Forum powitalne

Na dobry początek wypada powiedzieć: Dzień dobry!...

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

Na dobry początek wypada powiedzieć: Dzień dobry!...

Postprzez Wredna Wiedźma » 1 gru 2011, o 16:29

... a czy jest to tak dobry dzień, jak ustawa przewiduje, sprawdzicie już sobie sami po czym ewentualnie zgłosicie sprawę odpowiednim służbom. :D

Usunięte przez moderację na prośbę użytkownika. oraz aktualnie bardzo poirytowaną. Wysmarowałam Wam olśniewającego posta powitalnego, ale w przebłysku spontanicznego geniuszu udało mi się go usunąć tuż przed wysłaniem (mam internet jakieś dwa tygodnie i wciąż, zaraza, udowadnia mi, że nie tylko wiedźmy są wredne). Także wybaczcie, w tej chwili zapas mojej energii witalnej na tego typu przedsięwzięcia mi się wyczerpał.

Dlatego powiem Wam tyle, że na forum trafiłam przypadkiem i dzięki znajomej, za to z twórczością sir Terry'ego styknęłam się (tak, właśnie "styknęłam się", to było nie mniej porażające doświadczenie niż styknięcie się z kablem wyjątkowo wysokiego napięcia) już parę lat temu, a że posiadam tylko kilka jego książek, wciąż jest dla mnie obszarem wielkiego odkrycia i podziwu.

Pytajcie, proszę, co byście chcieli o mnie wiedzieć. :)

Jeszcze raz witam serdecznie i ironicznie kłaniam się nisko w pas, mając nadzieję, że to forum jest inne niż wiekszość polskich (tzn. da się normalnie wymienić filozofią, poostrzyć ząbki i po prostu pogadać bez zaopatrywania się w solidny zapas wazeliny).
Wredna Wiedźma

Reklama

Re: Na dobry początek wypada powiedzieć: Dzień dobry!...

Postprzez ammir » 1 gru 2011, o 16:59

Dobra to zanim jeszcze Kinga Cię przywita swoimi ścieżkami czegoś tam, zapoznaniem się z regulaminem i pamiętaniu o edit, chciałbym zapytać czym się interesujesz? Może fotografia? ;] Co studiujesz? Gdzie mieszkasz? I czy miałaś kiedyś tak, że spaliła Ci się żarówka?
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
ammir męska
Wiedźmikołaj

Reputacja: 163

Postprzez Dicey Reilly » 1 gru 2011, o 17:30

Hej WW! <-wybacz, ostatnio mocno oszczędna jestem.. ej, to jak nazwa batonika :mrgreen:
Jakiej muzyki słuchasz? Może spełniasz się artystycznie na jakimś polu?
ammir napisał(a):spaliła Ci się żarówka?
Mi się wczoraj spaliła. A może raczej zepsuła bo przy włączeniu mryga jak na dyskotece. Można dostać palpitacji czy innych ataków...
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez Wredna Wiedźma » 1 gru 2011, o 17:48

Nie przeraża mnie spotkanie z Ciotką Cierpienia, regulamin znam i jakkolwiek internet mam krótko, na paru forach już sie udzielałam (stąd wiedza o wazelinie), także edycje itd. itp. nie są mi tak całkiem obce.Tylko z tymi kasztanami nie wiem, o co chodzi... Ale nic to, dowiem się niechybnie.^^

Żarówki palę regularnie. Nie, żeby to było jakieś szczególne hobby, ale one chyba lubią być wykańczane właśnie przeze mnie... Usunięte przez moderację na prośbę użytkownika.

Usunięte przez moderację na prośbę użytkownika. Zainteresowania mam rozległe, co oznacza nie, że próbuję Cię spławić, tylko że cieżko coś wyodrębnić. Przede wszystkim fantastyka nie mniej szeroko rozumiana. Lubię, kiedy książka ma coś więcej niż tylko litery (wiesz, tzw. sens) i mimo wszystko wolę humoreski niż ciężkie horrory zakończone "I umierali długo i w wielkim cierpieniu". Do fotografii podobno mam maleńką smykałkę, ale nie stać mnie na nią, niestety. A, i uprzedzam od razu, że jestem królową "A wiecie, że..?" i "Według ostatnich badań naukowców...". To nie przemądrzałość, spokojnie. :mrgreen: Po prostu im ciekawsza/śmieszniejsza/głupsza rzecz, tym łatwiej mi ją zapamiętać.

Artystycznie się spełniam, ale nie wypada chwalić się tym od razu i publicznie. ^^ Muzyki też słuchałam bardzo różnej w swoim życiu, zależnie, co się w damym momencie działo... No dobra, mało w tym konkretów, wiem. No to tak: od lat 'dziesiątych ('70, '80, '90 itp., kiedy inne dzieci słuchały Britney i Shakiry mała Wiedźma słuchała kaset z nagraniami Abby czy 2+1 ! :lol: ), przez muzykę klasyczną, New Age i muzykę irlandzką, mnogie odmiany metalu i rocka aż po blues i jazz i aktualne niesprecyzowanie. Albo nie, będzie szybciej: słucham muzyki, nie jej gatunków (z wyjątkiem haniebnego disco polo).:)

Edit by Kinga:
Mam nadzieję, że to była tylko taka mała wpadka, z tym ó w muzyce... Bo więcej ortów specjalnie nie zauważyłam, ale ten jeden jest taki, że mnie zęby zabolały... Jeżeli to było zamierzone to napisz mi pw, to wszystko wróci do poprzedniego stanu, ale z dopiskiem :)
Wredna Wiedźma

Postprzez Kinga » 1 gru 2011, o 17:51

Witam, witam i o zdrowie pytam. Wymienianie się filozofiami i plucie jadem (Emma pozdrawiam) to u nas standard, ale można też spodziewać się troszkę wazeliny, w znośnych dla umysłu ilościach. Jesteśmy jak wielka rodzina, która wychodzi ze sobą dobrze nie tylko na zdjęciach, na szczęscie.

A ścieżki są kasztana Ammir :)

Więc tak, skoro Ammir już wspomniał o edicie i regulaminie, to ja tylko powiem jeszcze o tym, że ścieżka kasztana jest zła i niedobra (nawet jak na wredno-wiedźmie standardy), a można ją znaleźć w śmietniku na dole forum. Przeciwieństwem ścieżki jest cudowna niespodziewana Hiszpańska Inkwizycja i (mam przynajmniej taką nadzieję) nie mniej cudowna, ale dużo bardziej spodziewana Ciotka Cierpienia :mrgreen:
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez Motopompa » 1 gru 2011, o 17:55

**Kolejna wiedźma na forum! Niedługo przestanę odróżniać.**

Cześć :)

Wredna Wiedźma napisał(a):Dlatego powiem Wam tyle, że na forum trafiłam przypadkiem i dzięki znajomej, [...] mając nadzieję, że to forum jest inne niż wiekszość polskich (tzn. da się normalnie wymienić filozofią, poostrzyć ząbki i po prostu pogadać bez zaopatrywania się w solidny zapas wazeliny).

Widzę, że znajoma już o nas opowiadała ^^ Jeśli jest na forum to... To która to? Możesz pokazać palcem :P

Yay, to mamy podobne upodobania muzyczne. Sam bym się już nie silił na napisanie tego lepiej.

Oj Kingo, Emma obiecała, że chwilowo już nie będzie. Także cieszmy się, zamiast rozpamiętywać i... pluć jadem?
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1260

Postprzez Wredna Wiedźma » 1 gru 2011, o 18:10

Napisałam muzyka przez "ó"!... Wszyscy święci na Olimpie! Ukróćcie mój nikczemny żywot! Nie, Kingo, nie usuwaj, będę miała nauczkę, żeby pisać powoli, a starannie. Wypadek przy pracy, nic więcej. A już bynajmniej nie zamach na szanowne uzębienie.

BTW, można do Ciebie mówić per "Ciociu"? :lol:

W każdym razie jakkolwiek to nie brzmi, grzebałam w "Śmietniku" i jedyny Kasztan, jakiego znalazłam, to jakiś użytkownik. O to chodzi? Zły przykład do naśladowania, tak? Bez obaw, Wiedźma jest zawsze jak Wiedźma, amen.

I, za pozwoleniem, być może kuszę złego, ale moją pomyłkę się piętnuje, a Ciotce Cierpienia wolno pisać: "mnij"? :P

Znajoma nie jest stąd, wpadła na samą stronę przelotem. Ja trafiłam tam za nią, a forum zainteresowałam się z własnej inicjatywy.^^
Wredna Wiedźma

Postprzez Mogget » 1 gru 2011, o 18:48

Cześć. Pisz, czytaj, dyskutuj. Zwłaszcza pisz, bo jeśli Twoje posty będą tak mile długie jak te tu w powitalniku, to będzie co czytać przy kubku kawy ;)
Prawie nikt na świecie nie pragnie wolności. Ludzie tylko myślą, że jej pragną. To wszystko iluzja. Gdyby naprawdę dano im wolność, większość nie wiedziałaby, co począć.(...) Ludzie w rzeczywistości lubią niewolę.
Mogget męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 364

Postprzez Motopompa » 1 gru 2011, o 18:49

Wredna Wiedźma napisał(a):BTW, można do Ciebie mówić per "Ciociu"? :lol:

Co odważniejsi czasem się ośmielą. Ale zawsze kiedy tak piszę, czuję na sobie Spojrzenie tych niebieskich oczu, płonących chęcią rzucenia czymś ciężkim.

Wredna Wiedźma napisał(a):I, za pozwoleniem, być może kuszę złego, ale moją pomyłkę się piętnuje, a Ciotce Cierpienia wolno pisać: "mnij"? :P

Wolno, Ciocia jest ze Śląska :)
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1260

Postprzez Arvika » 1 gru 2011, o 19:00

Mogget napisał(a):Cześć. Pisz, czytaj, dyskutuj. Zwłaszcza pisz, bo jeśli Twoje posty będą tak mile długie jak te tu w powitalniku, to będzie co czytać przy kubku kawy ;)

Ty leniwcu, każesz sobie produkować kontent pod kawę, a sam nieomalże onelinery zasuwasz? Ciuś, ciuś.

Ale skoro Mogget zaczął, to ja się dołączę: poproszę dużo tych "a wiecie, że..." bo uwielbiam się dowiadywać różności :D w odstępach kilkumiesięcznych można mnie ucieszyć jak dziecko tą samą nowiną, bo pamięć, nie to że nie ta, bo właśnie niestety dokładnie ta sama co zawsze. Wybiórcza.

Witamy bardzo :D oby na długo.
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska

Reputacja: 1081

Postprzez foxmate » 1 gru 2011, o 19:01

bry wieczór ;)
[...]Tutaj człowiek ani mrugnąć nie zdąży, jak ustawią mu konia na cegłach i zwiną podkowy[...]

Obrazek
foxmate męska
Student Magii

Reputacja: 30

Postprzez Kinga » 1 gru 2011, o 19:13

Poprawione... Wpadkę piękną zaliczyłam, ale niestety "sprawdzacz" pisowni tego nie podkreślił i nie zauważyłam...

Mówienie do mnie Ciociu jakoś przełknę, ale nie powiem, żebym była z tego powodu wybitnie szczęśliwa.

Jeszcze raz witam.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez nanny_ogg » 1 gru 2011, o 19:14

Cóż, witaj, nie trzeba cię chyba za bardzo zachęcać,tak na oko jesteś z tych co jak czegoś chcą, to po prostu to robią :) Czytaj, pisz, ale jeśli bardzo potrzebujesz powredzić, to postaraj się robić to z sensem ;) A kociołek z avatara przyda się na pewno, jak ktoś za bardzo będzie grandził, albo cuś, to zrobi się z kociołka użytek :)
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1647

Postprzez Wredna Wiedźma » 1 gru 2011, o 19:14

Usunięte przez moderację na prośbę użytkownika.

Miło mi to wszystko słyszeć.:) Prawdę mówiąc już myślałam, że może jednak za dużo gadam... Tym przyjemniej słyszeć, że to porządane.^^ W każdym razie swoje zdanie mam zawsze, jego długość zaś zależy wyłącznie od płodności tematu (np. w temacie "WOLISZ MACGYWERA CZY JAMESA BONDA" napisałabym: "MacGyver. Koniec. Kropka." :mrgreen: )

Pamięć wybiórcza! O właśnie, tegoż otóż wyrazu mi zabrakło! W takim razie mamy przyjemność dzielić ten sam typ pamięci!^^
Wredna Wiedźma

Postprzez Arvika » 1 gru 2011, o 19:20

Że wtrącę, a kto gra Bonda w tym zestawieniu? Bo MacGyver to jednak fryzjera sobie chyba z przyzwyczajenia z zapałki i gumki sklecił.
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska

Reputacja: 1081

Następna strona

Powrót do Forum powitalne

O parapet głucho stuknęła gałąź.
- Elfy! - krzyknął Swires, skoczył do mysiej dziury i zniknął.
- Co robimy? - zapytał Dwukwiat.
- Wpadamy w panikę? - zaproponował z nadzieją Rincewind.

Blask fantastyczny, dodał(a) vespa