym razie chciałbym Was lojalnie ostrzec, gdyż nie wiem jak to się dzieje, ale zawsze na każdym forum na którym ląduję odkrywam w sobie na nowo umiejętność rozbudowanego spamowania, tak więc spodziewajcie się w niedługim czasie kopy pozbawionych sensu postów :)
No, to pozdrawiam i życzę miłego wieczoru/poranka/czegokolwiek co będzie miało miejsce, gdy to przeczytacie.

EDIT:
O kurczę, zobaczyłem rangę 'gorzej niż Rincewind' i już się poczułem zmobilizowany do napisania gdzieś czegoś głu... czegoś :D
Endrju męska
Student Magii

Reputacja: 54

Reklama

Re: Dzieńdoberek...

Postprzez grace » 19 sty 2012, o 21:05

Hurra!!! Nareszcie!
Słuchajcie, prawdziwy Marchewa do nas dołączył ;D:D

Jeszcze Marcela trzeba będzie wskrzesić i mamy komplet dusz towarzystwa ;) (który zawsze można rozszerzyć o następne sympatyczne nabytki) :)

No to dzisiejsze piwo będzie już bardzo forumowe. Jeśli ktoś z Krakowa będzie chciał dołączyć, to dajcie znać ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Motopompa » 19 sty 2012, o 21:07

Cześć.
Się nie przejmuj, ja wbiłem na forum po przeczytaniu jeno "Koloru magii", a teraz zbiera mi się na czwarty rok od rejestracji.
Także, zapraszamy do kreatywnego i owocnego(albo i nie) udzielania się :D
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1260

Postprzez szpaq » 19 sty 2012, o 21:13

powitać, spoko mamy tu już kilka speców od spamu :mrgreen:
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez Nobby Nobs » 19 sty 2012, o 21:36

Yo!
– Leżymy w rynsztoku, Nobby – jęknął. – Ooo!
– Wszyscy leżymy w rynsztoku, Fred. Ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy...
Nobby Nobs żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1025

Postprzez Anima Vilis » 19 sty 2012, o 21:48

Witaj. Spamowanie możesz zacząć od napisania czegoś więcej o sobie. Czego słuchasz? o robisz w życiu i z życiem? ;)
Obrazek
szukam w życiu odrobiny magii-szczegółów drobnych jak kwiaty konwalii
Dźwięk w ołowianej tubie rozchodzi się lepiej niż w wielorybie. Prawda Motopompa? Motopompa, powiedz im że to prawda..
Anima Vilis żeńska
królowa elfów

Reputacja: 787

Postprzez Endrju » 19 sty 2012, o 22:02

Anima Vilis napisał(a):Witaj. Spamowanie możesz zacząć od napisania czegoś więcej o sobie. Czego słuchasz? o robisz w życiu i z życiem? ;)

Eeee, takie konkretne informacje nie mogą być spamem nazwane. No ale czuję się wywołany, więc już się opisuję dokładniej.
Mieszkam sobie w grodzie Kraka. Jestem studentem w stanie (chwilowego) spoczynku (z okazji wzięcia sobie dziekanki, aby móc się dłużej lenić), do tego pracuję sobie w sklepie z planszówkami (wraz z innym uzytkownikiem tegoż forum, Marcelem).
Czego słucham? Ostatnio głównie własnej twórczości, gdyż właśnie nagrywamy płytę z zespołem i przesłuchiwanie różnych wersji miksu jest naprawdę czasochłonne :P Jak już będzie gotowa to nie omieszkam się pochwalić, acz ostrzegam, że nasza twórczość nie należy do lekkostrawnej - wierzę jednak, ze jacyś fani progresywnego rocka się tu znajdą ;) Poza własną twórczością siedzę głównie w progresji wszelakiej i pochodnych post-rocka, ale zdarzyło mi się już przejść przez okres fascynacji jazzem, elektroniką, wszelkimi odłamami metalu czy punkiem, więc można chyba powiedzieć, ze wszystko przetrawię :D
Wypadałoby podać jeszcze jakieś swoje zainteresowania i już będę przed Wami niemalże w pełni obnażony. No więc od dawna siedzę w szeroko pojętej fantastyce, ze szczególnym uwzględnieniem RPGów. Ostatnio jednak głównym pożeraczem mojego czasu (i pieniędzy) jest karcianka, Magic: the Gathering - obstawiam, że znajdą się na forum jeszcze jacyś gracze :) Poza tym uwielbiam jazdę na rowerze i nartach, squasha, grę w bierki rozgotowanym makaronem, schodzenie z balkonów po prześcieradłach, chodzenie po dachach i inne standardowe zajęcia dnia codziennego.
Aha, i mam kota, na którego widok uciekają psy - waży 9.5 kg, zajmuje pół mojego łóżka i jak wskakuje gościom na ramię to Ci mimowolnie siadają po turecku :)
Endrju męska
Student Magii

Postprzez Motopompa » 19 sty 2012, o 22:14

Dżizz, na pierwszy rzut oka pomyślałem że masz w avku moje zdjęcie. Mam identyczne. Nawet okulary bardzo podobne. Tylko w tle mniej orzełka, a więcej tapety.
Obrazek
Motopompa męska
Kwestor

Postprzez Endrju » 19 sty 2012, o 22:26

Mam dziwne wrażenie, że każdy długowłosy w pewnym momencie swej kudłatości czyni takie zdjęcie, więc niestety nie jesteśmy oryginalni...
Tak czy siak, moje profilowe i tak nie jest aktualne, bo blisko rok temu moje włosy zamieniły się w czyjąś perukę ;)
Endrju męska
Student Magii

Postprzez Arvika » 19 sty 2012, o 22:28

Kot! Muzyka! Witaj! Napisałabym szerzej o moim entuzjazmie ale mam świeżo malowane paznokcie i muszę się oszczędzać na klawiaturze.
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1081

Postprzez Casseith » 19 sty 2012, o 22:32

Czołem! ;) Avatar mnie rozbroił, całkowicie. Jeśli kot również jest tak kudłaty, to nie wahaj się ani chwili i wstawiaj jego zdjęcie.

Nie byłabym sobą, gdybym nie zapytała o RPG. W jakie systemy grywałeś lub grasz i jakie cenisz sobie najbardziej? :) A co do gustu muzycznego to myślę, że nie będziesz tu osamotniony.
Casseith żeńska
Student Magii

Reputacja: 203

Postprzez Kinga » 19 sty 2012, o 22:37

Bry. Ja też się zastanawiałam przez sekundę czy półtora dlaczemu Pompa założył drugie konto...

Ostrzegam przed:
- łamaniem regulaminu
- podążaniem ścieżką kasztana
- spodziewaniem się Hiszpańskiej Inkwizycji
- niespodziewaniem się Ciotki Cierpienia

Tak, tak, wiem, że jestem okropna.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez Motopompa » 19 sty 2012, o 22:39

Endrju napisał(a):Mam dziwne wrażenie, że każdy długowłosy w pewnym momencie swej kudłatości czyni takie zdjęcie, więc niestety nie jesteśmy oryginalni...

Ale okulary i kąt ujęcia takie same :P
Obrazek
Motopompa męska
Kwestor

Postprzez Endrju » 19 sty 2012, o 22:44

[spoiler]Obrazek[/spoiler]
Oto Devi, na tym zdjęciu zestawiony ze stopą rozmiaru 39 (nie moją), aby łatwiej zobrazować sobie jego rząd wielkości :)

Co do RPGów, to na wstępie muszę zaznaczyć że już od jakichś 3 lat nie gram regularnie - raz na ruski rok jakieś spotkanie na jedną przygodę, ale o dłuższych kampaniach nie ma już mowy. Natomiast zdarzyło mi się bawić w Warhammera (najczęściej, najdłużej - preferowana edycja 1, raczej z sentymentu), Earthdawn, D'n'D, LotFR, Vampire: Masquarade, Neuroshimę hex (uwielbiam!), DeadLands (uwielbiam!), Cuberpunka, D20 modern/future, Kryształy Czasu (uwielbiam po odpowiedniej dawce alkoholu), Wiedźmina i pewnie w coś jeszcze, czego teraz sobie nie przypominam. Strasznie też żałuję ze nie miałem nigdy okazji zagrać w Dzikie Pola ani CoC, a boję się myśleć czego jeszcze nie odkryłem... Ajć, RPGi to kolejny straszliwy złodziej czasu.
Co do gustu - tak też się spodziewałem, zauważyłem bowiem dziwną prawidlowośc, że fanów szeroko pojętego fantasy z reguły znosi ku ostrzejszym brzmieniom. Przy okazji: jest tu może ktoś z Kawerny? (tzn. po grupie na fb wypatrzyłem już Patryka, ale może ktoś jeszcze się ukrywa)

Edit:
Kinga napisał(a):Tak, tak, wiem, że jestem okropna.

No, przejrzałem jak dotąd ledwie kilka tematów na tym forum, ale już się Ciebie boję... ;)

Edit 2, adresowany do modów/adminów: czemu na tym forum nie działa tag 'spoiler'? O.o
Endrju męska
Student Magii

Postprzez Casseith » 19 sty 2012, o 22:52

Faktycznie, spory z niego sierściuch. Osobiście mam kotkę syberyjską i choć ma dopiero około pół roku, to patrząc na rozmiary jej rodziców już zaczynam się bać, jednak...Twój kot jest bezkonkurencyjny.

Co do systemów to zestawienie naprawdę bardzo ładne, jak na mój gust to zabrakło w nim tylko ubóstwianego wręcz przeze mnie Zewu Cthulhu. ;) Jeśli zaś chodzi o Neuroshimę, to w hexa niestety jeszcze nie miałam okazji grać (wersja online od jakiegoś czasu nie działa) i strasznie mnie kusi, żeby kupić lub przynajmniej jakoś przetestować... Ale już mniejsza o to.

A na Kawernie czasem bywam pod takim samym nickiem jak tu, choć raczej pełnię tam funkcję "cichej obserwatorki". ;)
Casseith żeńska
Student Magii

Reputacja: 203

Następna strona

Powrót do Forum powitalne

-Zawsze uważałem, że seks to dość niegustowna forma zapewnienia kontynuacji gatunku - oznajmił kierownik studiów nieokreślonych, gdy dotarli na plażę. - Jestem pewien, że dałoby się to załatwić inaczej. Wszystko to takie... staroświecki, moim zdaniem. I męczące.
-No cóż, ogólnie skłonny jestem się zgodzić, ale co proponujesz w zamian? - Spytał Ridcully.
-Brydża - odparł stanowczo kierownik studiów nieokreślonych.

Ostatni kontynent, dodał(a) Dżon