Forum powitalne

Salve

Napisz parę słów o sobie i o tym jak tu trafiłeś/aś

Salve

Postprzez arycka » 8 paź 2011, o 18:52

A zali skoro tako rzecze prawo to i ja się przywitam z waćpannami i waćpanami.

Na imię mam Alicja (tak wiem, czary i te rzeczy, wolę tą po drugiej stronie lustra) i mam już trochę wiosen na karku, choć wciąż oceniają mnie na galopujące liceum w porywach pirwszoroczną studentkę. Pałam niekłamaną, szczerą i wierną miłością do Kuchni, Kotów i muzyki Klasycznej (niekoniecznie w tej kolejności). W chwilach szczęścia/smutku/nadczynności mózgu/niedoczynności mózgu/nudy/nadmiaru zajęć/tęsknoty sięgam po książki Pratchetta, które zachowują mnie częstokroć przy życiu. Są jak dobry przyjaciel, który zawsze koło mnie jest (bo dom mój gdzie moja niekompletna jeszcze kolekcja).

Nie wiem co jeszcze pisać, pytajcie to odpowiem :D
arycka
Student Magii

Reputacja: 85

Reklama

Re: Salve

Postprzez Aiyanna » 8 paź 2011, o 18:57

Cześć ;) Witaj na naszym zacnym forum, rozgość się, baw tak samo wyśmienicie jak my a obiecujemy, że nie pożałujesz :D
Skąd jesteś?
I oczywiście masz moje uwielbienie. Powód? Koty :mrgreen:
Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jeżeli jest i twoja, to moja jest mojsza niż twojsza, i zaprawdę powiadam wam, że to właśnie moja racja jest najmojsza! made by Toroj
Aiyanna żeńska
Mag III stopnia

Reputacja: 381

Postprzez arycka » 8 paź 2011, o 19:39

Jestem z walizek zazwyczaj między Gdańskiem a Bydgoszczą :)
arycka
Student Magii

Postprzez Kinga » 8 paź 2011, o 19:47

Witam.

Oczywiście spełniając swój obowiązek muszę ostrzec przed łamaniem regulaminu i zbaczaniem na ścieżkę kasztana (można o niej poczytać w dziale o nazwie śmietnik), a także uświadomić/przypomnieć o niespodziewaniu się Inkwizycji i spodziewaniu się Ciotki cierpienia.
(...) jeśli nie wiemy, skąd przychodzimy, to nie wiemy, gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy, gdzie jesteśmy, to nie wiemy, dokąd zmierzamy.A jeśli ktoś nie wie, dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku.
Kinga żeńska
ciotka cierpienia

Reputacja: 1814

Postprzez arycka » 8 paź 2011, o 20:01

przeczytałam ten post kilka razy w innych powitaniach, ale jakże Ci dziękuję za osobiste upomnienie i indywidualne potraktowanie :) postaram się ścieżkami Oma podążać a na nieprawości nie zbaczać. Zaiste.

Tymczasem, dopiszę słówko o sobie: jestem mięsożerna, choć ostatnio miałam mini wyrzuty sumienia i przez dwie minuty zagościła w moim umyśle propozycja wegetarianizmu. Ale zniknęła równie szybko i niespodziewanie jak się pojawiła, więc odetchnęłam z ulgą. :twisted:
arycka
Student Magii

Postprzez Marek_Sobczak » 8 paź 2011, o 20:14

Szczycąca się groźnym napisem OSRAM żarówka w policyjnej lampie zgodnie z nazewnictwem żarzyła się piekielnym gorącem 230 voltów żywego napięcia w pocie czoła produkowanym przez dwa gigantyczne chomiki. Przede mną siedziała młoda dama, uparcie twierdząca, że ma więcej lat niż wygląda. Gdybym tylko miał przenośny zestaw małego policjanta, to przynajmniej miałbym pączki by poczęstować damę. A tak pozostało mi tylko odgrywanie "dobrego i złego gliny". W pojedynkę. Wyszedł więc glina ze schizofrenią.
- Co robiłaś w nocy z 8 na 9 października ty... tylko dokładnie jeśli można panią prosić wszak to do... jasnej cholery gadaj ale już bo inaczej... może napijesz się kawy?
"Nieźle mi poszło" - pochwaliłem sam siebie - "Nawiązaliśmy interakcję. Jeśli oczywiście tak można zakwalifikować postukanie się palcem w czoło".
- W zeznaniu napisałaś że lubisz KKK. Czy to jest aby na pewno prawda? Jeśli tak to jaka rasa kota? Jaka kuchnia? I na litość bogów kto z Klasycznych Muzyków jest twym ulubionym? I w końcu... czy nie za mocno robię Ci ten masaż moja piękna?

Rozgość się, nie łam ciszy wyborczej (:D), nie wchodź na ścieżkę Kasztana i czuj się jak u siebie w domu.

Witaj serdecznie.
Albo w pasiece do ula się spowiadał
A pszczoły miód na serce mu lały...
Marek_Sobczak męska
Dyżurny Klasowy

Reputacja: 2854

Postprzez Dicey Reilly » 8 paź 2011, o 20:14

Hello there! :D
Baw się u nas dobrze i nie znikaj.

Yay, kolejna osoba z północnych terenów! Już nas jest chyba piątka ze mną na emigracji.

Marku, czyżbyśmy w tym samym czasie wysłali posta? ^^
Ostatnio edytowano 8 paź 2011, o 20:25 przez Dicey Reilly, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Skład: 75%Marchewy, 75%Bibliotekarza, 74%Niani Ogg, 64%Rincewinda, 63%Śmierci i 60%Vimesa.
Dicey Reilly żeńska
Kierownik studiów nieokreślonych

Reputacja: 773

Postprzez 4jola » 8 paź 2011, o 20:21

Witamy serdecznie!
Nie bój się Marka,on tak ma.Ale jak już zacznie,to chcesz więcej.
Zagość,nie znikaj,baw się dobrze.
"My , z matką twoją , rasizmowi mówimy twarde i zdecydowane: raczej nie !"

Growing old is inevitable,growing up is optional.
4jola
Pani Palm

Reputacja: 561

Postprzez Nobby Nobs » 8 paź 2011, o 21:38

Yo!
– Leżymy w rynsztoku, Nobby – jęknął. – Ooo!
– Wszyscy leżymy w rynsztoku, Fred. Ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy...
Nobby Nobs żeńska

Reputacja: 1025

Postprzez arycka » 8 paź 2011, o 22:05

Dziewczyna, której krótkie włosy zdawały się być jeszcze bardziej białe w tym ostrym świetle była niezwykle zaabsorbowana chomikami, do momentu gdy wyraźnie poddenerwowany i nazbyt pocący się funkcjonariusz nie wyrzucił z siebie tego zadziwiającego ciągu słów niekoniecznie do siebie na wzajem pasujących.
- Ósmy... kiedy to było? - zamyśliła się, ale szybko przestała gdy dotarł do niej sens zakończenia tej bełkotliwej frazy - Kaaawaaa... tak bardzo chętnie - uśmiechnęła się promiennie drapiąc się po głowie, co różnorako mogło być odebrane przez współrozmówcę. Już oczekiwała ciepłego napitku gdy padły następne pytania. Otworzyła szeroko ze zdziwienia oczy, a policzki zaróżowiły jej się aż nazbyt (choć to pewnikiem od mocy żarówki, w końcu nie było tam zbyt chłodnawo).
- Cóż więc... eee... nooo... koty lubię hurtem wszystkie, choć najbardziej to takie co są masywne i silne. Że jak taki Ci, ee.. znaczy panu władzy się na klacie położy to czuje się ciężar kociej miłości. Ale ta cieńka drobnica też może być. Kotka mojej siostry to taka piszczałka co przemyka przez mieszkanie niezauważona. Ale świętej pamięci, niech sobie hasa po tej krainie wiecznych łowów - Gustaw to był kawał kota. Kiedyś to nawet i trzy podbródki naliczylim w rodzinie ale...
Dostrzegając karcący wzrok stróża "prawa" wiedziała, że nazbyt język w tej materii jej się rozwiązał, ale tak już miała gdy nerwy lub emocje lub oba na raz owładały jej umysłem. Odetchnęła zaś głęboko i przymierzyła się do kolejnego pytania.
- Kuchnię to wszelaką, co mama ugotuje to najpyszniejsze jest, choć sama niezgorzej wprawiam się w tej sztuce. Najlepsza mi lazania wychodzi, choć za każdym razem odrobinę inna. Jestem uzależniona od czekolady i wołowiny i z pewniością nie pogardzę dobrym trunkiem do posiłku.
Amen. Zamknęła buzię zadowolona, że udało jej się tak zwięźle odpowiedzieć tym razem. Lecz teraz trzecie K pozostało z wielkiej trójcy, a pytanie dotyczące tegoż było niewątpliwie najtrudniejsze.
- Można powiedzieć, że jestem... hmmm... szwaczką jeśli chodzi o moje preferencje muzyczne. Serce oddaję temu, kogo kompozycję przyszło mi grać akuratnie, jednak, jakbym miała podawać jakieś nazwiska... - ręka mimowolnie powędrowała do grzywki, palce zatopiła w jasną czuprynę wspierając przy tym czoło o kiść swoją. - No nie wiem, to na prawdę trudne... ale chyba Brahms. Jego geniusz mnie zniewala.
arycka
Student Magii

Postprzez grace » 8 paź 2011, o 22:30

Witaj i wow, jesteś chyba pierwszą osobą, która podjęła taką konwersację z Markiem ;)
Już nie mogę się doczekać Twoich postów na forum !
Baw się dobrze i pisz dużo ;)
kliknij tu >Obrazek< i tu >Obrazek
Polecam też magiczny sklepik: Kuglarstwo.pl
grace żeńska
Kelda

Reputacja: 2305

Postprzez Corvus26 » 8 paź 2011, o 22:38

Witaj :)
Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?

— Albert Einstein
Corvus26 męska
Mag IV stopnia

Reputacja: 290

Postprzez Casseith » 8 paź 2011, o 23:04

Cześć! Myślę, że skoro książki Pratchetta często "zachowują Cię przy życiu", jak to sama ujęłaś, to trafiłaś wręcz idealnie. :D

Tak nawiasem mówiąc - Alicja to śliczne imię i na dodatek wcale nie tak często spotykane, naprawdę mi się podoba. :)
Casseith żeńska
Student Magii

Reputacja: 203

Postprzez ratharienn » 8 paź 2011, o 23:16

Cześć! Baw się z nami dobrze i koniecznie zostań na dłużej. ;)
"And you? What's your story, bastard?"
"Ask me nicely and maybe I'll tell you."
ratharienn żeńska

Reputacja: 917

Postprzez Sacharissa » 9 paź 2011, o 00:07

Witamy serdecznie! :)
Well, I woke up this morning
And I got myself a beer.
The future's uncertain
And the end is always near.
Sacharissa żeńska
Mag II stopnia

Reputacja: 27

Następna strona

Powrót do Forum powitalne

Odwróciła się. Jak zauważyła kiedyś niania Ogg, człowiek dużo mógł się nauczyć, patrząc, jak Agnes się odwraca. Stąpała dość lekko, ale inercja fragmentów zewnętrznych sprawiała, że jej elementy jeszcze przez pewien czas starały się ustalić, w którą stronę mają się skierować.

Maskarada, dodał(a) grace