Forum powitalne

Hey

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

Hey

Postprzez Otton Chriek » 29 lis 2011, o 18:01

Takie trochę opóżnione powitanie ale co tam. Trafiłem tutaj w następujący sposób - zachęcony filmem "Going Postal" wpisałem w google "Jak zacząc swoją przygodę z Pratchettem" no i tak wylądowałem na stronie z artykułem o dokładnie takim samym tytule ;) . Zwą mnie różnie ale chyba najbardziej unwersalny jest Jezus (niezbyt oryginalnie to przez długie włosy i sandały :roll: ). Większośc ma mnie za takiego głupka co to jest po to żeby robił bardzo głupie rzeczy na które nikt NORMALNY się nie odważy a z których można się czasami trochę pośmiac. Nienawidzę słowa NORMALNY, m.in. właśnie to słowo wywołało u mnie serię nieNORRRMAlNYCH zachowań na wskutek których zostałem wydalony ze szkoły i powtarzam rok w słynnym Liceum im. Drążka :| . Ale mniejsza o to, wszyscy piszą tu co czytają i czego słuchają. Słucham ogólnie rocka, heavy metalu, thrash metalu, folk metalu, nieco mniej power metalu i shant ;) . A z czytaniem to jest tak że po dośc długim czasie wstrętu do książek wpadło mi w ręce "Nigdziebądź" i od tej pory (to znaczy od miesiąca) czytam coraz więcej i na ogół jest to fantasy chociaż zdarzyło mi się oostatnio przeczytac "Komu Bije Dzwon" :shock: . Co do innych zajęc, passji, czy też hobby to jestem ostatnio(od roku) trochę zagubiony :| i brakuje mi entuzjazmu żeby wziąc się za cokolwiek oprócz procentów(nie żebym zaraz był alkocholikiem).Trenowałem trochę z szablą (taki trochę nibyrycerz) i bawiłem się w penspinning :roll: .
Otton Chriek
Student Magii

Reputacja: 74

Reklama

Re: Hey

Postprzez Grywind » 29 lis 2011, o 18:05

a no hey i no witam Ciebie o to i ja :)
Nie marnuj czasu, ćwicz albo czytaj albo to i to :D
Polecam Kuglarstwo
Grywind męska
Student Magii

Reputacja: 10

Postprzez nanny_ogg » 29 lis 2011, o 18:11

Hey Otto- fajnie,że w końcu także i tu zawitałeś :D Witaj wśród zdecydowanie pozytywnie stukniętych ;) Może tu odnajdziesz zagubiony entuzjazm? :)
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1647

Postprzez Lipschen » 29 lis 2011, o 18:13

Witaj! ;)
"I'm not crazy. My reality is just different than yours."
Lipschen żeńska
Student Magii

Reputacja: 107

Postprzez Kinga » 29 lis 2011, o 18:14

Witam, gdzież jest to słynne liceum?

Jak na osobę nielubiącą słowa normalny, wyjątkowo często go używasz. A z emotek w każdym zdaniu da się wyleczyć, nawet Inkwizytorskie miękkie poduszeczki nie są potrzebne.

A z mojego moderatorskiego "obowiązku":
- spam i ścieżka kasztana są złe (ścieżkę można znaleźć w dziale śmietnik na dole forum)
- regulamin jest dobry
- Hiszpańska Inkwizycja jest niespodziewana
- Ciotka Cierpienia jest jaka jest, i jak będzie to na pewno będziesz wiedział :mrgreen:
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez grace » 29 lis 2011, o 18:14

Witaj,
pisz dużo i baw się dobrze ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez franka87 » 29 lis 2011, o 18:26

witaj
"Żyj tym, co jest. Pamiętaj o tym, co było. Pokładaj nadzieję w tym, co będzie. Ale nie pozwól aby ani przeszłość, ani przyszłość zatruwały Ci życie."

A. Bielanin 'Tajny wywiad cara Grocha'
franka87 żeńska
Student Magii

Reputacja: 104

Postprzez Motopompa » 29 lis 2011, o 18:58

Nienormallny? Witamy z otwartymi ramionami :D
Nie wiem co zwyczajnie nienormallnego ( :) ) trzeba zrobić, żeby wylecieć, ale liczę na ciekawe opowieści. (Wiem, wiem, to było nie bardzo, już nie będę ;f)

Zarzuć ulubionymi zespołami/utworami w jakimś odpowiednim temacie (mamy dwa).

Jakieś zainteresowania, to fajna sprawa, możesz zacząć od poznania Świata Dysku ^^

I: przepraszam, ale muszę: poprawiaj czerwone podkreślenia zanim wyślesz posta, bo "alkocholik"... Moja prawe oko nadal krwawi.

A tak poza tym: Czuj się swobodnie, poczytaj, popisz ;)
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1260

Postprzez Mogget » 29 lis 2011, o 19:04

Cześć Ci ;)
Prawie nikt na świecie nie pragnie wolności. Ludzie tylko myślą, że jej pragną. To wszystko iluzja. Gdyby naprawdę dano im wolność, większość nie wiedziałaby, co począć.(...) Ludzie w rzeczywistości lubią niewolę.
Mogget męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 364

Postprzez Arvika » 29 lis 2011, o 19:11

Nie słuchaj Motopompy, widać po ilości l że mu się Llamedos odpaliło. Llamedosjańczycy mają nierówno, a alkocholik to uzależniony od alko chochlik.

Fajnie, że się zamierzasz zadomowić, a nie tylko wpaść po poradę i zniknąć :)
"Skoro się raz założy wodór z jego zadziwiającymi właściwościami i doda do tego prawa natury, dalszy przebieg wydaje się wręcz konieczny(...). Cud zawarty jest w warunkach wyjściowych."
Arvika żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 1081

Postprzez Melissa » 29 lis 2011, o 19:33

Hej! Życzę ci w takim razie spotykania także na żywo ludzi zakręconych i zarażających entuzjazmem. A penspinnig jest fajny. :D Kolega kiedyś nauczył mnie paru sztuczek, którymi zdarza mi się zabijać czas na nudnych zajęciach.
"Najpiękniejszą rzeczą, jakiej możemy doświadczyć jest oczarowanie tajemnicą."
A. Einstein
Melissa
Mag I stopnia

Reputacja: 219

Postprzez Nobby Nobs » 29 lis 2011, o 20:01

Yo!
– Leżymy w rynsztoku, Nobby – jęknął. – Ooo!
– Wszyscy leżymy w rynsztoku, Fred. Ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy...
Nobby Nobs żeńska

Reputacja: 1025

Postprzez wiedzmikołajka » 29 lis 2011, o 20:09

Cześć i czołem
W moim pojęciu głównymi produktami Cejlonu były tapiry i herbata, Indii - tygrysy i ryż, Australii - kangury i owce, podczas gdy niebieskie fale prądów, jakie wyznaczaliśmy na oceanach, niosły ze sobą wieloryby, albatrosy, pingwiny i morsy.
G.Durrell
wiedzmikołajka żeńska
Student Magii

Reputacja: 65

Postprzez szpaq » 29 lis 2011, o 20:32

czułkiem ;)
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez Dicey Reilly » 29 lis 2011, o 21:31

Hej, Otto! Witaj w naszych szeregach!
Otton Chriek napisał(a): z czytaniem to jest tak że po dośc długim czasie wstrętu do książek wpadło mi w ręce "Nigdziebądź" i od tej pory (to znaczy od miesiąca) czytam coraz więcej i na ogół jest to fantasy
Ooo to zacna pozycja cię przekonała do książek. Jeśli chciałbyś się podzielić wrażeniami to mamy tu temat o Gaimanie.
Otton Chriek napisał(a):Co do innych zajęc, passji, czy też hobby to jestem ostatnio(od roku) trochę zagubiony
Mam nadzieję że Pratchettopasja szybko u ciebie zakiełkuje i wyrośnie na piękne warzywo o śmiesznym wyglądzie ^^ (jak przeczytasz Prawdę będziesz wiedział o co chodzi ;) )
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska

Reputacja: 773

Następna strona

Powrót do Forum powitalne

Angalo spojrzał w górę. Potem jeszcze bardziej. A potem jeszcze, i tak mu zostało na dłużej.

Nomów księga odlotu, dodał(a) Marek_Sobczak