Forum powitalne

Cześć i czołem !

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

Cześć i czołem !

Postprzez Lipschen » 26 lis 2011, o 01:45

Witam Serdecznie!
Gdybym wierzyła w przypadki, właśnie to podałabym jako powód mojego pojawienia się na tym forum, ale nie wierzę. Skoro to nie przypadek, to musiał mnie tutaj zesłać los, a skoro z losem nie można dyskutować, to bezapelacyjnie zostaję!

Jestem tegoroczną maturzystką, uczę się i mieszkam w Krakowie. W poprzednim życiu (w które nie wierzę) zapewne byłam Alicją z Krainy Czarów. Fantasy jest dla mnie intymną ciszą, w którą zatapiam się zawsze, kiedy przytłacza mnie rzeczywistość. Zaczynając od moich namiętności czytelniczych niezwiązanych z tematem przewodnim: Zakochana po uszy w Sklepach Cynamonowych - Schulza, Gwiezdnym Pyle- Gaimana i Śnie Nocy Letniej - Szekspira. Nieuleczalna czytelniczka Cortázara, Sapkowskiego, Tolkiena, Jonathana Carrolla i Piekary. Miłośniczka poezji Achmatowej. Rysuje, gram na gitarze, piszę wiersze a w wolnych chwilach biegam po lesie jako elf (LARP,RPG). Dodatkowo całkowita psycho-fanka sztuki. Słucham głównie rocka, punk-rocka, uwielbiam wszelkie koncerty i wyładowuję się w pogo (jak mówią, diabelsko pogujący aniołek). Zwracają się do mnie różnie - Rusałko, Elfie ale najczęściej po prostu Kasiu. Terry Pratchett pojawił się w moim życiu dopiero w tym roku. Przygodę rozpoczęłam do Kapelusza pełnego nieba, w którym autor od razu zachwycił mnie niebanalnym humorem i świetnym warsztatem. Sukcesywnie przedzieram się przez twórczą nadpobudliwość owego autora i szybko nie zamierzam zrezygnować.

Zapewne domyślacie się, że jestem nocnym markiem :roll:.
"I'm not crazy. My reality is just different than yours."
Lipschen żeńska
Student Magii

Reputacja: 107

Reklama

Re: Cześć i czołem !

Postprzez Mogget » 26 lis 2011, o 02:11

Lipschen napisał(a):W poprzednim życiu (w które nie wierzę) zapewne byłam Alicją z Krainy Czarów

Lipschen napisał(a):Fantasy jest dla mnie intymną ciszą, w którą zatapiam się zawsze, kiedy przytłacza mnie rzeczywistość

Lipschen napisał(a):: Zakochana po uszy w Sklepach Cynamonowych - Schulza, Gwiezdnym Pyle- Gaimana i Śnie Nocy Letniej - Szekspira. Nieuleczalna czytelniczka Cortázara, Sapkowskiego, Tolkiena, Jonathana Carrolla i Piekary

Lipschen napisał(a): gram na gitarze, piszę wiersze

Lipschen napisał(a):Słucham głównie rocka

Lipschen napisał(a):wyładowuję się w pogo

Lipschen napisał(a): jestem nocnym markiem

zostań moją żoną :mrgreen:
witaj i baw się dobrze ;)
Prawie nikt na świecie nie pragnie wolności. Ludzie tylko myślą, że jej pragną. To wszystko iluzja. Gdyby naprawdę dano im wolność, większość nie wiedziałaby, co począć.(...) Ludzie w rzeczywistości lubią niewolę.
Mogget męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 364

Postprzez Kinga » 26 lis 2011, o 08:11

Witam.

Ostrzeżenia niech ktoś inny wypisze, bo ja mam tak zły humor, że mogą odstraszyć.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez szpaq » 26 lis 2011, o 08:39

Kinga napisał(a):Standardowo ostrzegam przed łamaniem regulaminu i zbaczaniem na ścieżkę kasztana (można ją znaleźć w śmietniku na dole), bo, ponieważ, albowiem, gdyż Hiszpańska Inkwizycja ma w piwnicy miękkie poduszeczki (gdyby to nie było oczywiste, jest to groźba), a Ciotka Cierpienia ma na strychu inne ciekawe ciężkie i twarde rzeczy.

proszę Ciociu ;)

cześć! w jakie LARP-y się bawisz? może się znamy z Fanty. :D

Mogget mogłeś poczekać aż koleżakna napisze jeszcze kilka postów. :mrgreen:
Jeśli ktoś śpiewa przy goleniu, wariatem nie jest. A jeśli stepuje?
A. Ziemiański

3... 2... 1... Klimat!!!
szpaq męska
Steve Jobs

Reputacja: 755

Postprzez foxmate » 26 lis 2011, o 10:46

Witaj! ;)
[...]Tutaj człowiek ani mrugnąć nie zdąży, jak ustawią mu konia na cegłach i zwiną podkowy[...]

Obrazek
foxmate męska
Student Magii

Reputacja: 30

Postprzez Aiyanna » 26 lis 2011, o 10:53

Cześć :D Jesteś intrygująca, pisz jak najwięcej i baw się tu dobrze ;)
Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jeżeli jest i twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, i zaprawdę powiadam wam, że to właśnie moja racja jest najmojsza! made by Toroj
Aiyanna żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 381

Postprzez Motopompa » 26 lis 2011, o 11:59

szpaq napisał(a):Mogget mogłeś poczekać aż koleżakna napisze jeszcze kilka postów. :mrgreen:

Żebyś go uprzedził? Ależ z ciebie cwaniak, Szpaczku ;)

Witamy, witamy. Chyba do każdego z zainteresowań znajdziesz tu kogoś kto je podziela. A nawet kilku ktosiów. Czytaj, pisz i have fun ;)

Lipschen napisał(a): Gdybym wierzyła w przypadki, właśnie to podałabym jako powód mojego pojawienia się na tym forum, ale nie wierzę. Skoro to nie przypadek, to musiał mnie tutaj zesłać los, a skoro z losem nie można dyskutować, to bezapelacyjnie zostaję!

:D
Trzymamy za słowo.

Btw. Która to już gitara na forum?
Aa, właśnie: klasyczna, akustyczna? Elektryczna?
Nie wiem co by tu napisać mądrego, więc wstawiam żółwia Janusza. ______________
ಠ_ಠ+++Błąd: brak sera+++
Obrazek
‘‘And don’t try to act like a Human, because Fairies are much, much cooler!’’
Motopompa męska
Kwestor

Reputacja: 1260

Postprzez grace » 26 lis 2011, o 12:01

Witaj, następna z ekipy krakowskiej - cudownie! Im nas więcej tym weselej ;)
Rozgość się i baw się dobrze na forum ;) Jeśli czegoś nie rozumiesz - nie bój się pytać, jak widzę Mogget Cię bardzo chętnie oprowadzi po forum i wyjaśni rozmaite historie związane ze wszystkim ;)

Pisz dużo i kiedy tylko masz ochotę ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez nanny_ogg » 26 lis 2011, o 12:01

Witaj Kasiu :D Twoja powalająca introdukcja (wiem, brzydkie słowo) pokazuje,że wypisz-wymaluj pasujesz tu jak ulał. Czytaj, pisz, chwal się, marudź (a jakże)a zadomowisz się prędzej niż myślisz :D
Wiele może się zdarzyć pomiędzy suknią a szafą. / T.Pratchett
Biedny kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby. / S.J.Lec
Pizza i"Dirty Dancing"!... / Ratharienn
nanny_ogg żeńska
Dziekan

Reputacja: 1647

Postprzez 4jola » 26 lis 2011, o 12:12

Lipschen napisał(a):bezapelacyjnie zostaję!

Nie obiecuj,nie obiecuj!Jak będziemy świętować Twój pierwszy rok na Forumowym Mymłonie,który teraz jest bardzo zaszczycony nowym,za przeproszeniem,członkiem,to pogadamy.
Baw sie dobrze,udzielaj,poczytaj trochę starszych postów,to poznasz nas lepiej.
A czytanie Pratchetta polecam od początku.Postacie jednak trochę się rozwijają i dziwnie jest zacząć od w pełni rozbudowanej Straży a po drodze trafić na trzy osobowy zestaw.Jest nawet dział na ten temat!
Także Łelkom!
Aha,co do elfów...sama zobaczysz,że Terry prawie wszystko dostrzega również "z drugiej strony medalu",która jest zaskakująco...świeża.
"My , z matką twoją , rasizmowi mówimy twarde i zdecydowane: raczej nie !"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 561

Postprzez reeven » 26 lis 2011, o 12:56

Witam :).Wszyscy już powiedzieli co trzeba więc ja tylko zachęcam jeszcze raz do częstego odwiedzania i pisania :)
"-Jako specjalistka od przerywania funkcji życiowych-odparła Łowczyni-nie mogę zgodzić się z tym stwierdzeniem.Żadne z was nie jest martwe.Natomiast oboje jesteście bardzo pijani"

Wrocławskie Towarzystwo Badań i Ochrony Dzięciołów Wodnych
reeven żeńska
Mag IV stopnia

Reputacja: 399

Postprzez Marek_Sobczak » 26 lis 2011, o 14:03

Witaj moja piękna. Jakże miło, że zrządzenie losu czy inny boski wyrok sprowadziły cię w nasze skromne (nie w każdym wypadku) progi.
Z rzeczy formalnych jeśli Facebookujesz to można nas znaleźć na profilu strony i grupie forum. Jeśli twittujesz to znaleźć nas można i na Twitterze.

Czuj się tu jak u siebie. zaglądaj we wszystkie zakamarki, nawet pod dywan i do szafy w której trzymamy wszystkie trupy. Bądź owocna w relacje z LARPów, uracz nas swoją twórczością w Wierzy sztuk. Jeśli piszesz piosenki i grasz to może się załapiesz też na nagrania w Krakowskim Studio Grace&You i usłyszymy Cię na naszym kanale Youtube. Jeśli lubisz newsy, piszesz recenzje, analizujesz postacie lub po prostu chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami zapraszam również do współtworzenia strony. Dzięki Tobie może stać się jeszcze lepsza.
Ale przede wszystkim baw się dobrze.
Ukłony.
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2854

Postprzez franka87 » 26 lis 2011, o 14:04

Witaj Nam :) nie martf się, nocne marki są dobre, chociaż potem czasem w dzień źle się zebrać w całość.
"Żyj tym, co jest. Pamiętaj o tym, co było. Pokładaj nadzieję w tym, co będzie. Ale nie pozwól aby ani przeszłość, ani przyszłość zatruwały Ci życie."

A. Bielanin 'Tajny wywiad cara Grocha'
franka87 żeńska
Student Magii

Reputacja: 104

Postprzez Dżon » 26 lis 2011, o 14:17

Czołgiem Rusałko. Albo Mamuno, albo jak tam jeszcze chcesz. :P
Fajne rzeczy czytasz.
Nazywam się Milijon bo za miliony gardzę i ejakuluję frustracją...
Dżon męska
aka Nie znacie tego?

Reputacja: 2435

Postprzez ratharienn » 26 lis 2011, o 17:49

Witam serdecznie. :mrgreen:
4jola napisał(a):Nie obiecuj,nie obiecuj!Jak będziemy świętować Twój pierwszy rok na Forumowym Mymłonie,który teraz jest bardzo zaszczycony nowym,za przeproszeniem,członkiem,to pogadamy.

Dla odmiany, mogłabyś naprawdę z nami zostać. Ostatnimi czasy ludzie się rejestrują, witają i... tyle ich czytaliśmy. ;)
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 917

Następna strona

Powrót do Forum powitalne

Z drugiej strony dochodziły głosy... Przerażające głosy... Głosy, których typografia absolutnie nie zdoła przekazać, dopóki nikt nie stworzy linotypu z pogłosem, a najlepiej również czcionki wyglądającej jak dźwięki wydawane przez głowonoga.

Blask fantastyczny, dodał(a) Sushi